comment 0

Äitiyslomakuulumisia

Täällä sitä nyt ollaan, äitiyslomalla. Tukka pystyssä, hampaat harjaamatta, univelkaa kerättynä, jokapäiväistä siivoamista, puunaamista, pyllynpesua, vaipanvaihtoa ja jatkuvaa syöttämistä. Päälle vielä remontti- ja sisustusprojektit sekä asiakasduunit. Kyl maar, kuulostaa varsinaiselta lomalta :D

Pikkuisemme täyttää jo kuukauden. Aika on mennyt valtavan nopeasti. Juurihan me vasta saavuimme kotiin pienen nyytin kanssa Jorvista! Huimaa, että saamme ihastella ja hämmästellä joka päivä tuota suloista pikkuista. Ja se on ihan oma! Upean lahjan olemme kyllä saaneet – siis hienoimman ikinä. Oma lapsi on jotenkin todella erityinen. Miten paljon voikaan tuota pientä palleroa rakastaa… Vähintäänkin yli äyräiden! Hän on vaan niin ihana.

Rakas_pikkuinen_oma

Arki on siis touhua täynnä. Vaikka tuo nyytti pääosin vain syö ja nukkuu, on oma aika melko kortilla. Hänen syöttämiseen menee noin 6-7 tuntia päivässä. Yllätti, miten paljon ja miten usein pitää syöttää. Tähän päälle sitten tietysti muutakin vauvanhoitoa sekä kotiaskareet. Koti on oltava puhtaana, sitä on sisustettava ja töitäkin pitää tehdä aina sopivaan väliin. Ei aika käy pitkäksi katsos.

Nautin kuitenkin tästä kaikesta. Kaikki se, mitä olen toivonut ja mitä olen halunnut, on tässä ja nyt. Arjessa on paljon pieniä ja suuriakin haasteita. Hyvät yöunet ovat kaiken a ja o. Hyvin levänneenä jaksaa pyörittää arkea ja näin ollen siitä myös nauttii.


Ensimmäinen kylpyhetki

Pikkuinen sai ensimmäisen kylvyn 2 viikkoisena, kun napatynkä oli irronnut. Saimme otettua kylpyhetken videolle, tässä siitä muutama ote. Hän oli kovin ihmeissään mitä tapahtuu, mutta nautti kovasti lämpimästä vedestä. Uusi tilanne tuntui silti liian oudolta ja itku pääsi. Pyyhkeen sisällä oli taas hyvä ja turvallinen olla.

Eka_kylpy_pieni

Nimiäisjuhlat

Pikkuisella on jo nimi. Voi vitsit, että ollaan siitä innoissaan! Kun saimme kesällä tietää, että poika on tulossa, oli nimi jo muutaman viikon sisällä keksitty. Se kolahti heti. Hänen nimensä on sen verran harvinainen, ettei sitä ole Suomessa kuin alle 15. Toivottavasti myös pysyy harvinaisena, ettei tarhassa tai koulussa ole joka toisella jampalla samaa nimeä.

Nimi julkistetaan kahden viikon päästä nimiäisissä. Nimen saaminen on tietysti juhlan paikka! Emme kuulu kirkkoon, joten papin aamenta ei tarvita nimeen eikä nimiäisiin. Kutsut lähtivät jo postiin ja vieraita pitäisi saapua 3o henkilöä. Pidämme nimiäiset meillä täällä kotona. Uskon, että tilaa on riittävästi tälle porukalle. On kiva järjestää juhlat kotona, voi laittaa paikkoja ajan kanssa kuntoon.

Nimikutsut

Kakku mittatilauksena

Suunnittelin pikkuiselle oman nimiäiskakun, jonka tilasin kakuntekijältä. Vähän jännittää, millainen siitä tulee! Annoin tarkat ohjeet, minkä makuinen ja minkä näköinen sen pitäisi olla. Nyt vaan toivotaan, että se näyttää hyvältä ja on ennen kaikkea herkullinen!

Täällä on kakuntekijän (Marsispossu) eli Niina Lehtolan aiempia tuotoksia. Hän tekee kakut ilman lisäaineita ja mahdollisimman luomuna. Useinhan kakuissa on enemmän e-aineita, kuin missään muussa elintarvikkeessa. Tämä oli tilauksen yhteydessä positiivinen yllätys.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s