comments 4

Valmiit istutuslaatikot

Rakensimme kolme istutuslaatikkoa aidan viereen terassipuun jämäpaloista. Ensimmäisessä versiossa mittasuhde ei mielestäni toiminut, mutta kun mittoja vähän korjattiin, tuli niistä täydellisen kokoiset. Meinasin maalata laatikot ensin mustaksi, mutta päätin jättää ne sittenkin puunvärisiksi. Laatikot saavat harmaantua rauhassa ja ovat sitten terassin kanssa saman väriset. Ainahan ne voi maalata myöhemmin, jos haluaa.

kylvoon

laatikot

istutuslaatikot_mullat

multasakit

yrtit

suodatinkangas

lannoite

Leikkasin nurmikkoa pois laatikoiden kohdalta ja kiinnitin suodatinkankaat sinkiläpistoolilla. Suodatinkangas pitää rikkakasvit poissa. Plantagenista lähti mukaan 12 säkkiä puutarhamultaa, joka olikin juuri sopiva määrä. Lisäsin vielä mullan sekaan lannoitetta myyjän suosituksesta.

Ostin erilaisia yrttejä mm. basilikaa, rosmariinia, ruohosipulia ja persiljaa, sekä mansikkaa ja kurkkua. Katsotaan miten saan ne pysymään hengissä, kun en todellakaan ole mikään viherpeukalo. Jos nyt muistan käydä napsimassa yrttejä ruokaan.

yrtit_multaan

kuokka_yrtit

yrttien_istutus

yrtit_laatikossa

mansikat

kurkkuset

valmiit_laatikot

Oon kyllä tosi iloinen siitä, että meillä on oma piha. Se on juuri sopivan kokoinen, ei liian iso tai liian pieni. Mahdollisuuksia on paljon ja kokoajan tulee joitain ideoita, mitä voisi tehdä. Tämäkin istutuslaatikkoidea tuli sen jälkeen, kun oltiin heivattu hiekkalaatikko ja iso tavaralaatikko pois. Kun on paikat siivottuna ylimääräisestä roinasta, alkaa nähdä enemmän vaihtoehtoja mitä kaikkea voikaan tehdä.

istutusnurkkaus

istutusnurkka

Esimerkiksi tämä yllä oleva avovarasto saa nyt aivan uuden elämän! Se oli tosi likainen, pimeä ja täynnä kaikenmaailman tavaraa. Siivosin sen ja maalasin valkoiseksi. Alkoi heti näyttämään ihan erilaiselta ja sitten hokasin, että siitähän tulee istutusnurkkaus! Halusin jonnekkin päin pihaa istutuspöydän ja nyt sille löytyi täydellinen paikka istutuslaatikoiden vierestä. Ai että!

Nuo lattialankkupuut on kivat, mutta valitettavasti aivan lahot, joten tilalle vaihdetaan terassipuu. En malta odottaa, että saan tuonkin osion valmiiksi. Mies on taas työmatkalla, joten osa hommista seisoo. Minä nyt touhuan sen minkä itse pystyn, rakennushommat jääköön suosiolla miehelle.

4 Comments

  1. Näyttää taas niin kivalta. Tästä sinun blogista on tullut minun uusi suosikkiblogi ☺ Tykkään niin sinun tyylistä sisustaa. Minäkin yritän pitää omat rehut hengissä, lähinnä ongelmia aiheuttaa kukat, jotka tuppaa kuolemaan. Mutta puutarhanhoito on mukavaa hommaa!

    • Kiitos ihana ♥ Sama homma, tykkään kyllä sun sisustusjutuista! Mulla on varmaan peikonlehti ainoa, joka pysyy hengissä vuodesta toiseen, muut piru vie kuolee ihan ennen aikojaan. Saa nähdä miten mun pikku puutarhan käy :D Mukavaa puuhaa tämä kuiteskin on!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s