comments 28

Karuja käänteitä

Blogissa on ollut hiljaiseloa pari viikkoa, mutta muutenhan tämä elämä on ollut yhtä hullunmyllyä ja uskomattomia käänteitä täynnä. On tapahtunut niin älyttömiä asioita, etten voi todeksi uskoa. Meidän piti olla Vantaalla evakossa vuoden loppuun saakka ja kerkesin muutaman päivän jopa relata ja tehdä töitä, kunnes saimme tiedon että täytyykin lähteä, kun ystäväpariskunta tulee takaisin. Paniikki ja stressi olivat taas geimeissä mukana ja päätimme, että nyt hommaamme sen vuokra-asunnon, eikä enää asuta muiden nurkissa, koska tilanne voi näköjään hetkenä minä hyvänsä muuttua. Pakkasimme tavarat ja saimme hätämajoituksen Vallilasta, kun hyvä ystäväni lähti vuorostaan perheensä kanssa reissuun viikoksi. On se hyvä että muut reissaa, niin me saamme siksi aikaa koteja lainaksi :D Noh, nyt oli sitten tasan viikko aikaa löytää pysyvämpi koti.

Kolusin kaikki mahdolliset Espoon vuokra-asunnot läpi ja soittelinkin monen perään. Vanhoja, uusia ja kaikkea siltä väliltä. Emme voineet ottaa kalustettua, 12 kk sopimuksella, liian pientä tai sijainniltaan huonoa. Tietysti asunnon hinta oli myös ratkaiseva tekijä, olihan meillä jo yksi talo maksettavana. Halusin kuitenkin sellaisen asunnon, joka oikeasti miellyttäisi ja jossa viihtyisi mahdollisimman pitkään.

koukkuniemi

Sitten tarjolle tuli todellinen helmi! Upea rivitaloasunto merinäköalalla, avotakalla ja mosaiikkiparketilla. Isot ikkunat, reilusti tilaa ja oma venepaikka. Sijaintikin ihan täydellinen Espoon Koukkuniemessä mielettömän hienon rantareitin varrella. Oltiin molemmat aivan myytyjä ja teimme vuokrasopimuksen samantien. Omistaja lupasi, että voisimme tehdä asuntoon pientä pintaremonttia, hän voisi maksaa materiaalit. Isompi remontti oli tulossa jonkun vuoden kuluttua, mutta asunto vaikutti olevan oikein hyvässä kunnossa pääosin. Mies jo innoissaan haaveili, että voisimme ostaa asunnon joskus itsellemme, vaikutti se niin potentiaaliselta. Olin helpottunut siitä, että viimein pääsemme asettumaan ja elämään arkea omassa kodissa – olihan se nyt ainut asia mitä toivoimme.

Mutta joku kumma, jota intuitioksikin kutsutaan, alkoi koputtelemaan olkapäitä ja heittämään hämmentävää epäilyä ilmoille. Olin koko ajan kaikki aistit valppaana, koska kuitenkin vanha talo kyseessä. Mies katsoi kysyvästi ja toiveikkaasti. Havaitsin heti ensimmäisen käynnin yhteydessä lievää päänsärkyä, jonka luulin johtuvan nälästä, mutta hetkeä myöhemmin alkoi voimakas jomotus poskionteloissa… Hetkonen. Eikai!?

Niinpä niin, eihän ne asiat ihan noin mutkattomasti menneetkään. Mutkia on ollut tällä matkalla ihan tarpeeksi ja lisää näytti vaan tulevan. Olimme saaneet avaimet käteen ja menimme katsomaan paikkoja uudelleen ennen muuttoa. Mies oli käynyt tuulettamassa edellispäivänä paikkoja ja huoneilma oli selkeästi parantunut, joka tuntui huojentavalta. Asunto oli muutoin tyhjennetty, mutta lasiterassille oli jäänyt muutama huonekalu. Mies meni hakemaan työkaluja varastosta ja minä aloin tutkimaan paikkoja. Siirsin seinän vieressä olevaa hyllyä ja sieltäpä pasahti eteen sellainen pommi, etten meinannut uskoa silmiäni!!

home_seinassa

Menin ihan sanattomaksi ja laitoin miehelle kuvaviestin löydöstäni, jota hän luuli vitsiksi. No siis koko tilanne tuntui yhdeltä isolta vitsiltä, ei tää vaan voinut olla totta. Olemme olleet omasta kodista hometta paossa ja sitten (pakon edessä) vuokratusta asunnosta löytyy järjettömän iso homevaurio! Äkkiä vaan ovet säppiin, ulos ja avaimet välittäjälle takaisin, joka myös järkyttyi löydöksestä. Omistaja itse asuu ulkomailla ja oli juuri ostanut asunnon hyvin nopealla katsomisella, ja päätti laittaa sen vuokralle ennen isompaa remonttia. Vaikuttaa siltä, että asunnon myyjä oli yrittänyt peitellä homevauriota, olihan tuo kaappi ainoa, mitä ei oltu siirretty mihinkään. Kuka edes uskaltaisi tehdä noin? Kuka tuolla edes voi asua niin ettei huomaisi mitään?

Istuin autossa pitkään parkissa katsellen talojen ikkunoita, joissa loisti joulukoristeet. Surullisena mietin, että oma joulumme on peruttu. Olin varmaan kevyessä shokissa, kun itkuakaan ei tullut. Olin niin hämmentynyt ja järkyttynyt, ettei enää ollut hajuakaan mitä seuraavaksi. Meillä olisi nyt enää 4 päivää aikaa löytää tyhjillään oleva vuokra-asunto tai sitten joudumme hotelliin ihmettelemään seuraavaa siirtoa. Mies, joka harvemmin julkisesti avautuu, päätti avautua tilanteestamme Facebookissa. Myös sellaisesta asiasta, josta en itsekään ole täällä vielä kertonut. Nytpä kerron, koska sillon kun mennään pohjalle, mennään sinne kunnolla! Eihän pikku räpiköiminen ole vielä mitään.

Muistatte varmaan, kun myimme ihanan kotimme viime kesänä, jossa asuimme 3 vuotta. Nyt sitten ostaja on huomannut siellä olevan jotain sisäilmaongelmaa ja selvitykset ovat olleet päällä pari kuukautta. Talo on rakennettu vuonna 1978 ja remontoitu sisäpuolelta vuonna 2008-2013 aikana, joten  ongelmat näyttäisivät johtavan noihin aikoihin. Tuon ajan rakennustapa on ollut hyvin erilainen kuin nykyään, mutta vissiin myös remontissa on jäänyt huomioimatta tiettyjä asioita, joista mahdolliset sisäilmaongelmat johtuvat. Sinänsä erikoista, että vaikka itsehän olen oikea homekoira herkän aistini kanssa, en ole mitään erikoista huomannut missään kohtaa, eikä olla sairasteltu. Joten arvatkaa vaan miten puskista tämäkin asia tuli! Ostaja ilmoitti, että vaatii hinnanalennusta. Tarkempia korjauskuluja ei ole vielä saatu, mutta ahdistusta ja stressiä tämä tietysti lisää, ihan kuin ei yksi hometalo olisi ollut jo tarpeeksi. Nyt niitä tuleekin joka suunnalta. Ollaan oltu ostajan kanssa yhteyksissä ja juuri puhelimessa kävimme tilannetta läpi ja pohdittiin mitä seuraavaksi kannattaisi tehdä.

Molempien talojen kohtalo on edelleen täysin auki. Me olemme kirjaimellisesti täysin auki, rikki ja palasiksi revitty. Se toivottomuuden hetki koitti myös miehellä ja hän siis päätti avautua Facebookissa julkisesti surkeasta tilanteestamme. Kaikki kortit pöydälle, tässä ollaan.

original

original-4

original-1

Meidän avunhuuto huomattiin ja yhteydenotto tuli. Saimme vinkin myynnissä olevasta paritalon puolikkaasta, jonka omistaja halusi vuokrata meille. Asunto sijaitsee Saunalahdessa ja on rakennettu vuonna 2014, eli varmasti homeeton asunto tällä kertaa. Kävimme katsomassa sitä ja päätimme siltä seisomalta ottaa se. Oikein kiva saunallinen neljän huoneen koti valtavine ikkunoineen ja melkein kuin uusi. Asunnon kuvat napattu myynti-ilmoituksesta. Viikonlopun aikana on tarkoitus muuttaa ja sit päästään käymään tavaroita kunnolla läpi, onko mikään enää käyttökelpoista. Todella toivon, että sängyt, pöydät, tuolit ja sohva säilyisivät, eikä hajut olisi niihin tarttuneet. Varautunut olen, enkä ihmeitä odota. Roskiin menee vielä paljon tavaraa, se on varmaa.

No mutta. Päästään sittenkin jouluksi uuteen kotiin. Kiitos Mari ja Jontte, te pelastitte meidät ♥ Vaikka tämäkin koti tulee olemaan väliaikainen, on nyt sentään joku tukikohta, jossa olla. Pankkikin suostui viimein pelkkiin korkojen maksuihin, ensin piti tietysti uhkailla ja kiristää, jotta alkoi tapahtumaan. Kyllä tämä tästä. Sillon pärjätään, kun on pakko.

Erityiskiitos vielä maailman parhaalle Sisustusterapiaa-ryhmälle ♥ Te ootte olleet mulle niin tärkeä tukijoukko tämän matkan aikana, ettei löydy sanoja.

28 Comments

 1. MD

  Ohhoh ja voi ei… Totuus on kyllä välillä tarua ihmeellisempää.

  Järkyttävä tuo rivarikämpän tapaus – vaikuttaa ihan selkeältä peittelyltä, ja toivon omistajan puolesta, että saadaan myyjä vastuuseen (ja mahdollinen myyjän välittäjä – vähintään huolimatonta toimintaa hänenkin osaltaan). Onneksi huomasitte asian ajoissa eli parempi näin, vaikka tulikin taas yksi mutka matkaan. Mutka olisi vaan ollut hurjasti jyrkempi, jos olisitte ehtineet muuttaa tuohon kämppään.

  Kannattaa selvittää tuo aiemman asuntonne asia kunnolla, jotta ette joudu maksumiehiksi yhtään enempää kuin teille kuuluu. Siis että ongelman laajuus varmasti selvitetään kunnolla, jotta ei ole tuntemusten, vaan faktojen varassa. :) Se on varmasti kaikkien osapuolten etu.

  Onneksi se väliaikainen kämppä lopulta löytyi ja vieläpä noin upea sellainen! Pääsette keräilemään voimia ja elämään normaalia arkea. Sitä osaa kyllä tällaisen jälkeen varmasti arvostaa ihan uudella tavalla. Tavallinen ”tylsä” arki on hyvä, ei kiitos jännitykselle! ;)

  Tsemppiä ja voimia teille kovasti! Koittakaa jaksaa uskoa siihen, että kyllä ne paremmat ajat on seuraavaksi edessä, koska niin se ihan varmasti on!

  Ihanaa joulun aikaa kaikesta huolimatta! :)

  • Sitä on tullut mietittyä viime aikoina useastikin, että aina asiat voisivat olla paljon pahemmin. Tästä tämä lähtee, uusi elämä – jota en tosin tilannut. Tavallinen seesteinen arki on just hyvä, en ainakaan tämmöistä jännitysnäytelmää enää halua.

   Joulu saa tulla, meillä on nyt koti! Hyvää joulun aikaa myös sinulle ♥

  • Kyllä tässä kelpaa olla. Kaikki on uutta ja puhdasta, joten ainakaan hometta ei tarvitse sen puolesta pelätä. Kiitos Sanna kun kävitte, oli niin ihana teko ♥

 2. Anne

  Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa ja haluan lähettää voimia ja jaksamista teille koitoksiin👊ja ennenkaikkea Rauhallista Joulun aikaa..omasta kokemuksedta voin sanoa että asioilla on tapana järjestyä.Joskus kuulin että kenellekkään ihmiselle ei anneta sellaista taakkaa kannettavaksi jota ei jaksa kantaa😘

  • Voi kiitos Anne ♥ Saadaan viettää joulu omassa kodissa, se tuntuu hyvälle. Asiat järjestyvät pala kerrallaan.

 3. Heini

  Täytyy sanoa, että teille on osunut kaikki painajaiset kohdalle! Itse omakotitaloa ostaessa pelkäsin kaikkein eniten hometta, ja toisaalta jo valmiiksi pelkään että jos tämä joskus myydään, niin mitä jos ostaja löytäisikin täältä jotain ja jouduttaisi maksumiehiksi. Onko tuo teidän uusi vuokra-asunto siis edelleen samalla myynnissä, vai vain teille nyt vuokrattu?

  • Asunto otettiin myynnistä pois ja sitten jossain vaiheessa tulee uudelleen myyntiin. Saadaan tässä nyt rauhassa olla, ainakin niin kauan kun tilanteemme selviää.

 4. sittis

  Kurjaa kuulla, että vaikeuksien kierre on jatkunut myös vanhan kodin tiimoilta. Toivottavasti uusi vuokrakämppä nyt tuo positiivisia asioita elämäänne ja asiat alkavat järjestyä!

  Noiden mahdollisesti saastuneiden tavaroiden, ainakin isompien, kohdalla kannattaa tutkia mahdollisuutta otsonointiin, joka tullee kuitenkin halvemmaksi kuin kokonaan uusien hankkiminen.

 5. Karuja käänteitä tosiaan! Ei ole elämä reilua. Onneksi teillä nyt on kuitenkin asunto ja pystytte asettumaan johonkin. Todellakin toivotan teille voimia ja jaksamista. Voisiko olla, että tällä kaikella sittenkin on jokin tarkoitus?

  • Vaikka moni asia on vielä täysin auki, on todella helpottavaa, kun on asunto alla jossa voimme rauhassa olla. Kai tällä kaikella on jokin tarkoitus, uskon niin.

 6. Onpa ihanaa, että löysitte asunnon nyt tämän härdellin ajaksi – ja vielä noin ihanan! Tuon asunnon ostoa tuli itse jo puolivakavissa mietittyä, kun on sen verran kiva. Kunnon koti alla on ehkä hieman helpompaa jatkaa asioiden kanssa, vaikka helppo tie ei ole teillä edessä…onneksi niin moni on teitä auttanut uuteen alkuun ja itsekin olen kuulolla jos tulee jotain sellaista missä itse pystyisi auttamaan! Toivottavasti saatte pelastettua sitä vanhaa tavaraa jollain konstilla, ettei ihan kaikki menisi hukkaan, ja mikä tärkeintä, että pystyisitte nauttimaan nyt joulusta ja edes siksi ajaksi laittamaan murheet taka-alalle! Tsemppiä kauheasti!

  • No kyllä! On paljon rennompaa olla omassa asunnossa, kuin heilua muiden nurkissa. Oho, ai oot meinannut ostaa tämän asunnon? Itseasiassa jokunen muukin oli tätä harkinnut :) Tervetuloa vaan kyläilemään paikan päälle!

 7. kooka

  Herkistyin. Ihan liikaa vastoinkäymisiä olette joutuneet kestämään. :( Toivon teille runsaasti voimia ja parempaa vuotta. Tuollaiset vastoinkäymiset varmasti opettaa arvostamaan perusarjen tasapainoisuutta ja toimivuutta.

  Rauhallista Joulua teidän perheelle! <3

  • Tämmöisten tapahtumien jälkeen sitä menee perusasioiden äärelle. Perhe on se, mitä on jäljellä ja mikä on tärkeintä. Olen siitä kiitollinen.

   Hyvää joulua kooka myös sinulle!

 8. Leena

  Ihana kuulla, että kaiken jälkeen saitte asunnon jonne muuttaa jouluksi! Ja kiitos, että olisimme olleet tästä kaikesta tapahtuneesta huolimatta tervetulleita kyläilemään <3
  Hyvää joulua teidän perheelle, toivottavasti nähdään alkuvuodesta.

 9. Pii

  Voih. Aivan kurkkua kuristi, kun viimeisimmistä käänteistänne luin:(.
  Monenlaisissa homepeloissa itsekin velloneena, olen suunnattoman pahoillani kokemastanne. Vuokra-asunnon kaappi on tn aiheuttanut homehtumisen, kun se on laitettu liian lähelle ulkoseinää. Seinässä vanhat eristeet, läpi tulee pientä viileyttä(&kosteutta) sisäänkin ja kun seinä ei ole päässyt hengittämään/kosteus haihtumaan sisään, tiivistyi se seinälevyyn, joka homehtui. Opitaan tästä kaikki se, että kalusteita ei koskaan laiteta tiiviisti ulkoseinää vasten (ainakaan vanhemmissa taloissa):(. Ei kiintokalusteita eikä irto. Lämpimät jouluntoivotukset teidän perheellenne – hädän hetkellä tiivistyy se mikä on tärkeintä – ihmiset<3. Voimia, valoa ja rakkautta!!

  • Kiitos Pii! Elämä vie joskus vähän toiseen suuntaan mitä suunnittelee, mutta kaikesta oppii aina jotain. Joudumme käymään kalliimmin opetuksen läpi, mutta ei se anna jos ei otakaan.

   Ihanaa joulua myös sinulle!

 10. Mari

  Olen sanaton. Hurjasti tsemppiä!! Sisäilmaongelmat ja homeet tuntuvat olevan valitettavasti tätä päivää. Itse olen kamppaillut näiden kanssa koko syksyn työpaikalla ja sairastellut. Rankkaa. Mutta se on vain töissä. Kun ajattelee että tuo sama pitäisi kokea moninkertaisesti myös normiarjessa, tuntuu lohduttomalta. Eli jotenkin osaan pienesti kuvitella teidän tilanteen ja ei taatusti ole helppoa. :( Kuitenkin jotenkin yrittää kannustaa että asioilla on tapana järjestyä ainakin jossain vaiheessa. Varovaisesti toivottelen hyvää joulua ja nauttikaa lähimmäisistä ja unohtakaa hetkeksi koko sotku. <3

  • Kiitos tsempeistä, niitä tässä todellakin kaivataan :) Joulu onneksi tuli ja vei moiset murheet hetkeksi unholaan. Ensi vuonna jatkuu taas asioiden selvittely.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s