comment 0

Miniloma Sveitsissä

Kaupallinen yhteistyö / Hotel Sveitsi

Käytiin viime viikonloppuna perheen kanssa minilomalla uudistuneessa Hotel Sveitsissä. Hotelli sijaitsee kauniissa metsämaisemissa Hyvinkäällä ja paikalle hurautettiin 40 minuutissa. Hotel Sveitsi on entinen Rantasipi ja se on remontoitu nykyaikaiseksi vuonna 2017. Rakennuksen yksinkertainen ja kiehtova arkkitehtuuri oli vuodelta 1969, ja alkuperäistä ilmettä oli nähtävissä parhaiten julkisivussa.

Hotel Sveitsi tarjoaa paljon erilaisia aktiviteetteja perheille. Saman katon alla sijaitsee viihdekeskus, jossa on mm. SuperPark, BioRex, Fit Park, Beauty Spa ja Sveitsin uimala, takapihalta löytyy SeikkailuSveitsi, jossa on puihin rakennettu seikkailurata sekä vaijeriliukurata. Kaikki hotellin tarjoamat aktiviteetit kiinnosti, mutta tällä kertaa oli mentävä enemmän lasten ehdoilla.

Kun saavuimme hotellille, aurinko porotti taivaalta ja ilma tuntui todella kesäiseltä, joten suuntasimme ensimmäisenä Sveitsin uimalaan. Uimalan julkisivu ja koko miljöö oli kyllä todella kaunis. Juuri sellainen, kuin se alkujaankin on ollut. Onhan sitä remontoitu matkalla, mutta ilmeeltään kaikki näytti olevan kuten ennen ja se tuossa nimenomaan viehättikin, että lähes kaikki alkuperäinen on säilytetty. Uimala täyttää itseasiassa tulevana viikonloppuna 50-vuotta!

Molemmat lapset rakastavat vettä ja tiesimme uimalan olevan hitti. Nuka on tänä kesänä oppinut sukeltamaan, ja tällä reissulla hän oppi uimaan ilman kellukkeita! Se oli kova juttu se. Nilon kanssa ei olla oltukaan vielä paljua isommassa ja kylläpäs pieni oli tohkeissaan isossa altaassa. Kikatus vain kuului, kun naperot painelivat ympäriinsä.

Isäntäkin rohkeni hyppäämään kympistä ja se vasta jännää seurattavaa olikin. Tuli onneksi ehjin nahoin alas. Kuvat huvittivat, tuo ilme (ja asento) oli näkemisen arvoinen :D Minähän en uskalla edes altaan reunalta hypätä, että hyvä sivusta on naureskella. Kävimme vielä sisäaltailla uimassa ja saunomassa, kunnes oli aika lähteä valmistautumaan illalliselle.

Hotellin yhteydessä oli tunnelmallinen à la carte -ravintola TILA, jossa päästiin nauttimaan kolmen ruokalajin illallinen ruokajuomineen. Ravintolan sisustus oli moderni ja lämminhenkinen, ja se sopi hienosti talon arkkitehtuuriin. Ravintolan katossa oli upea installaatio, joka oli todellinen katseenvangitsija. Isoista ikkunoista näkyi sielunmaisemani, mäntymetsä.

Valitsimme ruokajuomaksi tarjoilijan suosituksesta puolikuivan Rieslingin, Thörlen, joka oli oiva valinta alku- ja pääruokien kanssa. Maistuvan valkoviinin lisäksi silmänruokaa tarjosi pullon kaunis etiketti.

Alkuruoiksi valitsimme talon klassikko Skagenin. Voi että miten hyvää se olikaan! Todellinen makuelämys ja ensi kertaa taisin mätiäkin maistaa. Vaikea sanoa, oliko mäti oma juttu, mutta hyvin sopi annokseen. Pääruoaksi valittiin myös samat, hiilillä paahdettua lohta, joka vei kielen mennessään, oli  niin mielettömän hyvää. Aika harvoin sekä alku- että pääruoat ovat onnistuneita, mutta nyt oli molemmat.

No sittenpä päästiinkin jälkiruokia valitsemaan. Minä otin Rikkaimmat ritarit vaniljamoussen ja mansikkahillon kera. Oli aivan taivaallisen hyvä annos, huh huh! Jälkiruoka oli kuin aikahyppy lapsuuteen, jolloin syötiin köyhiä ritareita. Mies otti mansikkasorbettia ja suklaajäätelöä. Syön itse todella harvoin sorbettia, mutta halusin maistaa miehen annosta ja valehtelematta se oli parasta sorbettia mitä olen koskaan syönyt. Jälkiruokajuomaksi tietysti Irish Coffeet.

Ruoat olivat heittämällä 5/5 ja palvelu vähintäänkin yhtä hyvää. Myös lapset nauttivat selkeästi ruuista, niin vain lautaset tyhjenivät kuin itsestään.

Hotellin PIHA oli ihanan tunnelmallinen ja kutsuva, jossa oli yksinkertaisen tyylikäs sisustus, tykkäsin valtavasti! Terassialue oli oiva paikka seurusteluun. Me lähdimme illallisen jälkeen kuitenkin jälkikasvua nukuttamaan, seuraavana päivänä oli vielä hieman aktiviteettia tiedossa. Tulihan ne iltamyssyt kuitenkin jo nautittua illallisella.

Yövyimme Standard Family -perhehuoneessa. Huone oli oikein siisti ja sopivan tilava, mutta erityisen vaikutuksen teki kylpyhuone. Sen sisustus oli tosi kiva. Aamupalan jälkeen suuntasimme lasten kanssa SuperParkiin. Molempien poikien suosikit oli trampoliinit ja volttimontut. Nuka heitti voltteja minkä kerkesi ja Nilokin hyppi korkealta isoveljensä perässä. Mitä iso edellä ja sitä pieni perässä, kaksi vauhtipäätä kerrakseen.

Miniloma teki kyllä hyvää. Pojatkin tykkäsi täysin siemauksin kaikista hotellin antimista. Olisi tehnyt mieli jäädä vielä yhdeksi yöksi, tai ehkä kahdeksi. Ehkäpä pitää mennä vierailemaan vielä toisenkin kerran, jäi nimittäin kaivelemaan hieman se kiipeilypuisto, johon ei tällä kertaa päästy sateen takia. Onneksi on lyhyen ajomatkan päässä, voi heittää vaikka pelkän päiväreissun.

Kiitos Hotel Sveitsi, oli ilo käydä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s