comments 4

Eteisen ikuisuusprojekti

Joskus joku sisustuksellinen asia ottaa todellakin aikansa. Toisinaan on ihan hyvä, ettei asia ratkea samantien, jotta ideat saavat muhia oikein kunnolla, mutta välillä jostain hyvinkin pienestä asiasta tulee oikea ikuisuusprojekti, kuten näemmä on käynyt meidän eteiselle. Usein sisustushommat seisoo ihan vaan budjetin takia, mutta nyt oli kyse niinkin pienestä asiasta, kuin eteisen naulakoista.

Meillä on eteisessä isot peilikaapit, jossa on reilusti tilaa vaatteille, mutta tässä lapsiarjen hulinassa tarvitaan lisäksi jotain paljon helpompaa, kuin vaatteiden asettelemista kauniisti kaappiin henkareihin. Tarve pienille naulakoille on ollut siis todella kova, sellaisille, joihin voi nakata lennosta lasten ulkovaatteet tai vaikkapa vieraiden takit.

Ihania naulakoita on tarjolla vaikka ja kuinka, mutta oli vaikeampaa löytää sellaiset, jotka sopivat tuohon melko keskeisellä paikalla olevaan kapeaan tilaan. Jotain siroa ja samaan aikaan jämäkkää, ja jotain sellaista, mikä ei liikaa pompsahda silmille. Jos tuossa tilassa ei olisi noin paljon ovia, ongelma olisi varmaan ratkennut aiemmin, mutta nuo ovet rajoittivat yllättävän paljon.

Tilasin useamman naulakon ja moni niistä jopa asennettiin paikoilleen, mutta samantien tuli sellainen olo, ettei sovi yhtään. Kokeilussa on ollut mm. Menun Afteroom naulakot, jotka olivat aivan liian kookkaat ja hallitsevat. Seuraavaksi tilasin mustat Menun Knobs seinäkoukut, joita  ei ikinä seinään edes laitettu, kun nekin tuntui olevan liian möhkäleet. Sitten ostin Bauhausista kromisia nuppinaulakoita, jotka puolestaan olivat liian keveitä ilmeeltään.

Koska messinkiä meillä on muutenkin sisustuksessa, arvelin että se voisi materiaalin ja värin puolesta sopia. Olen ihaillut Ferm Livingin messinkisiä Hook-ripustimia, jotka jostain syystä jäivät aiemmin vähän taka-alalle. Aikani kun niitä ihmettelin, päätin tilata ja kokeilla – ja toivoa, että nyt natsaa.

Tilasin naulakoita kahdessa eri koossa, pienenä ja isona. Laitoin ne ensin keskenään sekaisin eli pieni-iso-pieni-iso-pieni, mutta kokonaisuus ei toiminut yhtään. Idea hauska, mutta ilme raskas. Nyt oli kuitenkin oikea naulakko kyseessä, ainoastaan niiden määrä ja yhdistely menisi uusiksi. Ei mitään kikkailuja, vaan pienet naulakot vierekkäin ja isot lomittain.

Kaiken vääntämisen jälkeen naulakot ovat paikoillaan! Sopiva määrä ja oikeassa paikassa, viimein. Olipahan veivaus, mutta kannatti! Tykkään kyllä siitä miltä ne näyttää. Sopivan sirot ja messinki näyttää oikein kivalle, ei ole yhtään raskaat, mutta ei häviä liikaa seinään. Eipä ehkä uskoisi, että homma vaati yhteensä 17 reikää seinään, joista 10 paklasin umpeen. Koitin häivyttää jäljet niin hyvin kuin pystyin, mutta pian kaikki seinät maalataan kuitenkin uudelleen, joten eiköhän silloin seinä siistiydy kunnolla.

Vaikka tämä naulakkoprojekti onkin nyt valmis, itse eteinenhän ei vielä ole. Sopivan kuramaton metsästys jatkunee taas pian (nykyinen superlikainen ja vääränkokoinen kuramatto poistettu kuvia varten) ja pieni kenkäteline mahdollisella kurakaukalolla tuonne nurkkaan olisi myös kovin käytännöllinen. Koska erillistä kuraeteistä ei valitettavasti ole, koitan rakentaa eteisestä niin toimivan ja kivan kuin pystyn. Tämä kurakausi on muutenkin niin horror, että jos edes vähän sitä saan helpotettua, niin sen varmasti teen.

4 Comments

 1. Petra

  Hyvältä näyttää! Jäi kiinnostamaan, että kuinka iso tuo teidän liukuovikomero on?:) Meille rakenteilla olevaan ok-taloon tulossa 2,4 m leveä peililiukuovi-kaapisto ja toivon tosissani, että se myöskin riittäisi mahdollisimman pitkälle ja tuo teidänkin näyttää hurjan isolta :D.

  • No kiitos, kiva kuulla! Meidän liukuovikaapit on leveydeltään 3,10 metriä ja korkeudeltaan 2,5 metriä. Ihan reilun kokoinen eteisen kaapiksi :)

 2. Liisa

  Moikka!
  Entä eteiseen matoksi VM-carpetin Ropina? Itsellä omilla mitoilla teetätettynä ja olen tykännyt paljon. Kivat uudet naulakot :)

  • Moi Liisa! No onpas ihanan näköinen tuo matto, oi! Just tuollanen kiva ohut ja vivahteikas, sopis varmaan meidän lattian kanssa hyvin yksiin. VM Carpetin matot on älyttömän hyviä ja ainakin laatuun voisi luottaa, ne kestää kovempaakin käyttöä, että olisi kyllä todella järkevä valinta. Kiitos vinkistä! Täytyypä hakea mallipalanen kokeiluun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s