comments 4

Valmis pihakivetys

Kaupallinen yhteistyö / Kivitori

Nyt on 6 000 kiloa kiveä lajiteltu, kärrätty, kannettu ja nakutettu paikoilleen. Projekti oli fyysinen, hyötyliikuntaa parhaimmillaan. Iskin viimeisen kiven maahan vain hetki ennen talon laittamista myyntiin. Niin on tämäkin savotta valmis, viimeistä kiveä myöten.

Kuusi jättimäistä kivisäkkiä möllötti pihassa pitkään, mutta hiljalleen ne siitä hävisivät, yksi toisensa jälkeen. Viimeisen säkin kivet lajittelin juuri ennen ensilumia, uuden vuoden aattona. Tein hommia aina inspiraation iskiessä – kelejä, päivää tai kellonaikaa katsomatta, tunnin pari kerrallaan.

Työ eteni hitaasti, kun kiviä ei voinut vain latoa kasaan, vaan ne piti pyöritellä, sommitella ja usein myös siirrellä ristiin rastiin. Kun pääsi vauhtiin, ei millään olisi halunnut lopettaa. Oli niin palkitsevaa nähdä, kun valmista alkoi tulla.

Sokkelin vierustaan laitoin Kivitorin kauniita mukulakiviä eli seulanpääkiviä, jotka asettelin suoraan sepelin päälle. Sepeli oli sekavärinen, teräväkulmainen ja kooltaan pienehköä, jonka vuoksi ilme oli jotenkin levoton, viimeistelemätön. Seulanpääkivien ansiosta kokonaisuus muuttui tyylikkäämmäksi ja ryhdikkäämmäksi, huomattavasti skarpimmaksi.

Seulanpääkivi on pyöreäreunaiseksi hioutunut, luonnon muovaamaa kivi. Tilaamieni kivien koko on 50 – 100 mm ja ne sopivat tosi hyvin sokkelin viereen luomaan viimeisteltyä tunnelmaa. Isommat kivet laitoin talon vierustaan, ja pienemmät kivet varaston sekä autokatoksen vierustaan. Miten suuri muutos voikaan tulla mustan maalin sekä kivetyksen ansiosta! Näyttää niin nätiltä.

Nurmikon ja kivituhkan väliin nakutin Kurun harmaita 100 x 100 x 200 mm graniittireunakiviä. Aivan mielettömän kaunis kivi niin väriltään kuin muodoltaan. Kivet on valmistettu lohkomalla, näin ollen mitoissa ja muodossa on jonkin verran vaihtelua. Kivet oli hieman haasteellinen asetella, mutta nopeasti sain tekemiseen hyvän tatsin ja valmista pintaa tuli.

Olin laskenut menekin yllättävän hyvin. Seulanpääkivistä jäi yli ainoastaan punertavimmat ja kulmikkaimmat kivet, graniittikivistä kymmenkunta. Nopeasti ylimääräiset kivet löysivät paikkansa naapuruston pihoilta.

Nytpä on pihakivetys valmiina, kuten kaikki muutkin talon ja pihan viimeistelyt! Enää ei tarvitse kuin nauttia valmiista. Toki siistimistä ja ylläpitoa riittää edelleen, haravointia ja sen semmoista leppoisaa touhuttavaa. On tosi helpottunut olo, mutta samaan aikaan haikea ja tunteikas. Onneksi saan olla tässä kodissa vielä hetken aikaa, kiirehtimättä.

4 Comments

 1. Hi, I love your house the minute I saw it on YouTube a year ago, where you were Interviewed by a Chinese lady. I am from Singapore and I love your minimalist design and the natural greenery surroundings outside your house. It is indeed an art piece through the windows. Everything in your house is like art! And today I looked at your website again. I was so surprised to see that you are selling it !! In fact, you have sold it !! I thought you did so much, designing it from scratch and doing all the fine work and renovation etc so much work and you are selling it. But then, after reading your blog, I can see where you are coming from. It is a fresh new way to get some finance by buying and designing your house and later on selling it. I am so happy for you and so excited! Although I will “miss” your house, I have taken Screenshots of your designs and hopefully if one day I can live in a slightly bigger apartment, I can use your color scheme and some of your design too as reference. I am living in a tiny apartment without much space and your house is a dream house with plenty of storage and functionality and clean empty look.

  Your new house -the greenery outside your new home is so beautiful!

  All the best!

  • Hi Eliza, thank you so much for the lovely comment! Really felt great to hear all that. I divorced just over a year ago, so the biggest reason for the move is that, but I’m really excited about what’s to come, even though it’s a bit sad to move out of this. The new home is across the road, not a far away :)

 2. Eliza

  From what I can see, Finland is a beautiful place! And I hope you can get back together with your husband. I am sure things will work out for you well, May you be blessed with joy and happiness always !

  • Thank you Eliza! Finland is truly beautiful! I love the nature here, it feels awesome.

   I love a new life, my own time and all these things what has came to my life after divorced. Sure, I feel sometimes quite sad, but we had great 10 years together, now it’s time for a new adventures ;) Things always work out. Not easily, but still.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s