comments 4

Kaunista ja kestävää kvartsia

Kaupallinen yhteistyö Ylämaan Graniitti

Edellisen kotimme keittiössä oli kvartsitasot ja positiivisen kokemuksen myötä halusin ehdottomasti kvartsitasot myös uuteen kotiini. Kvartsi on tyylikäs ja ylellinen materiaali, ja siitä on valtava määrä erilaisia vaihtoehtoja värien, sävyjen ja kuvioinnin puolesta. Ja mikä tärkeintä, kvartsi on erittäin helppo pitää puhtaana, toisin kuin vaikkapa marmori. Kvartsi on timantin jälkeen kovin raaka-aine, jolla on ylivertaiset käyttöominaisuudet.

Olin niin ihastunut aiemman kodin tasoihin, että päätin jatkaa samankaltaisella linjalla: vaaleat kvartsitasot, joissa on kevyen hienostunut kuviointi.

Tasoiksi valikoitui pehmeän valkoinen Miami Vena -kvartsi, joka löytyi Ylämaan Graniitin laajasta valikoimasta. Ylämaan Graniitti on korkealaatuisia kivitasoja ja muita kivituotteita valmistava kotimainen yritys, joka on toiminut vuodesta 1980 lähtien Ylämaalla, Etelä-Karjalassa. Kotimaisten graniittien ohella heidän mallistossa on upeita kivilaatuja maailmalta kymmenissä eri sävyissä.

Ylämaan Graniitilta tultiin mittaamaan tasojen koot ja tarvittavat aukot altaalle, hanalle sekä induktioliedelle. Muutama viikko meni ja tasot käytiin nakkaamassa paikoilleen. Olin aivan haltioissani kuinka nopeasti ja ammattitaitoisesti asennus hoitui. Kaikki oli millilleen paikoillaan ja työnjälki erittäin viimeisteltyä.

Huomasin kuitenkin, että keittiön tasot olivat erilaiset keskenään. Toisessa oli selkeästi pintakuviota, kun toisessa ei ollut juuri ollenkaan. Selvisi, että tasot oli vahingossa tehty eri erästä. Minulle on tärkeää, että samassa tilassa olevat tasot ovat samasta erästä, eikä kuvioinnissa tai värisävyssä ole eroa.

Toivoin, että saarekkeen päällä oleva taso vaihdetaan uuteen, kun siinä ei kuviota juuri näkynyt, mutta selvisi, että kuviollisempi kvartsi oli loppunut kaikkialta Euroopassa ja jäljellä olisi vain juurikin tuota saarekkeen erää. Halusin, että kuviointi näkyy selkeästi, vaikka yleisilme onkin vaaleahko. Teimme päätöksen, että molemmat tasot vaihdetaan kokonaan uusiin.

Asuntomessut oli tuolloin juuri avautuneet, joten oli hyvä hetki käydä hieman inspiroitumassa. Ihastuin näyttäviin kivilaattoihin ja aloin pohtimaan, jos vaihdan lennosta kokonaan tasojen tyyliä ja otan täyskvartsia isolla näyttävällä kuvioinnilla. Budjetti tuli kuitenkin nopeasti vastaan.

Sitten löytyi aivan ihanan marmorikuvioisen Snowy Ibizan, johon rakastuin välittömästi! Sen kitinvärisessä pohjassa on tummempaa hiekanväristä hienostunutta kuviointia. Snowy Ibiza on Silestone-kvartsi, jonka koostumus sisältää korkealuokkaisia mineraaleja ja kierrätysmateriaaleja. Kyllä, se on tämä! Ei muutakuin uudet tasot tilaukseen.

Pitkän odotuksen jälkeen uudet tasot olivat viimein paikoillaan! Asennuksen yhteydessä vaihdettiin myös hana siihen malliin, joka oli alkuperäisessä keittiösuunnitelmassa.

Kun tasot olivat paikallaan, aloin jostain syystä epäröidä omaa valintaani olisiko tasot pitäneet sittenkin olla huomattavasti tummemmat. Seuraavana päivänä tuntui, että ne olisi pitäneet olla vaaleammat. Kolmantena päivänä päivänä toivoin niihin enemmän kuviota, kun neljäntenä päivänä olin varma, että kuviota saisi olla vähemmän. Taisi olla sitten viides päivä, kun huokaisin syvään todeten näiden olevan juuri täydelliset! Olen kyllä tosi tyytyväinen, että tasot vaihdettiin.

Kun kerran vaihtoon meni yhtä sun toista, päätin vaihtaa myös uunin yksinkertaisempaan versioon. Aiempi uuni oli turhan tekninen kaltaiselleni kokkaajalle, jonka takia halusin tilalle simppelin yksilön – sekä ilmeen että käyttöominaisuuksien puolesta. Nyt viimein alkaa keittiö näyttämään ja tuntumaan siltä miltä toivoinkin. Okei, edelleen odotellaan niitä sokkeleita, mutta tosi lähellä valmista ollaan.

4 Comments

 1. Pingback: Vaaleutta keittiöön - Snowy Ibiza - Korkealaatuiset kivitasot ja muut kivituotteet

 2. Sisko

  No nyt ovat tasot tosiaankin juuri täydelliset, niinkuin koko muukin interiööri, eri taitava olet suunnittelemaan!

  Hauskaa muuten, että vierastin ensin tuota tummaa lattiaa ja vähän jopa kummeksuin, että ”miten sää ny semmosen olet valinnu”, mutta nyt, kun siihen on alkanut silmä tottua, näyttääkin se valtavan hyvältä, näin sitä mieli muuttuu ja maku kehittyy. :D

  • Oi, onpa ihana kuulla, kiitos! Olen kyllä tyytyväinen, että tasot vaihtuivat, koska nyt ne on erittäin mieleiset. Kuvio näkyy, mutta ilme on silti hillitty.

   Heh, varmasti moni muukin ihmetteli valintaani lattian suhteen. Tumma puulattia taisi olla ensimmäinen asia, jonka halusin uuteen kotiin, enkä epäröinyt sitä hetkeäkään. Tuo kivaa kontrastia muutoin vaaleaan sisustukseen.

 3. Sisko

  Nimenomaan luo hyvän kontrastin ja jotenkin vankan ja tukevasti kannattelevan pohjan kaikelle muulle! Hienoa, että seurasit omaa, selkeää intuitioitasi lattiankin kanssa, kyllä kannatti ja nyt me ihmetteliijätkin voimme vain ihastella upeaa lopputulosta! : D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s