comments 2

Aika kultaa muistot

Siitä on nyt vuosi, kun myimme tontin pois, jossa hometalo oli. Aika kultaa muistot, sanotaan. Tottahan tuo, vaikka edelleen vuoden takaiset tapahtumat tulevat satunnaisesti mieleen ikävinä, mutta enemmän kuitenkin positiivisina, koska ilman kaikkia niitä älyttömiä käänteitä ja vastoinkäymisiä emme olisi tähän kotiin päätyneet, missä olemme nyt. Se on varmaa se.

Tontti meni kaupaksi vuorokaudessa ja sen osti pariskunta, joka ihastui myös taloon ja siltä seisomalta päättivät sitten remontoida sen. Kauppakirjoissa luki tietysti, että talossa on havaittu hometta useammasta paikasta, mutta se ei rakennusalan ammattilaisia haitannut, olivathan he remontoineet ja rakentaneet jo monen monta taloa entuudestaan. Minulle oli ihan sama mitä talolle tapahtuu, puretaanko se vai remontoidaanko kuntoon, halusin siitä vain eroon. Taloa ei ole ollut todellakaan ikävä, enkä haikeudella tai edes pienellä sympatialla sitä mieti, olihan se vienyt lähes koko omaisuutemme ja teki elämästämme tuohon aikaan järjettömän raskasta. Tontin myyminen oli valtavan suuri helpotus, vaikkei haasteet siihen päättyneetkään, kaupat vain mahdollisti jatkamaan eteenpäin.

Olimme siinä uskossa, että uudet omistajat remontoivat talon kuntoon ja olihan hommat vauhdilla heti alkaneet, mutta yhdeksän kuukautta myöhemmin ostajalta tuli viesti, etteivät he aio jatkaa enää remonttia. Talo puretaan sittenkin ja tilalle rakennetaan kaksi uutta omakotitaloa. Viesti tuli täytenä yllätyksenä, koska he olivat kuitenkin kerinneet remontoida jo monta kuukautta, vissiin valmiiksi koko yläkerran. Alakerran purkutöiden yhteydessä selvisi, että koko lattia lainehtii vettä, kun kallion kosteus johtaa suoraan sinne. Vaikka talo saataisiin kuinka hyvin kunnostettua, siinä piilee silti valtavan iso riski. Eli todella huonolta näytti, eikä selvästikään tuolla talolla ollut enää tulevaisuutta.

Saimme samalla kuulla, että heidän edellisen asunnon suhteen oli ilmennyt myös jotain ongelmaa. Emme tiedä sen kummemmin mitä siinä oli, mutta samaan tapaan olivat puun ja kuoren välissä, kuten mekin vuosi sitten

Sinänsä oli lohduttavaa kuulla, ettei ammattilaisetkaan pärjänneet Old Lady kanssa, saati meikäläiset. Kieltämättä tosi hämmentävää, mutta samalla niin huojentavaa. Kyllähän me aika pian tajuttiin, ettei oteta enempää riskiä talon kanssa, koska kaikenlaisia yllätyksiä voi tulla lisää. Ja niinpä niitä tuli. On tuo talo ollut kyllä ihan älytön tapaus. Kallis ja surullinen, mutta erittäin opettavainen monelle osapuolelle. Joskus riskit kannattaa, joskus ei. Me otimme riskin ja niin seuraavatkin ottivat. Mutta niin vain kaikesta huonosta seuraa aina jotain hyvää, kuten tässäkin tapauksessa. Kaiken seurauksena me löysimme näin ihanan kodin, jossa on hyvä ja turvallista asua. Uskon, että vaikka ostajilla meni remonttiin paljon aikaa ja rahaa, uudiskohteiden myymisellä he pääsevät hienosti omilleen.

Tontille siis rakennetaan nyt kaksi omakotitaloa, joista toisen kaupat on jo sovittu ja toinen talo on vielä Etuovessa myynnissä. Hieno tontti, hieno paikka. Olkoon parempi onni jatkossa.

2 Comments

  1. Ihan järjettömän upea ”taidemaalaus” tuo olohuoneen ikkunan luminen maisema. Onneksi teillä on loppujen lopuksi kaikki hyvin!

  2. Meillä vähän samanlainen tilanne menossa, paitsi, että tietoisen riskin sijaan luulimme ostaneemme hyväkuntoisen unelmiemme loppuelämän kodin. Toisin kävi.
    Kiinnostaisi tietää, millaisten vaiheiden kautta pääsitte nykyiseen ihanaan kotiinne ja rohkenempa kysyä myös, millaisilla kuvioilla näitä katastrofeja voi rahoittaa?
    Ihanaa kevään odotusta!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s