comments 2

Veistoksellinen Petite Frituren Vertigo

Kaupallinen yhteistyö / Finnish Design Shop

Makuuhuone on ollut jo pitkään ilman kattovalaisinta, mutta koska tarve on suuri, päätin hoitaa asian viimein kuntoon. Ajatuksena oli jokin näyttävä ja siro valaisin, joka antaisi hyvän yleisvalon. Se saisi olla mieluiten kokonaan musta tai osittain musta, joka toisi kontrastia mustan marmoripöydän tavoin. Mielessä pyöri oikeastaan vain yksi ja ainoa valaisin, joka vastasi toiveitani.

Kyseessä oli Petite Frituren Vertigo. Olin nähnyt valaisimen Instagramissa todella kauniissa miljöissä, mutten osannut kuvitella sitä ollenkaan omaan kotiin. Valaisin on tyyliltään hyvin erilainen mitä yleensä valitsen, ja juuri se siinä kiehtoi.

Satuin näkemään valaisimen viime syksynä ystäväni luona tupareissa, enkä saanut sitä enää pois mielestä. En siis ollut yhtään varma sopisiko Vertigo meille, mutta pitkän pyörittelyn jälkeen rohkenin tehdä päätöksen ja tilasin sen – mistäs muualtakaan kuin Finnish Design Shopista, maailman suurimmasta pohjoismaisen designin verkkokaupasta.

Kun valaisin saapui, ensimmäinen ajatus oli WOW. Se oli todella iso ja todella näyttävä! Lapset hihkuivat innoissaan, voisiko valaisin tulla heidän huoneeseen. No ei sentäs, vaan tämä upeus tulee nyt äidin makuuhuoneeseen. Mutta eipäs tullutkaan. Se oli sinne aivan liian iso. Tiesin kyllä, että valaisin on iso, mutta sen koko silti yllätti. Ja tuo oli vielä se pienempi versio, eli halkaisija 140 cm, kun samasta versiosta isompi on peräti 200 cm! Huvitti, miten olin tehnyt arviointivirheen valaisimen koosta, mutta siinä samassa tiesin, minne se tulee.

small_black_vertigo

Olen aina ajatellut, ettei telkkarihuoneeseen sovi kattovalaisin, että tuossa kohtaa valaisin olisi jotenkin irrallinen, mutta todistin tämän mielikuvan täysin vääräksi. Tai no, upea Vertigo todisti tämän vääräksi. Hain korkeat tikkaat varastosta ja asensin valaisimen telkkarihuoneen kattoon. Lapset seurasivat jännittyneenä. Kun valaisin oli paikallaan, olin hämmentynyt. Ja haltioissani. Herranpieksut se oli UPEA! Valaisin otti tilan haltuun kertaheitolla.

Vertigon on suunnitellut lahjakas ranskalainen muotoilija Constance Guisset (s. 1976). Hänet on useaan otteeseen palkittu töistään, enkä ihmettele yhtään. Vertigo on hyvä esimerkki todella ainutlaatuisesta, näyttävästä, ajattomasta ja niin moneen sisustukseen sopivasta valaisimesta. Ja kyllä, se sopi tuohon korkeaan ja avaraan tilaan ihan täydellisesti.

Finnish Design Shopin sivuilla kerrotaan näin: “Vertigo-valaisimen kevyt, ohuiden nauhojen raidoittama lasikuitukehys keinahtelee ilmavirran mukana ja pysäyttää katseen jo kaukaa.” Heheh, sitä se nimenomaan tekee ;)

Niin se makuuhuone kaipaa edelleen sitä kattovalaisinta, mutta hei, kaikki aikanaan.

2 Comments

  1. Emilia

    Hei! Törmäsin blogiisi kun etsin sopivaa mattoa olohuoneeseeni ja ihastuin täysin kuvassa olevaan, joten pakko tulla kysymään mistä moisen löytää ? Inspiroiva blogi muutenkin.

    • Hei Emilia, Matto löytyy Mattokympistä ja sen merkki/nimi on High Line Ragolle Botnika villamatto, väri valkoinen.

      Kiitos paljon, ihana kuulla!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s