comments 2

Nimiäisjuhlat

Niin meidän rakas poikamme sai nimen. Tai no, nimihän hänellä on ollut jo puoli vuotta, mutta julkaisimme sen perheen ja ystävien läsnäollessa. Pidimme nimiäisjuhlat kotona. Juhlat olivat vapaamuotoiset, eikä poikaa kastettu, koska emme kuulu kirkkoon.

1000px_nimikutsu


Nimi omasta lapsuudestani

Hän sai nimekseen Nuka Anton Nikolas. Etunimi tulee japanilaisesta animaatiosta Jaki, vuoriston karhu, jossa seikkailee pienet karhunpennut Jaki ja Nuka. Sarja pyöri Suomessa vuosina 1984 ja 1986 nimellä Jaki ja Nuka. Tarina on hyvin surullinen, koska Jakin ja Nukan emo tapettiin ja karhunpennut jäivät orvoiksi. Kyseinen piirretty on jäänyt mieleeni erittäin vahvasti, vaikka sarjan näkemisestä on jo 30 vuotta aikaa. Se on ollut aina suosikkini.

Päätimme ennen rakenneultraa, että jos tulee tyttö, hän saa minun sukunimen ja jos tulee poika, hän saa miehen sukunimen. Mies veti pidemmän korren ;) Noh, poika oli enemmän kuin toivottu tähän perheeseen.

YouTubessa on video, jossa on sarjan tunnari. Soitimme biisin nimiäisissä ja muutama arvasikin siinä kohtaa pikkuisen nimen, koska skumppalaseissa oli viittaus nimeen. Nuka on se vaalea karhunpentu. Toivottavasti vielä jonain päivänä sarja palaa telkkariin! Outoa, kun sitä ei ole esitetty uudelleen. Jokainen, joka sarjan muistaa, sanoo sen olevan yksi parhaimmista piirretyistä.


D
uunailua, puuhailua ja tuunailua

Oli mukava puuhastella nimiäisjärjestelyjä. Jonkin sortin teemakin oli, sellasta simppeliä graffaa, joka toistui kutsuissa, kattauksessa ja somistuksessa.

900px_pallurat

 

900px_Kutsu_koko_setti

900px_ohboy

900px_viirit

900px_viirit_seinalla

Ostin Granitista hopeisia kuutionipsuja, jotka maalasin mustiksi. Printtasin tarjoiltavien ruokien sekä juomien nimet, ja leikkasin ne muotoon.

900px_kyltit

1000px_settikyltit

1000px_maljakyltti

Skumppalasit saivat tarrat kylkeen, joissa on nimeen viittaava N-kirjain. Kohotimme maljan nimenjulkaisun yhteydessä.

juhlat_skumpat

Tilaamani kakku ei ollut aivan sitä mitä piti. Kakun väri oli väärä, eikä se muutenkaan oikein ollut kuten toivoin. Pettymys oli suuri, kun avasin kakkulaatikon. Maku oli ihan ok, kyllähän sitä söi. Tossut oli kyllä söpöt ja muodoltaan onnistuneet.

juhlat_kakku

1000px_kakku

juhlat_kattaus

Hulinaa ja hässäkkää

Nuka oli tosi kiltisti koko nimiäisten ajan. Ihmetteli varmaan, kun oli paljon uusia naamoja ympärillä ja kova hulina. Tosin, on se kiltti ja rauhallinen vauva muutenkin.

Juhlat menivät rysäyksessä ohi. Paljon porukkaa muutamaan tuntiin ja lapset tuovat tietysti aina oman pikku hässäkän mukanaan :D Jos jotain kaatuu, kaatuu se tietysti suoraan valkoiselle matolle. Mietin tarjoiluja sen mukaan, ettei kovasti väriä päästäisi tai olisi aineskin helposti puhdistettavissa. Noh, vahinkoja sattuu ja niitä olikin odotettavissa.

Onneksi saimme tarjoilun kanssa apua, koska emme millään kerinneet tehdä kaikkea valmiiksi, emmekä edes kaikkea aloittaa, koska ruuan pitää olla tuoreena. Pitopalvelu oli aiemmin harkinnassa, ja se olisi todella ollut tarpeellinen. Hinta ratkaisi, kun muutenkin juhliin meni paljon rahaa. Jonain päivänä sitten, ehkä.

Juhlissa oli tarjolla:

Kuohuviiniä
Kanakatkarapurisotto
Vihersalaatti
Ruisnaksuja tuorejuustolla ja basilikalla
Merileväpähkinöitä
Hunajapaahdettuja makadamiapähkinöitä
Gluteenitonta pizzaleipää
Gluteenitonta suklaata
Juuressipsejä
Macaronsseja
Omenaliitulakuja
Salmiakkiruutuja
Kinuskipalleroita
Kinuskivaniljamoussekakku
Kahvia ja teetä 
Päärynä- ja mansikkamehua

Juhlien jälkeen tuli sellainen fiilis, etten enää ikinä järjestä juhlia, mutta samaan aikaan haluaisin järjestää uudet juhlat vaikka samantien. Melko ristiriitaista. On kova vaiva ja toki myös hinnakasta järjestää juhlat, jotka saattaa olla jo muutamassa tunnissa ohi. Mutta oikeestaan suunnittelu ja järjestely on aika kivaa puuhaa, jos vielä itse pääsee nauttimaan lopputuloksesta ;)

2 Comments

  1. Suvi

    Ihanan näköistä ❤. Miten teit nuo kutsukortit ja tarrat kirjekuoren sulkemiseen? Painatitko ne jossain? Meillä on itsellä tulossa nimiäiset ja voisin teettää kortit jotenkin vastaavasti 😊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s