comments 4

Muutosten vuosi

Tästä vuodesta tuli täysin erilainen, mitä olisin koskaan voinut kuvitella. Eikä syynä ole suinkaan korona, joka muutti koko maailmaa, vaan omalla kohdallani se on ero. Vuosi lukeutunee siis erovuodeksi, tai ehkä pikemminkin muutosten vuodeksi. Vaikka ero oli henkisesti vaikea ja raskas, siitä selviytyminen ja eteenpäin pääseminen on ollut yksi merkittävimmistä ja antoisimmista asioista tänä vuonna. Eron ansiosta elämääni on tullut niin paljon sellaisia asioita, joista uskalsin aiemmin vain haaveilla. 

Toki ero on harmillinen asia. Mutta nyt, kun se on takanapäin ja käsitelty, olen havahtunut useampaan otteeseen siihen, miten kaikki voikaan tuntua niin hyvältä – ja oikealta. Enää ei ole suru, pettymys ja viha painolastina. Näen ja koen elämän aivan eri valossa, kuin se olisi täynnä mahdollisuuksia, joihin haluan tarttua kaksin käsin kiinni. 

Jos alkaisin listaamaan, mitä kaikkea hyvää erosta seurasi, vaatisi se useamman aa nelosen. Jos taas listaisin ne huonot asiat, jäisi ne vain muutamaan ranskalaiseen. Tämä hämmentää. Oliko suhteeni todella niin huono, ahdistava ja kuluttava, että sen päättyminen olikin parasta tässä vuodessa? Löysinkö onneni vasta eron jälkeen?

Jotkut ihmiset tarvitsevat toisen ihmisen rinnalleen, jotta ovat onnellisia. Itse en lukeudu niihin. Voin olla onnellinen suhteessa, mutta voin olla onnellinen myös ilman suhdetta. Ja juuri näin asia on. Olen onnellinen juuri nyt, mutta olin onnellinen myös suhteessa. Omaan onneeni vaikuttaa niin moni eri asia. Ei minun tarvitse olla parisuhteessa ollakseni onnellinen, ei todellakaan. 

Moni kyselee, onko ollut sutinaa tai onko jo uusi mies löytynyt. Kyllä, sutinaa toki on, mutta uuteen suhteeseen en aio kiirehtiä. Takana on kuitenkin 10 vuoden avoliitto, joten tähän väliin sinkkuelämä maistuu kieltämättä aika hyvältä. Eikä siihen näköjään edes Tinderiä tarvita, vaikka sekin on ollut toisinaan käytössä. Seuraa on siis tarjolla, jos sitä kaipaa. Nautin yksinolosta kuitenkin niin paljon, että useimmiten valitsen sen. Mutta kyllä, olen käynyt treffeillä ja tavannut upeita ihmisiä. Vatsanpohjassa lentelee vähän väliä perhosia ja olen kerinnyt ihastuakin pari kertaa. On kiva huomata, miten ihania, fiksuja, komeita, tyylikkäitä ja lahjakkaita miehiä onkaan. Kaikki treffit ovat olleet hauskoja ja onnistuneita, vaikkei aina kemiaa olisikaan.   

Odotan tosi paljon tulevaa vuotta, mitä se sitten tuokaan tullessaan – töiden, ihmissuhteiden tai asumisen suhteen. Tuo jälkimmäinen jännittää ehkä eniten. Muutoksia on luvassa, mutta vielä en tiedä millaisia. Ja aiemman historian takia juuri siinä asiassa meinaa sisuskalut pyörähtää ympäri. Epävarmuus ahdistaa välillä, koska en halua enää siihen tilanteeseen missä olimme muutama vuosi takaperin, kun meillä ei ollut kotia. Kyllä asiat järjestyvät, ainahan ne. Vaatii vain lujaa tahtoa ja paljon työtä, eikä kannata luovuttaa vaikka voimat joskus ehtyvätkin.

Olen vuodenvaihteen lähestyessä antanut aina uudelle vuodelle teeman, joka johdattaa minua tekemään oikeita valintoja ja kulkemaan oikeaan suuntaan. Tänä vuonna teemani oli ‘Taloudellinen tasapaino’ ja voin ylpeänä todeta, että sen saavutin. Tein alkuvuodesta itselleni taloudellisia tavoitteita ja niissä pysyin. On aika saavuttaa uusia tasoja ja kehittyä oman talouden parissa lisää.

Vuoden 2021 teemaksi annan ‘Kauneutta, terveyttä ja hyvinvointia’. Olen laiminlyönyt itseäni monta vuotta ja nyt siihen tulee muutos. Matka on jo alkanut, mutta ensi vuonna panostan näihin asioihin vielä enemmän. Aion pitää itsestäni parempaa huolta. Teen parempia valintoja, jotta voin paremmin. Tämä tarkoittaa yksinkertaisuudessaan laadukkaampaa ruokavaliota, aktiivisempaa liikkumista, riittävää lepoa ja säännöllistä huoltoa. Keho ja mieli tarvitsevat nyt huolenpitoa sekä huomiota, ja niitä aion nyt antaa. 

Toivon teille kaikille ihanaa vuodenvaihdetta ja upeaa uutta alkavaa vuotta!

4 Comments

 1. KaunisArki

  Todella ihanaa ja ajatuksia herättävää pohdintaa.. kun kerroit blogissa erostanne olin jotenkin järkyttynyt.. on jännä huomata miten toisen ihmisen tarinoihin ja elämään ”liukenee mukaan” vain blogia seuraamalla.
  Osansa on varmasti sinun niin avoimella kertomuksella hometaloista ja taloudesta.
  Jotenkin luulin, että teidän tarinanne jatkuu, koska olette selvinneet niin paljosta..
  elämä ei vain aina valitettavasti mene niin..
  kyllä me ihmisetkin muututaan, pakostakin. Tuskin kukaan haluaaa enää päälle kolmikymppisenä samanlaista elämää kuin kaksikymppisenä.
  Tai tottakai jotkut haluavat..
  haaveet ja elämän toiveet ja tavoitteet muuttuu, ympäristö muuttuu..

  Tämä koronavuosi on varmasti ollut monelle suhteelle joko se liima mikä pitää kasassa tai terävä esine millä lasi pirstaloituu.

  Juttusi ovat herättäneet myös ajatuksia että meille kaikille tekee hyvää ottaa ja saada omaa aikaa.
  Ja tehdä mielekästä perheenä. Ihan marjametsässä tai uimassa käynti voi eväineen olla yksi vuoden kohokohdista.
  Kaikkea hyvää vuoteen 2021

  • Olipas ihana saada tällainen kommentti, kiitos.

   Niin sitä itsekin pitkään luulin, että yhteinen matkamme jatkuu kaikesta huolimatta. Ei sitä ihan heti edes tajunnut mitä tapahtui. Olen kuitenkin tosi kiitollinen kaikista niistä yhteistä vuosista joita koimme yhdessä. Ihan mahtavaa, että olen saanut olla ja elää toisen kanssa jopa neljäsosan elämästäni! Siihen mahtuu monenlaista. Mutta nyt on aika uusille seikkailuille.

   Oma aika on tehnyt niin älyttömän hyvää. Keho, mieli ja sielu saa sitä mitä se kaipaa: tilaa.

   Oikein hyvää tätä vuotta! Tulkoon siitä upea.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s