comment 0

Kevättuulahdus vaatekaappiin

Keväisin tekee mieli aina päivittää vaatekaapin sisältöä. Auringonpaisteessa vanhat vaatteet tuntuvat kulahtaneilta ja kaipaa uusia raikkaita versioita tilalle. Kyllähän sitä shoppailua tulee harrastettua muulloinkin kuin keväällä, mutta usein vain pakon edestä.


Nahkatakkinen tyttö

Sain yhtäkkiä valtavan pakkomielteen mustiin nahkarotseihin. Etsin netistä sopivia malleja, ja kaikki mageimmat mallit oli ostettu jo loppuun. Kyllä harmitti. Nettitilauksissa on aina se riski, ettei tuote istu yhtään tai koko on väärä. Ilmainen palautusoikeus on siinä kohtaa ihan lohdullista.

Tässä muutamia Schott Nycin malleja, joista kovasti tykkäsin. Hinnat pyörivät 400 € – 600 € hujakoilla. Tilaus olisi jo lähtenyt, mutta kaikki parhaimmat oli loppu.

Lambskin-jacket-Schott-NYC-lgn  S3721G009-909@1

S3721G00L-909@1.1

Putiikkien tarjontaa katsastamaan

Päätin pitää pitkästä aikaa oikean kunnon vapaapäivän ja lähdin shoppailemaan. Shoppailu on varma keino irrottautua koneen ääreltä :) Täkynä oli ensisijaisesti tämä nahkatakki, joka minun oli saatava. Useinhan siinä käy niin, kun jotain lähtee etsimään, ei varmasti löydy.

Aloitin Ullanlinnan Lillystä ja Maranello 2 Womenista. Kolmas putiikki oli Erottajan URBAN A, joka on ehdoton suosikki vaateliikkeeni. Heillä oli yksi ainoa nahkatakki sillä hetkellä koko myymälässä, ja yksi ainoa koko. Pitihän sitä sitten kokeilla.

Miten kävikään, se oli juuri sellainen mitä halusinkin! Ripaus rockia, hyvä istuvuus ja laadukkaan tuntuinen nahka. Malli on Jofaman Kenza 3. Hintakaan ei huimannut, maksoi 298 €. Ei näin käy ikinä, että löytyy vartissa sellainen mitä juuri halusikin. Lämpimiä kelejä odotellessa, että pääsee käyttämään!

jofama-by-kenza-skinnjacka-kenza-3-144408-600x600

kenza-3-32164-f7a24


Hullu huivivillitys

Olen kova käyttämään huiveja, nimenomaan pashminoita. Käytän niitä melkein joka päivä, joten pitäähän niitä sitten olla kaapissa… useampi. URBAN A:n huivitarjonta oli aika hyvä, ihastuin täysin Beck Söndergaardin tähtikuvioisiin huiveihin. Materiaali on 50 % villaa ja 50 % silkkiä, laatu tuntuu aivan ihanalle ja on erittäin kepeä isosta koostaan huolimatta.

Värivalikoimassa ei ollut sopivaa eli mustaa tai valkoista vaihtoehtoa. Myyjän suosituksesta siis nettikaupoille katsomaan, jospa sieltä löytyisi minun värejä. Nappasin kuvan labelistä, jotta muistaisin brändin nimen oikein. Uusi tuttavuus kun oli kyseessä.

Becksondergaard_label

Löytyihän sitä vaikka mitä ihania kuoseja ja värejä! Kun johonkin vaatteeseen tai asusteeseen ihastun, pitää sitä saada useampi kappale eri väreissä. Tilasin Cafe Latte -nettikaupasta tähtihuivin mustana sekä beigenä. Zalandosta löytyi saman merkkinen huivin, mutta erilaisella veikeällä graafisella printillä.

c-supersize_nova_62002_black 62042_f-supersize_nova_concrete

B1251H01A-704@1.2

Huiveja ei voi koskaan olla liikaa! Eihän..? Onhan se hassua tilata 300 eurolla pelkkiä huiveja, mutta sitten kun jokin hyvä löytyy, kuuluu se osastolle PAKKOSAADA. Sitäpaitsi suurkuluttajana minä tarvitsen nämä huivit, piste.


Vaatemerkit vaihtuvat iän myötä

Kyllä vain, vanhemmiten alkaa kiinnostamaan aivan eri vaatemerkit. Ennen oli Vila, Vero Moda, Carhartt, H&M ja mitä näitä nyt on. Tilalle on tullut ns. aikuisten merkit kuten Tiger of Sweden, Gant, Marc O’Polo, Filippa K ja Boss. Laatu ratkaisee. Toki oma tyyli muuttuu vuosien varrella, onneks.

Eksyn välillä näihin ns. nuorisomerkkikauppoihin, mutta jo kauas huutava huono laatu vinoine ompeleineen saa kääntymään hyvin nopeasti pois ja toteamaan, että nämä on nyt todellakin nähty. Vaatteiden tyyli saattaa olla tosi kiva, mutta kun sovituskoppiin asti välillä pääsee, materiaalien heikko laatu tai surkea istuvuus pilaa hyvän yrityksen. Poikkeavuuksia toki on. Joskus löytyy henkkamaukasta ihan kiva vaate ja se saattaa mäihällä kestää useamman pesun. Liian harvoin näin kuitenkin käy.


Uusia tuttavuuksia

Välillä on kiva löytää uusia merkkejä, jotka ovat omaa tyyliä kuten tämä Beck Söndergaard on. Toinen hyvä esimerkki on COS, jonka iso myymälä on Kämp Galleriassa. Kerran kävin nopeasti ja unohdinkin sen pitkäksi aikaa, kunnes ystäväni sanoi jenkkireissullamme, että COS saattaisi olla minun juttu. Niinhän se olikin.

Pitihän sitä saada taas uusi musta nahkalaukku, kun niitä ei olisi yhtään vielä naulakossa. Sitten löytyi hieno kermanvärinen toppi ja iso harmaa halatti kolttu. Ja ois vaikka mitä muutakin lähtenyt mukaan, mutta tili alkoi huutaa hoosiannaa.

0166436007_14_0 0166436007_14_1 0166436007_14_2 0170825002_14_0

Hyvä laatu vs. huono laatu

Vaikka hinta on laadukkaimpien brändien tuotteissa kolme-neljä kertaa enemmän, kestää tuote vähintään yhtä monta kertaa enemmän. Ehkä jopa pidempään. Esimerkkinä pidettäköön jokin neule, joka on 100 % akryyliä. Neule maksaa 49 € ja jo ennen ensimmäistä pesua, nukkaa on kertynyt useampaan kohtaan.

Vastaavanlainen neule, joka on taas 100 % kashmirvillaa, maksaa 149 €. Käytät, tuuletat, käytät, peset, silität ja käytät. Laadukas neule pysyy mallissaan ja näyttää hyvälle vielä useamman pesun jälkeen. Ei siis mitään järkeä ostaa shaissee. Kannattaa katsoa materiaalilappu aina ennen ostopäätöstä. Laittaako sitten viiskymppiä kertakäyttövaatteeseen?

Aidon nahkan ja tekonahkan vertailua on turha tuskin edes käydä. Jos omistaa molempia laatuja, jo ensimmäisen käytön jälkeen huomaa eron. Jos ei huomaa, sitten voi pysyä muovissa. Niin, tekonahka on muovia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s