comments 20

Uusi koti

En malta olla enää kertomatta uudesta kodistani! Olen siitä niin innoissani, koska lähes kaikki asiat, joita uudesta kodista toivoin, toteutuu. Yllättävintä tässä on se, mistä sen löysin! Toiveena oli löytää uusi tai uudehko asunto Pohjois-Espoosta, mieluiten tältä samaiselta asuinalueelta, jossa nyt asumme. Heitin jossain kohtaa ilmaan, että voisin muuttaa vaikka samalle kadulle, niin paljon tykkään täällä asua.

Tuossa viereisellä kadulla oli viime kesänä myynnissä kolme tonttia. Katselin niitä silmällä, että olisipa siihen kiva rakentaa, kun on päättyvä tie ja metsää vieressä. Toki ymmärsin, ettei minulla ollut siihen yksinään varaa, mutta kunhan fiilistelin.

Kun ensimmäinen talo alkoi keväällä nousta, havahduin, että siihen nousee paritalo. Talon yksinkertainen arkkitehtuuri viehätti, joten kävin raksalla vähän hiippailemassa. Vaikkei talossa ollut pystyssä muutakuin ulkoseinät, ikkunat ja katto, ihastuin siihen samantien. Neliöt tuntuivat sopivilta ja sijainti olisi enemmän kuin täydellinen. Voi kunpa nämä olisi tulossa myyntiin, toivoin.

Pari päivää myöhemmin huomasin, että rakentaja oli paikalla, joten kävin kyselemässä tietoja asunnoista. Hän kertoi, että toinen asunto oli jo mennyt, mutta toinen on tulossa myyntiin.

Asunnon pohjapiirustus tuntui todella hyvältä, neliöitä oli juuri sopivasti ja materiaaleihin pääsisi vielä vaikuttamaan. Hintakin sopi budjettiini, joten ilmoitin siltä seisomalta, että ostan toisen puolikkaan. Niillä puheilla sovimme sitten kaupat!

Kyseessä on 63 m² paritalon puolikas, joka on omalla tontilla hallinnanjakosopimuksella. Asunnossa on kaksi makuuhuonetta, avokeittiö, kylpyhuone, sauna, kodinhoitohuone, wc ja lämmin varasto. Reilun kokoinen piha, katettu terassi ja kaksi autopaikkaa.

Talon pohja vaikuttaa todella toimivalta. En suoranaisesti muuttaisi siinä yhtään mitään. Olohuoneen sekä keittiön huonekorkeus on 3 metriä, joka tekee kompaktista asunnosta huomattavasti tilavamman oloisen. Makuuhuoneissa ja kosteissa tiloissa huonekorkeus on puolestaan 2,6 metriä.

Toinen asunto on edennyt jo pidemmälle ja se valmistuu ensin. Sen jälkeen tehdään minun puoli, jonka on tarkoitus valmistua marraskuussa. Tässä on siis vielä hyvin aikaa käydä läpi asunnon materiaalit ja muut toiveet, joita olenkin jo alustavasti katsonut.

Vaikka talo ja sen ympäristö on vielä kunnon työmaa, se tuntuu jo ihan kodilta. Oikeastaan se tuntui jo ensimmäisellä kerralla, kun astuin sisään.

En olisi ikinä voinut uskoa, että uusi koti löytyy aivan tuosta vierestä tien toiselta puolelta! Ja parasta, että pääsen vaikuttamaan kotini toimintoihin, kalusteisiin ja materiaaleihin, jotka ovat erittäin tärkeitä viihtyvyyden kannalta. Raskaan kevään jälkeen tämä on äärimmäinen helpotus. Pitkään kestänyt stressikin häipyi viimein. Tämä koti on meille juuri täydellinen tähän elämänvaiheeseen. Minun ja poikien uusi oma koti ♥

20 Comments

  • Kiitos paljon! Niinpä, vaikkei tässä sinänsä mitään hätää ole. Pitäisi myydä vielä tämä nykyinen koti :)

 1. Anna

  Hei!
  Onnea, kävipä sinulla melkoinen tuuri!
  Melko paljon on saatu pieneen neliömäärään mahtumaan 👍
  Kiva nähdä millainen siitä tulee, odotan postauksia innolla.

  • Kiitos, niin kyllä kävi! Tiesin hyvin tarkkaan mitä halusin ja mitä tarvitsin, ja tässä nyt toteutuu oikeastaan kaikki. Joo, postauksia tietty tulossa sitten kun suunnitelmat ja työt ovat edenneet :)

 2. Tanja

  Onnea uudesta kodista! Tuleeko myös uuteen kotiin betonilattia?

  • Kiitos Tanja! Ei tule betonilattiaa tällä kertaa, vaikka se ihana onkin. Tulee oikeastaan tosi erilainen lattia, saattaa olla vähän yllättävä ;)

 3. Noora

  Onnea! Miten mahtavaa että uusi koti löytyi noin läheltä ja niinhän se on että ei ikinä teidä mihin elämä kuljettaa :). Tosi kiva päästä seuraamaan sun uuden kodin rakentumista.

  • Kiitos! No ihan huippua, että tuosta löytyi. Hassua, että näen meidän pihalta uuden kodin :D Jännä vaihe edessä, kun alkaa tulla pian valmista pintaa.

 4. Salla

  Erittäin mielenkiintoista kuulla ja nähdä miten nuo kaikki mainitsemasi tilat mahtuvat 63 neliöön. Meillä on 60 neliön kaksio, jossa mielestäni on järkevä pohjaratkaisu ja ei tähän saisi mitenkään enää yhtä makuuhuonetta lisää! Joten todella paljon odotan kuulla ja nähdä pohjaratkaisua ja tiloja niiden valmistuttua.
  Onnea uudesta kodista! Aivan mahti juttu sinulle ja pojille! Niin ne asiat järjestyy ♥️

  • Laitan jossain kohtaa pohjapiirustuksen tännekin nähtäväksi. Se on kyllä oma taiteenlaji saada toimiva pohja pienillä neliöillä, kun haastavaa se on isommassakin asunnossa. Mut eipä ole hukkaneliöitä!

   On tämä kyllä tosi odotettu juttu. Koti on niin tärkeä itselleni, ja toki myös lapsille. Kiitos ♥

 5. Sisko

  Ihanaa, miten hienosti asiat lutviutuivat, onnea uudesta kodista! <3 Jäi nyt hurjasti kutkuttamaan aivonystyröitä tuleva lattiamateriaalinne: mikä on tosi erilainen, kuin betonilattia…jokin tosi pehmeä, arvaan, kokolattiamatto!? :)

  • Kiitos paljon! Haa, hyvä veikkaus! Kokolattiamatto on ollut joskus ajatuksena, mutta toiseen taloon (tai sen makuuhuoneeseen). Tähän sellaista ei nyt tule :)

 6. S

  Milloin jaat lisää kuvia uudesta kodista ja etenkin pohjapiirrustuksesta. Milloin pääset muuttamaan?

  • Uusi kuvia on tulossa sitten, kun hommat ovat talolla edenneet ja on jotain kuvattavaa. Tällä viikolla alkoi työt ja valu tehtiin. Pian nousee väliseinät. Pohjapiirustuksen laitan jossain kohtaa tänne, varmaan sitten kun mahdolliset muutokset ovat varmistuneet. Muuttamaan pääsen näillä näkymin loppuvuodesta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s