comments 11

Fête/Life magazine lehtijuttu

Reilu kuukausi sitten Instagramin inboksiin tipahti viesti, jossa kerrottiin, että kotimme haluttaisiin mukaan aikakausilehteen, joka ilmestyisi jo heinäkuussa eli aikataulu olisi hyvin tiukka. Kun illemmalla palasin takaisin lukemaan viestin paremmin ja katsomaan mistä lehdestä oli otettu yhteyttä, meinasin tipahtaa penkiltä. Kyseessä oli kansainvälinen Fête/Life magazine!

Fête/Life on tyylikäs australialainen lifestyle-lehti, jota julkaistaan sekä printtinä että diginä. Lehti tarjoaa minimalistista inspiraatiota sisustuksen, muodin, ruuan, matkailun sekä hyvinvoinnin saralta. Olin todella otettu, että kuvani haluttiin kyseiseen lehteen! Toki kerroin olevani kiinnostunut, mutten arvannut miten tiukka aikataulu olikaan kyseessä.

Olin juuri saapunut Poriin asuntomessuille, kun huomasin viestin, jossa kerrottiin, että minulla olisi tasan 24 tuntia aikaa ehdottaa lehteen tulevat kuvat, toimittaa heille valikoidut painokelpoiset valokuvat ja vastata pitkään englanninkieliseen haastatteluun. Mietin, voinko mitenkään keritä, kun en sillä hetkellä ollut edes Espoossa vaan jossain Porissa, jossa messupäivä oli vasta alkamassa. Messujen takia tippui tuosta ajasta vielä puolet eli 12 tuntia pois. Ymmärsin hyvin selkeästi, että jos en saa kuvia ja tekstejä toimitettua ajoissa, ne ei tule lehteen.

fete_magazine_kitchen_olli

Tämä oli minulle kuitenkin niin iso ja merkityksellinen juttu, että päätin selvitä haasteesta. Soitin miehelle, että hänen on pakko auttaa minua tekstikäännösten kanssa, koska en mitenkään kerkiä itse niitä kääntämään, saati jos edes ymmärsin kaikkia kysymyksiä mitä sähköpostiini sain.

mina_lapset

fete_magazine_livingroom_one

Kun pääsin illalla kotiin, aloin samoilla väsyneillä silmillä käymään kuvia läpi ja käsittelemään niitä järjestäen painovalmiiksi. Siinä ohessa vastailin kysymyksiin ja nakkasin niitä miehelle käännettäväksi. En edes kerinnyt tarkistaa mitä vastasin tai miten mies ne käänsi, oli vain tykitettävä hommaa eteenpäin, jotta kaikki tarvittava kerkeää ajoissa. Tiesin, etten sinä yönä nuku silmäystäkään, vaikka olin ihan älyttömän väsynyt jo valmiiksi superaikaisesta messuherätyksestä. Väsymys oli kuitenkin toissijaista, kun taistelin vaan aikaa vastaan.

Aamulla kello 8 piti kaikki materiaali olla valmiina. Kun sain viimein koko paketin lähetettyä, ajattelin, että kerkeän pari tuntia nukkumaan ennen kuin lapset heräävät. Sillä hetkellä sähköpostiin kilahti lisätoiveita ja eipä auttanut kun tehdä, joten unet jäivät haaveeksi vain. Pojat alkoi heräillä, mutta kaikki tarvittava materiaali oli viimein valmiina ja ajoissa toimitettu. Voi juma, selvisin!

Vitsit mikä fiilis oli, kun sain rutistettua homman pakettiin lyhyessä ajassa. Olin kiitollinen miehellekkin, joka käänsi haastattelua puolestani, ilman häntä en olisi mitenkään saanut tekstejä tehtyä. Häneltä kun luonnistuu englanti meikäläistä sutjakkaammin, vaikka taisikin pari perkelettä sohvan uumenista kuulua aamuyön pikkutunneilla. Kukapa ei mielummin olisi tuohon aikaan nukkunut.

Eilen tuli sitten tuore lehti postitse ja arvatkaa vaan jännittikö avata se! Sielläpä nyt on, 10 sivun juttu meidän perheestä ja kodista. Huh. Jutussa on meidän tarina, miten löysimme nykyisen kotimme ja mistä kaikki alkoi, meidän perhe-elämästä, elämäntavoista ja tyylistä, asioita mitä kodissamme arvostan ja mitä muutosta tänne toivoisin. Löytyy myös suositukset seuraamistani Instagram-tileistä ja jopa biisilista!

Jos kiinnostaa, lehden voi käydä ostamassa printtinä tai diginä. On tosi laadukas ja kaikin puolin aivan ihana ja inspiroiva lifestyle-lehti!

11 Comments

  1. Annika

    Siis wau, onnea, ihan mieletön juttu! Kylmät väreet vaan meni kun luin tuota postausta. Ihmeellistä et nykyaikana vaan instasta voi noin bongailla, mut kelpaa kyllä teidän ihanaa kotia esitellä! :)

    • Voi kiitos Annika! On tämä kyllä itselleni tosi kova juttu olla mukana juuri tässä lehdessä. Insta on ihmeellinen, monia hyviä juttuja on sen ansiosta tullut ja tämä on yksi niistä!

  2. Teija

    Aivan mieletöntä!!! Laitoin just mun varalapselleni Australiaan viestiä, et käy ostamassa ton lehden 😀

  3. Pingback: Yrittäjäkriisi | Design Wash

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s