comments 6

Edellisten vuosien joulut

Tykkään joulusta ja sen tunnelmasta tosi paljon. Jostain syystä aloitan jouluvalmistelut vasta joulukuussa, en vain osaa aloittaa aiemmin. Ehkä tänä vuonna teen poikkeuksen, onhan tässä jo parit pikkujoulutkin vietetty hyvissä ajoin. Jotta pääsen herättelemään omaa joulumieltä, ajattelin ottaa vastaan jouluisen blogihaasteen. Sanna Inspired by love -blogista kysyi, miltä meillä muilla sisustusbloggaajilla on joulu näyttänyt aiempina vuosina.

Ihan mielenkiintoista käydä läpi, miltä joulukotimme on näyttänyt ja samalla muistella, mitä erityistä on jäänyt kyseisistä jouluista mieleen. Olin jo ihan unohtanut, miten tunteikkaita ja tapahtumarikkaita jouluja olemme viettäneet.

Joulu 2018

Viime vuonna joulukotimme oli todella minimalistinen. Mies haki meille kauniin kaukaasianpihdan joulukuuseksi ja se sai päällensä hyvin yksinkertaiset koristeet, samat, jotka ovat koristaneet kuusiamme useamman vuoden. Käytän niitä aina hieman eritavalla, niin koko koristelukin näyttää ihan uudelta.

Maa oli valkoinen jo hyvissä ajoin ja koko viime talvi oli muutenkin todella upea. Tykkään ihan älyttömästi lumisesta maisemasta ja jouluksi sitä toivoo tosi paljon. Talviauringostakin saimme nauttia, kuvat sen todistaa. Viime joulu meni leppoisasti kotona ja sukulaisissa, pukkikin kävi ja se on lapsilla joulun kovin juttu – niin, tai siis ne pukin tuomat lahjat.

***

 

Joulu 2017

Tämä joulu oli ensimmäinen uudessa kodissamme. Joulunvietto sai kuitenkin yllättävän käänteen kesken pipareiden paistamisen. Nilo oli tuolloin vasta kahden kuukauden ikäinen ja aloin ihmettelemään, kun hänelle ei maistunut ruoka normaaliin tapaan. Hän näytti tosi kalpealta ja meidät pyydettiin välittömästi lähtemään päivystykseen. Sairaalassa alkoi sitten oksentelut ja hänellä nousi kova kuume. Niloa tutkittiin paljon ja koitettiin löytää syy mistä hän oireilee. Jäimme lastenosastolle seurantaan muutamaksi päiväksi.

Kun Nilon olo oli vakaa, pääsimme kotia. Kerkesimme olla kotona vain pari päivää, kun raju oksentaminen alkoi yhtäkkiä uudelleen. Nilon vointi meni tosi huonoksi ja hän oli ihan vetelä. Säikähdin ihan valtavasti. Tällä kertaa ambulanssi haki meidät ja jäimme jouluviikoksi sairaalaan tutkimuksiin.

Mies hoiti sillä aikaa kotona jouluvalmistelut; osti lahjat ja jouluruuat, haki kuusen, laittoi jouluvalot. Kerkesin aiemmin väkertää muutaman kranssin havuista, jotka löysivät paikan takan päältä ja ikkunoista. Joulukuusi sai päällensä pienen siron valosajan ja se näyttikin yksinkertaisuudessaan niin kivalta, etten halunnut laittaa enää muita koristeita. Minimalistinen jouluilme tuntui uudessa kodissamme parhaimmalta.

Pääsimme jouluaatoksi kotiin ja vietimme ensimmäisen joulun nelihenkisenä perheenä. Nilolla oli kaikki hyvin ja se oli paras joululahja.

***

 

Joulu 2016

Vuosi 2016 oli meille erityisen rankka. Vain viikko ennen joulua tuli elämässämme pohja vastaan, kun hometalohelvetti näytti pahimman puolensa. Olimme viimein saaneet väliaikaisen vuokrakodin, kun tavaroita sisään kantaessa tajusimme, että lähes koko omaisuutemme oli mennyttä. Sillä hetkellä tuli aika iso romahdus, olihan sitä edeltävät kuukaudet olleet jo ihan epätodellisen epäonniset.

Tuosta joulusta tuli kuitenkin yksi ikimuistoisimmista. En voi ikinä kiittää tarpeeksi niitä ystäviä, tuttuja ja tuntemattomia, jotka auttoivat meidät takaisin jaloille. Saimme kun saimmekin rakennettua perheellemme joulun, joka oli täynnä rakkautta ja lämmintä tunnelmaa. Muutaman yllätyksenkin joulu toi mukanaan, nimittäin joulukuusestamme löytyi ihka oikea linnunpesä, joka taisi olla enne tulevasta. Ja toinen, vielä suurempi yllätys oli se, kun mies kosi. Tuo vuosi sai hienon päätöksen. Vietimme joulun ihan keskenämme, voimia ei vielä riittänyt lähteä mihinkään.

***

 

Joulu 2015

Asuimme aiemmassa kodissamme vielä tuolloin. Muistelen, että joulumieli oli hieman kadoksissa ja sitä koitin kovasti löytää glögiä ja pipareita nauttimalla, polttelemalla kynttilöitä ja koristelemalla kotia jouluiseksi.

Isäntä kävi hakemassa todella kauniin jalokuusen, johon laitettiin edellisvuoden jouluvalot ja uudet mustavalkoiset koristeet. Joulukuusi loi kotiin aivan ihanan joulutunnelman ja se on kyllä ihan ehdoton, aivan kuten hyasintit, joista tulee se nostalginen joulun tuoksu. Metsästin tuolloin hyasintteja useammasta paikasta, mutta ne oli loppunut. Jotkut minit löysin, mutta ne aukesivat vasta joulun jälkeen.

***

 

Joulu 2014

Tämä oli ensimmäinen joulu kolmestaan. Vietimme jouluaaton kotona ja joulupäivän sukuloidessa. Joulukoti oli jo tuolloin hyvin maltillinen koristeluiltaan; kranssia, valosarjoja, hyasintteja sekä tietysti joulukuusi. Lunta oli maassa kunnolla ja jouluaattona käytiin ennen saunaa takapihan pururadalla pulkkamäessä.

Oli hauska seurata, miten pieni oli tohkeissaan lahjoistaan. Meillä kävi myös hassu sattuma, kun olimme ostaneet Nukalle aivan saman lahjan, Vilacin potkuauton ja vieläpä ihan saman värisenä! Vaikka hieman harmitti, tuohan vain kertoi siitä, että meillä on sama maku.

***

 

Joulu 2013

Tämä joulu oli todella erityinen ja jännittävä. Se oli ensimmäinen joulu kahdestaan uudessa omassa kodissamme, mutta jännittäväksi teki sen, kun esikoisemme laskettu aika oli jouluaattona! Meille oli luvattu paras mahdollinen joululahja.

Muistan, että vaikka vettä satoi ja ulkona oli todella synkkää, se ei vienyt joulumieltämme mihinkään. Nautimme herkullisen jouluaterian ja toistemme seurasta, ja jännitimme kovasti milloin pikkuinen syntyy. Suuria, herkkiä tunteita. Vietimme joulua viimeistä kertaa ihan kahdestaan.

***

Tässäpä oli viime vuosien joulumuistelot kuvineen. Aikamoinen aikamatka. Paljon on tapahtunut näiden vuosien aikana, mutta joulukoristelut ovat menneet melko samalla linjalla, kaikin puolin hyvin yksinkertaista. Miltähän meidän tämän vuoden joulu tulee näyttämään, onko se minimalistinen vai tällä kertaa jopa runsaampi? Nimittäin tuo isäntä toivoi, että kotia koristeltaisiin tällä kertaa enemmän. Voisin antaa hänelle vapaat kädet ja jäädä jännityksellä odottamaan mitä hän loihtii. Tänään on piparinleivontaa tiedossa, ehkä voisi myös glögin korkata, sitä löytyi nimittäin jemmasta viime vuodelta.

6 Comments

 1. Tiina Savolainen

  Heissan,
  Tykkään postauksistasi edelleen, vaikken mikään blogien suurkuluttaja olekaan. Pidän tavastasi nähdä ja kertoa asiat. Et elvistele etkä kehu minun maailman paras mieheni, minun maailman parhaat lapseni sitä tätä tuota jne. Niitä ei jaksa. Kuitenkin tajuaa noiden tekstien läpi, että tavallisen arjen seasta löytyy kyllä rakkautta. Ei sitä tarvitse muille alleviivailla. Pidän, siitä, ettet elvistele. No, mie nyt sanoin niiku aattelin…

 2. Ee

  Täälläkin tuli jollain tippa linssiin, ihanat kuvat ja tunnelmaa löytyy vaikka onkin minimalistista :) Yhdyn ekaan kommentointiin myös! Ihanaa joulun aikaa perheellenne <3

 3. Mira

  Ihana aikamatka, paljon elämää vaikka teitäkin monella lailla koeteltu 💜

  Kuvia katsoessa tuli mieleen, että kun sisustustyylisi on muuttunut reilusti matkan varrella, niin voisitko avata tätä joskus enemmän, vaikka myös aikamatkan muodossa? Olisi kiva kuulla ajatuksiasi sen suhteen :)

  Lämmintä ja läsnäolevaa joulua teidän perheelle 💜

  • Hyvänä päiväkirjana toimii tämä blogi, kun pääsee muistelemaan mitä on milloinkin tapahtunut. Muistoihin on ihana palata. Jännä miten kirkkaasti jotkut asiat muistaakin, vaikka niistä on jo vuosia aikaa!

   Olipas kiva idea, aikamatka sisustuksen saralla! Olen täällä välillä pohtinut, miten sisustustyylini on muuttunut matkan varrella, mutta kuvien kera se voisi olla mielenkiintoisempaa, kun konkreettisesti näkee eron. Kiitos, laitan ehdottomasti korvan taakse!

   Ihanaa tunnelmallista joulun odotusta myös Mira sinulle :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s