comments 10

Valmis musta kivitalo

Kaupallinen yhteistyö / Teknos

Aloitimme talon ja autokatoksen maalaamisen kaksi vuotta sitten. Saimme tuolloin maalaukset oikein hyvälle mallille, mutta pientä viimeistelyä oli vielä tehtävä ja tällä viikolla sain loputkin hommat valmiiksi.

Talomme oli alkujaan väriltään harmaa, kuten myös autokatos. Toiveena oli löytää rehellinen mattamusta maali, joka ei taita mihinkään muuhun värisävyyn. Tämä osoittautui haasteeksi, koska sävy joka toimi puuseinään, ei välttämättä toiminut enää kiviseinään. Testasin lukuisat värisävyt sekä kiiltoasteet. Vaikka testirumba turhautti, se todellakin kannatti. Maaliksi valikoitui todella nätti sävy, joka toimii hyvin molemmilla pinnoilla. Viimein on maalausurakka takana ja on aika esitellä miltä lopputulos näyttää!

Talo maalattiin hengittävällä ja vettä hylkivällä Siloksan Facade silikoniemulsiomaalilla, joka on vesiohenteinen ja kiviainespinnoille tarkoitettu. Värisävyksi valikoitui NCS 9000-N. 

Talo näyttää uuden värin myötä ryhdikkäältä, selkeältä ja paljon enemmän omalta. Vaikka pelkäsin kivimaalin näyttävän tumman harmaalta mattaisuuden vuoksi, pelko osoittautui turhaksi. Talo näyttää mustalta, ei harmaalta. Toki valo tekee värin ja usein kirkkaassa päivänvalossa pinnat näyttävät vaaleammilta ja toisinaan myös sinertäviltä.

Silloin kolmisen vuotta sitten, kun googlettelin mustia kivitaloja, ei eteen osunut yhtä ainuttakaan. Oli kyllä mustia puutaloja vaikka ja kuinka paljon, mutta kivitaloja ei. Tässäpä nyt on! Ei ehkä ensimmäinen, eikä varmasti viimeinenkään, mutta niin musta, kuin mattasena on tällä hetkellä saatavana. Mattamusta kivitalo, love it.

Autokatos/varasto maalattiin täyshimmeällä Nordica Matt akrylaattipohjaisella maalilla ja varaston ovi puolihimmeällä Futura Aqua 20 -kalustemaalilla, jotka ovat niin ikään vesiohenteisia. Värisävyinä sama NCS 9000-N.

Aluksi pohdin kokonaan oven vaihtamista, kun epäilin hieman omia taitoja. Koska on isosta tasaisesta pinnasta kyse, oli haastavaa saada se siististi. Muutamat harjoitusvedot ensin alle ja sitten hokasin miten se kannattaa tehdä. Vedin ensin telalla pystysuunnassa mahdollisimman suoraan tarkasti, aloittaen jokaisen uuden vedon ylhäältä. Kun pinta oli hyvin kuivunut, vedin vastaavanlailla vaakasuunnassa. Näin vältin näkyvät raidat. Onneksi rohkenin kokeilla, koska ovesta tuli oikein hyvä!

Viimeistelin varaston sisäänkäynnin yksinkertaisilla 40 x 40 cm betonilaatoilla. Tekisi mieli laittaa tuota betonilaattaa enemmänkin isommalle alueelle, mutta nyt jäitä hattuun :D

Sähkökaappi sai myös päällensä mattamustan maalin. Se homma ei mennyt ihan ykkösellä, eikä edes viidennellä. Spraymaalaus jätti sen harmillisen epätasaiseksi, joten päätin maalata sen vielä telalla. Jälki on siinäkin nyt oikein hyvä. Aikamoinen oppimismatka tämä maalaaminen on ollut.

Vaihdatin viime kesänä kaikki ulkopistorasiat antrasiitin värisiin (en löytänyt mustia), jotta ne ei turhia korostu. Olivat ennen siis valkoiset. Pienet viimeistellyt yksityiskohdat vaikuttavat kyllä tosi paljon kokonaisuuteen.

Meillähän oli vaikka minkälaisia suunnitelmia pihan suhteen, oli terassin laajennusta, paljua, pergolaa, rimoitusta ja sen semmoista. Saisihan tuohon pihaan uppoamaan pienen omaisuuden, jos vain haluaisi. Mutta nyt on kaikista isoin ja toivotuin urakka tehtynä, ja siitä olen tosi tyytyväinen. Kyllä maalilla saa ihmeitä aikaan!

Sitten on varmaan hyvä nähdä mistä lähdettiin liikkeelle. Julkisivuissa oli käytetty aiemmin useaa eri harmaata värisävyä, nyt harmaiksi jäi vain ikkunanpuitteet, räystäät, pellit ja palotikkaat. Montaa vanhempaa kuvaa ei julkisivusta löytynyt, mutta tässäpä muutama.

Onhan tuosta tultu eteenpäin, vaikka perusta on pysynyt kokoajan samana. Niin kiva fiilis, että viimein tämäkin julkisivuprojekti on valmis. Iso kiitos Teknokselle laadukkaista ulkomaaleista ja erinomaisesta palvelusta!

10 Comments

 1. Minna

  Aivan upean näköinen, todella onnistunut lopputulos👌 Mutta pakko kysyä, jos talo on menossa myyntiin, eikö ns omannäköiseksi laittaminen mene tavallaan vähän hukkaan? Itseäni harmittaisi ainakin todella paljon muuttaa pois.

  • Kiitos Minna, kiva kuulla! Ei tuo hukkaan mene. Nautin tosi paljon ideoinnista ja itse tekemisestä, ja omistusasunnossa se onkin parasta, että voi tehdä muutoksia, jos itse haluaa. Olemme saaneet nauttia muutoksista jo pidemmän aikaa, nyt sain vain loput viimeistelyt valmiiksi. Meillä oli siis jo heti alussa tiedossa, ettei tämä koti ole lopullinen, tuskin seuraavakaan.

   Jos ostaisin sijoitusasunnon ja remontoisin sen, niin tekisin sen myös omalla tyylilläni omannäköiseksi, vaikken asuisi siinä päivääkään. On kiva toteuttaa omia näkemyksiä.

   Onhan tästä haikea fiilis lähteä, koska tämä koti on ollut ihana. Mutta uudet asuntotuulet jo puhaltaa :)

 2. Ruut

  Mitkä kasvit sulla on tuossa terassilla mustissa ruukussa? Kestävätkö hyvin talven yli?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s