comments 12

Tapetinpoistoa ja remonttipölyä

Päärakennuksessa etenee remontti pikkuhiljaa. Isäntä on poistanut yläkerrassa lähes kaikki tapetit, kahta makuuhuonetta lukuunottamatta. Nyhräsi ensin pelkän veden kanssa, eikä siitä meinannut tulla yhtikäs mitään, olihan kaikki tapetit laitettu suoraan betoniseinään.

avotakka

remontti_nurkka

ruokailu_remontti

olohuone_remontti

olohuone_kesken

Olin aiemmin lukenut suosituksia tehokkaasta tapetinpoistajasta Minna Jonesin blogin kommenttiosiossa. Moni oli suositellut Clas Ohlsonin tapetinpoistajaa ja pakkohan se laite oli testattava. Todellakin toimii! Tapetit lähtivät isoina liuskoina kuuman höyryn ansiosta ilman kemikaaleja. Eli täältäkin lähtee suosittelut alle 40 euron laitteesta. Vastaavia laitteita löytyy varmasti muiltakin merkeiltä, mutta Clasun laite ei ole ainakaan hinnalla pilattu.

Verholaudat olivat sitten astetta napakammin kiinni. Lautojen kiinnitysruuvit piti leikata järeämmällä laitteella irti ja lähti siinä samalla vähän seinääkin mukana. Pakkelia vaan kehiin ja hiomista. Koko yläkerta on nyt täynnä remppapölyä. Vielä viimeiset hiomiset, sit päästään putsaamaan paikat ja pohjamaalaamaan. Tilojen värimaailma tulee olemaan murretun kylmää, eli väriä on tulossa! Isot tilat maalataan neutraalimmin, mutta makuuhuoneisiin tulee sitten oma värimaailmansa ja mahdollisesti myös tapettia. Suunnitelmat hahmottuvat hiljalleen.

remontti_takka_kulma

alkuperainen_takka

Mutta tuo takka. Että se on hieno! Nyt kun tapetit on poistettu ja tila vaalentunut, takka pääsee entistä paremmin oikeuksiinsa. Ja kuten arvelinkin, en halua maalata sitä vaan aion jättää sen alkuperäiseen asuunsa. Pelkään, että takan upeus ja jyhkeä ilme häviää, eikä maalaamisen jälkeen ole enää paluuta. Oletteko samaa mieltä?

12 Comments

 1. Jutun alkua lukiessani mietin juuri, että näyttääpä tuo takka hyvältä juuri tuollaisena ja harmi, että tämän hetkin muoti on peittää takan tiilet ja maalata kaikki valkoiseksi. Ehdottamasti pari tuollaisena, ajan henkeen sopivana!

  • Näin se valitettavasti on. Ehkä jokunen vuosi sitten olisin itsekin vetäissyt punatiilen valkoiseksi. Nyt annan muutoksille aikaa ja makustelen rauhassa, kun kerrankin voi itse näistä asioista päättää (aiemmat asunnot oli remontoitu valmiiksi). Talon alkuperäiset jutut ovat niin upeita ja remontissa tullaan noudattamaan talon arkkitehtuuria niin pitkälle kuin mahdollista. Haluan myös sisustuksen jatkavan pitkälti 60-lukua, se on minua aina tyyliltään viehättänytkin.

 2. Tapetinpoistolaite on kyllä kätevä! Ja työtapana vähän siistimpikin minun mielestä. Olen kahden edellisen kanssa samaa mieltä takasta. Minusta on kauhean kolkkoa kun kaikki vanha ”täytyy” sliipata valkoiseksi ja esineen/asian luonne sekä tarina häviävät kuin tuhka tuuleen. :/ Mutta aivan loistavaa että te toteutatte rempan juuri noin, arkkitehtuuria ja aikakautta kunnioittaen! :)

  • Pakko myöntää, että olen melkein itkua vääntänyt, kun olen sellaisia remontteja seurannut, joissa vedetty kaikki valkoisella tasaiseksi. Ajan henki ja luonne mennyt sen siliäntien. Lopputulos on aika persoonaton. Jokainen tehköön tietysti miten haluaa, kuten myös nyt itse aion! :) Huippua kyllä on, että talossamme on kaikki alkuperäinen tallella ja vieläpä niin hyväkuntoisena.

 3. Kaija Ilmavirta

  Hienosti tedän remontti etenee, hyvä, hyvä. Minä voisin fiksata takkaa vähän, eli nuo vaaleat tiilet voisin maalata sauman sävyiseksi tai mustaksi?? Toisaalta tuo vaalea tiili toistuu parketin sävyn kanssa.

  • Kyllähän täällä touhutaan joka päivä jotain. Vaaleat tiilet saavat jäädä siihen kuntoon kuin ovatkin, parketin kanssa natsaa tosiaan hyvin.

 4. Voi että tuo tila on kaunis!! Todella upea ja tuo takka..! Me ostettiin just 60-luvun talo ja siellä ehkä vähän liikaa valkoisen pensselin kans heiluttu,mut muuten meille sopiva sijainniltaan,kooltaan jne(eniten harmittaa parkettien maalaus) . Ei tahdo alkuperäiskuntoisia olla tarjolla.

  • Se on totta, ei alkuperäiskuntoisia meinaa montaa olla tarjolla. Tulee meillekin jonkin verran valkoista, mutta huomaan, että haluan kuitenkin nyt enemmän värejä ja sävyjä kuin valkoista.

 5. Susanna

  Onpa ihana kuulla, että jätätte takan alkuperäiseen ulkoasuunsa! Se on kyllä komea! 😍 Jään innolla seuraamaan talon muodonmuutosta… omana haaveena joskus remontoida vastaavaa 😊 Tsemppiä hiontaan (se on niin mukavaa puuhaa 😅)

  • Olisi vääryys maalata takka. On se niin hieno noinkin, ehtaa 60-lukua! Sitä hieman pelkää omia ratkaisuja, ettei vain pilaa mitään sellaista, mitä ei saa enää takaisin. Tervetuloa seurailemaan! Isäntä otti tuon hiomisen vastuulleen, hahah.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s