comments 4

Puhtaudesta + imurin voittaja

Kiitos kaikille Mielen varsi-imurin arvontaan osallistujille! Oli tosi hauskaa lukea teidän kommentteja liittyen kodin siivoamiseen. Meitä on selvästi moneen junaan, osa rakastaa siivoamista, osa ei voi sietää sitä. Itse taidan lukeutua tuohon välimaastoon. Imuroin ja järjestelen paikkoja kyllä päivittäin, mutta lattioita pesen todella harvoin. Kylpyhuoneen kaakeleiden jynssääminen taitaa silti olla ehkä viimeisin homma, mikä kodin siivoamisessa nappaa. Kerran meillä kävi siivooja, joka putsasi koko kylpyhuoneen. Ai että miten luksusta se oli! 

Kommenttien perusteella aika monella on käytössä keskuspölynimuri. Itsekin muistan omasta nuoruudesta sellaisen. Se letkun määrä oli ihan tolkuton. Aina mutkalla ja vaikea saada nätisti takaisin. En voisi kuvitella sellaista enää. Pelkästään perässä vedettävän imurin johto ärsyttää, aina se on liian lyhyt ja pistorasiaa pitää kesken imuroinnin vaihdella. 

Meillä oli pari vuotta sitten käytössä robotti-imuri, tai siis yhden viikon käytössä. Ensimmäinen imurointi sujui täydellisesti, seuraavat todella huonosti. Jätti leivänmurut sokkelin vierustaan, vaikka hyvin mahtui kulkemaan kaikkialla. Saimme uuden tilalle, mutta sekään ei toiminut kuten olisi pitänyt. Ruksutti vaan äänekkäästi ja pyöri paikoillaan. Taisi tulla vielä kolmas imuri takuuna, mutta tulos oli sama. Ei se edullinen imuri edes ollut, joten vähän enemmän olisi moiselta vekottimelta odottanut. Se siitä kokeilusta. Ehkä jokin toinen merkki olisi palvellut paremmin, onhan niissä eroja, kuten kaikissa kodinkoneissa.

Moni on haaveillut omasta siivoojasta. Itsekin haaveilin aiemmin, mutta nyt kun olen tässä lasten kanssa keskenään ja yhden viikon yksinään, koti pysyy siistinä paljon pienemmällä vaivalla. Ennen siivosin ja pyykkäsin lähes tauotta, jotta paikat pysyy kutakuinkin kunnossa. Nykyään aikaa on käytettävissä paljon enemmän muihinkin asioihin, kuten ruoanlaittoon. Ruoanlaitto on ollut itselleni aina vähän pakkopullaa ja aiemmin mies hoiti sen puolen, mutta nyt se on alkanut tuntua jopa hauskalta! Tämä, jos jokin on yllättänyt. 

Kaupassa käyntikin on kivaa, kun voi valita juuri niitä aineksia mitä tekee mieli. Olen alkanut tekemään ruokaa yllättävän monipuolisesti ja ravitsevasti. Vihanneksia ja kasviksia on lähes joka aterialla, ja kalaa tulee laitettua melko usein. Ei enää pelkkää makaronia ja jauhelihaa – vaikka ne edelleen pintansa pitävätkin. 

Nyt on viimein aika julkistaa Mielen varsi-imurin voittaja! Tittididii. Onneksi olkoon Tiina, sinä voitit itsellesi Triflex HX1 varsi-imurin valitsemallasi värillä! Imuri helpottaa varmasti arkeasi. Kommenttisi oli: 

Äsh, nyt jos en voita 😭 Minä olen se hullu hammasharjanysvääjäsiivooja mut pölyjen pyyhintää silti vihaan. Koska se vaan on niin turhauttavaa hommaa enkä pidä märistä käsistä, hah! Mut imurointi ❤️ Come to mama!

Oikein paljon onnea voittajalle. Iso kiitos vielä jokaiselle arvontaan osallistujalle!

4 Comments

  1. Ihanan vaalea tuo teidän lattia! Itsekin olen hieman miettinyt kylpyhuoneeseen sirotelattiaa laattojen sijaan. Se myös varmasti helpottaisi siivousta kun ei tarvitse saumoja jynssätä.

    • Kiitos! Kuulostaapa hyvältä tuo sirotelattia kylppäriin. Saumat on tosi vaikea ja ärsyttävä pitää puhtaana, kova homma niiden putsaamisessa.

  2. Robotti-imureissa voi olla kyllä mitä ihmeellisimpiä juttuja. Kuten, että jostain selittämättömästä syystä äänet saattavat muuttua yhtäkkiä paljon isommiksi ja tehojälki huonommaksi, mutta takuuhuollossa ei löydy asialle selitystä. Ajatuksena se on toki ihana, että robotti pitää yllä koko ajan siisteyttä, eikä pölyä pääse kertymään. Siivoukseen on kyllä usein juuri sen verran aikaa, että juuri lattioiden pesu jää tuonnemmaksi, kunnes taas seuraavan kerran imuroidessa voi todeta, että eihän sitä lattianpesua ikinä tullutkaan. :)

    • Jep! Olin aivan fiiliksissä, kun robotti-imuri saapui, että nyt helpottuu siivous huomattavasti. Meillä ei ole kynnyksiä, eikä kerroksia, joten imuri olisi voinut vedellä huoletta koko asunnon, mutta ei. Kolme robottia, eikä yksikään toiminut. Olen kyllä kuullut, että joillakin robotti toimii juuri kuten pitääkin, eli onhan niitä poikkeuksia.

      Täällä lattianpesu olisi seuraava kotityö. Juuu… saa hetken vielä odotella :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s