comment 0

Juokse tyttö juokse

Vietin juuri elämäni pisimmän treenitauon, joka on kestänyt melkein vuoden. On siihen ihan pätevä syykin – meidän pikkuinen, joka täyttää pian 3 kuukautta. Ensin kasvatin yhdeksän kuukautta pallomahaa, johon kuului kaikki mahdolliset raskausoireet, sen jälkeen parantelin haavoja kuusi viikkoa. Kyllä tuonne väliin muutamat treenit mahtui, mutta vain satunnaisesti.


Treenikärpänen puras

Vaikka raskauskilot ovat kutakuinkin lähteneet, on kroppa muuttanut kivasti muotoaan. Niin, siis ei mihinkään hyvään suuntaan. Ensisijaisesti kiinteytys ja lihakset ovat nyt tähtäimessä. Jaksaa tuota naperoakin sitten kannella ja sen kanssa touhuta, jos oma kunto on hyvä.

Treenikärpänen on puraissut ja kotijumppailuakin tulee tehtyä. Usein kun lähden kävelylenkille, jalat alkaa vaan rullata ja kävely vaihtuu juoksuun. Ylipronatoivat jalkani ovat haasteena ja polviin sattuu välillä tosi paljon. Täytyy toivoa, että jalat kestää taas ja treenaaminen tuntuu hyvälle.

juoksu_kalenteri

Merkkailen juoksukertoja kalenteriin, tiedänpä millä syklillä mennään näin alkuunsa. Kehonhuoltoa ei saa unohtaa, joten käyn hierojalla kerran tai kaksi kuussa.

 

Iltavirkkuna siellä täällä pompin

Tykkään juosta iltaisin ja öisin. Aina kun aurinko laskee, kroppani herää ja lähden liikkeelle. Iltaisin on vaan kivempi painaa tuolla ulkona, kun ei ole ihmisiä poukkoilemassa edessä. Saa rauhassa painaa fiilistellen, kuten naamasta näkyy..

IMG_3263

Vauvan kanssa vaunuillen

Pikkuinen ei estä tätä mammaa liikkumasta, päinvastoin. Raskausaikana odottelin kovasti vaunulenkkejä, ja nyt saa painaa niin paljon kuin lystää.

Emmaljungan Nitro City -vaunut oli kyllä mainio valinta. Niiden kanssa on tosi helppo rullata, kulkevat superkevyesti ja sutjakkaasti. Ei todellakaan mitään juoksurattaita tarvitse. Vaunuihin voi napata mukaan vaihtovaatteita, juomapullon, kännykän, lompakon ja tietysti tärkeimmän – vauvan :D Todettu myös loistaviksi ostoskärryiksi shoppaillessa!


Tekniset treenikamat merkkiuskolliselle

Olen ajan kanssa hankkinut erilaisia treenivaatteita, jotka toimivat kelien mukaan. Kylmät ilmat tai vesisateet ei saa olla esteenä liikkumiseen. Tekniset materiaalit ovat tuulenpitäviä, vedenkestäviä, kosteutta poistavia ja hengittäviä. Laadukkaat treenivaatteet kestävät useita vuosia, käytöstä ja pesusta toiseen.

Tietyt merkit istuvat parhaiten, tuntuvat parhaimmilta ja miellyttävät myös ulkonäöllään. Suosikkimerkkejäni on Haglöfs, Peak Performance, Röhnisch, Casall ja Nike. Taattua laatua, joita en vaihda. Suurinosa näistä on ruotsalaisia merkkejä, ylläri.


Talvijuoksuun lämmintä

Treeniasu_talvi

Löysin juuri sopivat yläosat talvijuoksuun: kevyen ja lämpöisen Haglöfs Gecko Q Hood Softshell -päällystakin, ja sen alle Haglöfs Stem II Q -fleecetakin.

Nike W New Pro Bra -urheiluliivit on kosteutta siirtävää Dri-Fitmateriaalia, samoin Casall-urheilutoppi. Näitä onkin kaapissa useampia eri väreissä.

Ostin vuosi sitten Niken Element Thermal -juoksuhousut. On muuten ihan sairaan hyvät! Ne on tarkoitettu nimenomaan kylmille keleille, koska housujen edessä on tuulenpitävä osio. Pakko ostaa muutamat lisää, jos vielä löydän.

Juoksukengät on pronaatiotuetut Asicsen GEL-Kayanot, joissa on leveä lesti ja reilu tuki ylipronaatioon.

Pikku pakkasiin villapipo on ehdoton, käytössäni Peak Performance Element Hat. Villakäsineissä kädet saattaa välillä hikoilla, mutta onpahan lämpöset.

 

Välikausijuoksuun tuulenpitävää

Treeniasu_valikausi

Syys- ja kevätkautena juoksukamat on hieman kevyemmät. Urheiluliivi Nike W New Pro Bra ja urheilutoppi by Casall toimii tässäkin kokonaisuudessa. Housut sekä väli- ja päällysosat vaihtuvat.

Päällystakki on joustava ja tuulenpitävä Haglöfsin Windstopper Hooded Soft Shell Jacket. Rakastan tätä takkia! Sitä vois käyttää muutenkin kuin vaan lenkkeillessä.

Juoksuhousuina käytän Röhnischin kosteuden poistavia trikoita, jotka toimivat myös kuntosalilla. Yläosa (mid-layer) on Peak Performancen Windstopper -paita.

Ostin juuri Niken Lightweight Tech Women´s Running Glovesit eli heijastimilla varustetut juoksuhanskat. Ne soveltuvat myös touch screen -käyttöön, eli iPhonea voi käyttää hanskat kädessä. Pipo on napakka ja kosteutta poistava Peak Performancen Trail Hat.

Käytän välillä Asicsen GT-2170 -juoksukenkiä, jotka ovat niin ikään pronaatiotuettuja. Pintaan on kertynyt jo kivasti kuraa, joten ovat käytössä huonommilla keleillä.

Kaapista löytyy Haglöfsin CoreTex -kuoripuku, joka kestää vesisadetta, jos tarvetta tulee. Puku on edelleen loistavassa kunnossa, vaikka onkin ollut käytössä jo yli 10 vuotta. Se oli ensimmäinen kalliimpi ulkovaatehankinta, merkki ja sen laadukkuus tuli tutuksi.

Pitäisi vielä löytää pronaatiotuetut CoreTex -juoksukengät, jotta voi lähteä kunnon vesisateellakin juoksemaan. Pysyis jalat kuivina ja lämpöisinä. Sellaisia olen etsinyt jo monta vuotta.


Kesäjuoksuun kevyttä ja hengittävää

Kesällä kevenee entisestään. Hengittävyys ja kosteuden poistaminen on tärkeimmät ominaisuudet. Vastaavanlaiset asut toimii myös salilla ja jumpissa.

Treeniasu_kesa

Niken ja Casallin yläosat, juoksuhousut vaihtuvat lyhyempiin malleihin. Suosikkini ovat Röhnisch Shape Sofia Caprit, joissa on paikka avaimelle. Hyvä homma, koska usein ei taskuja muissa varusteissa ole.

Kengissäkin kevenee: jalkoihin vaihtuu Niken Free TR Fit 2 Womens Training Shoes. Niissä ei ole pronaatiotukea, joten otan käyttöön erikoispohjalliset, jotka teetätin FysioSporttiksessa fysioterapeutilla.

Hellepäivinä pitää muistaa extranesteytys ja suojata itseään auringolta. Aurinkovoide ja hyvin istuvat aurinkolasit on ehdottomat. Viime kesän varusteista löytyi Marc by Marc Jacobs Oversized Aviator -aurinkolasit, lempparimusa soi iPodissa Belkinin –suojakotelossa

No ni, ei muutaku lämpömittaria tsekkaamaan ja lenkille! Vaikken olekaan mikään kausitreenaaja, nyt voisi sanoa, että kesäksi kuntoon! Tai jos alkuunsa takaisin siihen kuosiin missä ennen raskautta olin ;) Ja hei, aina voi parantaa entisestään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s