comments 31

Uusi upea matto olohuoneessa

Kaupallinen yhteistyö VM Carpet

Meillä oli aiemmin olohuoneessa iso juuttimatto, ennen sohvamme saapumista. Mielessäni visioin, että se sopisi hyvin vaalean sohvan kanssa yksiin, mutta kun sohva saapui, huomasin, ettei sohvan sävy natsannutkaan juutin kanssa. Luonnollisen värinen juutti ihastutti ulkonäöllään ja toi lämmön tunnetta tilaan, mutta omaan makuun se oli kuitenkin aivan liian karhea ja roskaava, eikä siihen oikein halunnut paljain jaloin edes astua. Olin tavallaan ihan helpottunut, ettei se ulkonäöllisesti sohvan kanssa toiminut ja siinä samassa vahvistui ajatus siitä, millainen matto olohuoneeseen sopisi ja mikä myös tuntuisi hyvältä. Kiire ei maton hankinnalla kuitenkaan ollut, koska olin jotenkin ihan tykästynyt kotimme riisuttuun ilmeeseen.

Kävin eräs päivä katsomassa eteiseen kuramattoa. Otin muutaman lupaavalta vaikuttavan mattomallin mukaan ja koska jossain kohtaa oli tarkoitus hankkia myös olohuoneeseen matto, vilkaisin samalla niitäkin. Mielessäni oli ylellinen ja vivahteikas satiinimatto. Nopeasti löytyikin VM Carpetin Hattaran sekä Satinen mattopalamallit, joista nappasin mieleisimmät värisävyt myös mukaan. Eteiseen mattoa ei tällä kertaa löytynyt, mutta olohuoneeseen löytyi!

Beigen värinen Hattara ihastutti samantien. Se tuntui ensinnäkin todella hyvältä, ja sopi lattian sekä sohvan kanssa hyvin yhteen. Mattoa saisi vielä täysin omien mittojen mukaan, joten tilaus lähti aikalailla samantien eteenpäin. Päätin ottaa maton reilumman kokoisena, jotta iso kulmasohva mahtuisi hyvin sen päälle. Tilasin maton mitoissa 300 x 350 cm ja värinä beige 49.

Meni pari viikkoa, kun mattolähetys saapui. Oli älyttömän jännittävää nähdä, miltä matto isossa koossa näyttää ja valitsinko ylipäätään oikean kokoisena sen. Olin haljeta onnesta, kun matto avattiin muoveista. Se näytti niin upealle ja tuntui ihan älyttömän hyvältä jalkojen alla! Eri suunnalta katsottuna maton tummuusaste ja sävy muuttuu, luonnonvalossa se on vaaleampi, kun taas iltavalaistuksessa siinä on tummempi ilme. Matto toi olohuoneeseen juuri sitä pehmeän ylellistä ilmettä mitä toivoinkin.

Telkkarinurkkauksen villamatto ei riitele uuden tulokkaan kanssa, koska sävymaailma on niissä niin sama. Vähän jäin pohtimaan, olisiko matto sittenkin pitänyt olla aavistuksen isompi, mutta kun hieman siirtelin sohvaa uudelleen, tuntui matto olevan juuri oikeankokoinen.

Koko perhe otti maton heti omakseen, siinä on niin kiva köllötellä ja touhuta päällä. Harvemmin mies mistään sisustusjutuista edes mainitsee, mutta tällä kertaa taisi useamman kerran tokaista, miten matto on mieleinen. Huomasin, että itsekin tulee herkemmin mentyä olohuoneen sohvalle ruokkimaan pienokaista, kun jalat saavat samalla hemmottelua. En tykkää sukkia muutenkaan kotona käyttää ja maton saapumisen jälkeen vielä vähemmän. Kuvia katsellessa huomasin, että esikoinenkin tykkää näköjään olla ilman sukkia.

Meillä on ollut aiemmin VM Carpetin nukkamatto ja hämmennyin siitä miten laadukas se oli. Se oli vitivalkoinen ja pidimme sitä ruokapöydän alla – vieläpä sinä aikana kun Nuka aloitti sormiruokailun. Ehkä moni leimasi hulluksi, mutta niin vain kaikki lika lähti pois, kun heti paikallisesti putsasin. Monta vuotta se palveli ja pitkään näytti moitteettomalta. Kyllähän laadukkaat tuotteet kestää vaikka ja mitä – lapsiperheessäkin. Eipä tarvitse omista mieltymyksistä tinkiä.

Tätä se sit on, kun yrittää edes vähän stailata sohvapöytää kuvaamista varten, niin pikku assari käy toteuttamassa omat visionsa sillä välin, kun lataan kameran akkua. Lapsokainen ei ole ollut päiväkodissa viikkoon, joku kumma virus iski tänne ja näemmä koko perhe käy saman läpi. Toivon mukaan huomenna olisi kuumeilut selätetty ja päästään lähtemään pääsiäisen viettoon Turkuun.

Miltäs uusi matto vaikuttaa ruudun sille puolen?

31 Comments

 1. Voi että, onpa upean näköinen matto! :D Varmasti ihana jalan alla… Hyvää Pääsiäistä teille!

 2. Yllättävän ihana matto tuo Hattara, täällä kanssa yhdet tyytyväiset harmaan Hattaran omistajat! Todella miellyttävä jalan alla ja vieläpä kohtuuhintainen :)

 3. Mirva

  Matto vaikuttaa aivan ihanalta ja tuo sopivasti pehmeyttä vastapainona koviin betonipintoihin… Itse olen miettinyt samaa mattomallia ja miettinyt onko matto laadultaan huomattavasti parempi kuin esim. Ikean vastaavissa. Meillä on kotona vanha koira ja olen miettinyt että siihen asti kunnes aika koiraherrasta jättää, niin ostamme noin kerran vuodessa puhtaan ja uuden Ikean maton. Hinnalla ei ole pilattu ja pienet vahingot eivät harmita niin paljon kuin kalliimman maton pilalle menosta… Kerro toki miten mattonne kestää käyttöä jatkossa! Ikean matto alkaa noin vuodessa hieman paakkuuntumaan eikä tunnu enää niin silkkiseltä kuin alussa.

  • Kiitos, tuo kyllä pehmeyttä tilaan kivasti!

   Kuten tekstissäkin mainitsin aiemmasta VM Carpetin matosta, se kesti uskomattoman paljon. Oli vieläpä väriltään valkoinen ja siihen meni yhtä sun toista kahvista mustikkasoosiin. En ehkä edes lähtisi Ikean mattoa vertaamaan, ja kuten sanoit, että vuodessa Ikean matto alkaa olla jo toisenlainen. Laadukkaampi palvelee pidempään ja paremmin, pysyen hyvännäköisenä.

   Mutta joo, kerron toki miten Hattara kestää meillä :)

 4. Karoliina Reuna

  Hieno matto ja ihanasti rajaa olkkarin! Mielellään kuulisin myös eteismattopohdintaa ja -esittelyä, se kun meillä edessä tässä ennen pitkää.

  • Kiitos, kiva kuulla :) Juu, raportoin eteismattoprojektista, kunhan etenee ja jaksan hakea malleja taas testattavaksi.

 5. Matto on kuin tehty teidän olohuoneeseenne. Näyttää ihanan pehmeältä paljaiden varpaiden alle. Ja onpas upea torni assarillasi :)

 6. Ihana matto ja meillekkin hakusessa tuollainen yksivärinen. Pitääpä tutkia Vm-carpetin mallisto. Meillä ollutki useampi matto heiltä ja olen kyllä tykännyt. Hinta laatu kohtaa ❤

 7. Emilia

  Matto on tilaan aivan täydellinen, ja niin kutsuvan näköinen :)

 8. Ninni

  Upea matto! Millaiset pesuohjeet matolle oli? Olen miettinyt itsekin viskoosimaton ostoa mutta luin jostain että niissä on vesipesu kielletty.

 9. Sari

  Kaunis väri 💛 ja nuo olkkarin valaisimet ovat niin kauniit.Mistä olet ne hankkinut?

 10. Pingback: 9 Minimalist Rooms That Will Inspire Your Spring Cleaning - Apartment34

 11. Pingback: 9 Minimalist Rooms That Will Inspire Your Spring Cleaning – Enter Tint Name

 12. Pingback: 9 Minimalist Rooms That Will Inspire Your Spring Cleaning | Home Modern

 13. Laura

  Onpas ihana koti :) Kysyisin, että mikä teillä on huonekorkeus olohuoneessa?

 14. Anni

  Hei, saanko kysyä kuinka leveä on kotinne ”päätyseinä” (tv-huone – keittiö), missä ikkunat? Pohdimme talo asioita ja pohja tulee olohuone-keittiön osalta olemaan hyvin samanlainen, mutta huonekalujen sopivuus mietityttää.

 15. Jaana

  Hei!

  Mikä onkaan tuo ihana sohvapöytä? Mistä sellaisia saa, ja mitkä sen mitat on?

  Ihana koti teillä!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s