comments 8

Takkahuoneprojekti

Meillä on alakerrassa takkahuone, joka tulee toimimaan pukeutumis- ja vierashuoneena. Huoneen läpi kuljetaan päivittäin kylppäriin sekä autotalliin. Tämä on ensimmäinen tila, jossa pistin maalisudin heilumaan. Oli tarkoitus raikastaa mäntypaneelilla vuorattua ikkunatonta tilaa valkoisella maalilla, päivittää sitä siis helposti ja nopeasti uuteen uskoon. Vissiin aina siinä kohtaa, kun mietin jonkun projektin olevan helppo ja nopea, on se jotain ihan muuta. Päässä oleva visio ei toimikaan ja homma lähtee alusta. Siinä välissä tietysti vähän sooloillaan.

tiikkisanky

alkuperainen

teak_tuoli

ennen

tiiliseina_nurkka

Tässä näkyi takkahuone lähtökuopissaan. Toki mäntyseinän olisi voinut myös hioa vaaleammaksi, mutta olin kuitenkin heti niin varma maalaamisesta, ettei hiominen tullut mieleenkään. Kun valkoinen maali oli seinässä, alkoi ahdistamaan. Ei toiminut ei sitten yhtään. Valkoinen tuntui takkahuoneessa todella kovalta. Edellisessä kodissamme oli valkoista paneelia jokaikisessä huoneessa ja nyt kaipasin murretumpaa ja pehmeämpää. Halusin tilasta tunnelmallisen ja pehmeän pesämäisen. Maalasin valkoisen päälle täyshimmeää Laastia, vaaleaa sekin, mutta reilusti murretumpaa eikä niin kovaa.

Kun olin useamman työtunnin ja käsikrampin jälkeen saanut viimeistelyt tehtyä, alkoi taas ahdistamaan. Ei tämäkään tuntunut toimivan! Pyörittelin vielä kylmiä murrettuja vihreitä näyteväriliuskoja ja päätin, että nyt lähtee sitten vielä kolmas maali seinään, koska en ole vieläkään tyytyväinen. Halusin mielenrauhan asian kanssa. Olin jo Bauhausissa tilaamassa maalia, kunnes päätin, että annetaan olla. Katsotaan, miltä se tila alkaa vaikuttamaan, kun vähän sisustelee.

vaneriovi_tuoli

tiiliavotakka

kulma_lahikuva

takaseina

Laitoin takkahuoneeseen sängyn, tuolin, pöydän (jotka saatiin kaupantekijöiksi) sekä jotain muuta pientä. Seinille tulee naulakko, peili, hylly ja tauluja. Ihmettelin tilaa tunnin tai pari, ja totesin sen toimivan nyt oikein hyvin. Mielenrauha viimein tuli. Huh. Tuon kalsarimuovimaton tilalle on tulossa kokolattiamatto, joka on huomattavasti lämpöisempi jaloille. On muuten tosi vaikea metsästää kohtuuhintaista 4 metriä leveää kokolattiamattoa, joka olisi jotain muuta kuin harmaata. Työn alla sekin projekti.

Kun takkahuone on enemmän edistynyt, laitan lisää kuvia nähtäväksi. Onhan se kiva laittaa keskeneräisiäkin huoneita nähtäväksi ja ihmetellä myöhemmin, miten pienillä muutoksilla voi olla iso vaikutus. No kertokaas, miltä maali seinässä näyttää? Toimiiko?

8 Comments

 1. Sanna/ Sisustus COCO

  Kiva on- raikastui huomattavasti :)
  Tosi kivoja huonekaluja myös.
  Öitä

  • Kiitos, kiva kuulla! Onhan tuolla melkoinen mökkifiilis, mut ehkä se on hyvä, kun yläkerta tulee olemaan ihan toisenlainen.

 2. Tosi kiva lopputulos ja paljon kivempi juuri tuo vaalea väri seinälankuissa, tuo mukavasti valoa koko huoneeseen. Meillä on myös samantyylinen takkahuone, jossa on aina kiva katsella takkaluukusta vaan tulta ja rentoutua. Pitäisi meidänkin vain vähän keksiä jotain remonttia sinne, sillä se rupeaa olemaan vähän kulahtanut. Kiitos kivoista sisustusideoista!

 3. Bea

  Ihana vanhan ajan takkahuone, meillä oli mummolassa samanlainen. Eikö takassa ole ollenkaan luukkua? Hyvä että sohvasta saa myös sängyn niin se sopii myös vieraiden majoittamiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s