comments 4

Inspiraatiota tänne ja sinne

Taas vierähti pari viikkoa tuosta noin vaan. Ennen kuin kuukausi vaihtuu seuraavaan, oli blogiin tultava kuulumisia kertomaan. Täällä on ollut semmonen jännä pöhinä päällä. En oikein osaa selittää sitä, mutta jokseenkin kutkuttavissa tunnelmissa ollaan. Tässä on ollut paljon mielenkiintoisia kuvioita ja myös lähiaikoina on tapahtumassa tosi odotettuja juttuja.

Olin maanantaina Metsä Groupilla Art goes Metsä -kilpailun arviointitilaisuudessa tuomaroimassa. Kilpailuun osallistujien tehtävänä oli suunnitella kesällä valmistuvaan Metsä Groupin vierailukeskukseen teos, joka olisi innovatiivinen, kevyt ja moderni, sopien rakennuksen arkkitehtuuriin. Kilpailun taso oli todella hyvä ja oli erittäin kiinnostavaa nähdä kilpailutyöt sekä keskustella niistä muiden tuomareiden kanssa. Olimme hyvin yksimielisiä voittajasta. Voittajateos oli kyllä upea ja toivottavasti myös toteutettuna se on vähintäänkin yhtä hieno. Mielenkiinnolla jään odottamaan miltä se valmiina näyttää paikan päällä.

Ensi kuussa on sitten tiedossa odotettu päivä, kun valokuvaaja Riikka Kantinkoski sekä sisustusstailisti ja bloggaaja Susanna Vento järjestävät stailaus- ja valokuvausworkshopin Studio Roscoen tiloissa! Tämän lahjakkaan parivaljakon kädenjälkeä on saanut ihailla hyvin monissa alan julkaisuissa jo monen vuoden ajan. Olen joskus haaveillut siitä, miten olisikaan mahtava päästä juuri näiden henkilöiden oppiin ja kuulla, kuinka he luovat mielettömän kauniita, tunnelmallisia ja laadukkaita valokuvia. No nyt se tapahtuu!

Luvassa on inspiroiva päivä, jonka aikana Susanna Vento kertoo kuinka syntyy kaunis tuotekuva: luova prosessi kuvan takaa, kuvaussuunnittelu, stailaus ja tunnelman luominen. Riikka Kantinkoski kertoo valokuvaajan roolin prosessissa – mikä merkitys on valolla ja kuvakulmilla, ja millaisella kalustolla ja kuvankäsittelyllä päästään haluttuun lopputulokseen.  

Styling Workshop with Susanna Vento 
Studio Roscoe

Piti nopeasti sumplia, miten vauvanhoito tuona aikana järjestyy, mutta onneksi mies lupasi hoitaa lapset sen aikaa ja käyttää vauvaa syömässä paikan päällä – ellei sitten saada kuukauden sisällä opetettua häntä syömään pullosta. Enpä ole pystynyt mihinkään lähtemään ilman vauvaa, tai jos jossain olen ollut, mies on ollut kulmilla pyörimässä vauvan kanssa syöttövalmiudessa.

Olen niin innoissani tuosta päivästä ja toivon, että saan inspiraatiota omaan tekemiseen. Sellaista olen jo pitkään kaivannut. Viime postauksessa kerroin, että meidän kotona oli yhdet sisustuskuvaukset, niin itseasiassa Riikka oli täällä kuvaamassa työparinsa Laura Räihän kanssa. Jännä nähdä, millaisia kuvia he ottivat!

Viime päivinä on tullut tosi paljon yhteydenottoja Instan kautta, ihan hämmennyin niistä. Olen lisännyt joihinkin kuviin myös englanninkielen tekstiä (ts. kielioppivirheillä varusteltua diipadaapaa), kun sitä moni pyysi, ja sen jälkeen alkoi viestilaatikko laulamaan. Paljon yhteistyökyselyitä, mutta paljon muutakin, kuten ihan vain kiitosviestejä siitä miten kuvistani on saatu inspiraatiota, kuten esimerkiksi tähän Maison Blanche -brändiin. Se on älyttömän kiva kuulla!

Ihan kaikkiin yhteistyöehdotuksiin en lähde mukaan, oikeastaan vain todella harvaan, koska kuvausjärjestelyyn, kuvien ottamiseen, kuvankäsittelyyn ja tekstien luomiseen menee ihan oikeasti aikaa, ja sitä valitettavan harva ymmärtää. Tai sitten ymmärtää, mutta kunhan kokeilevat kepillä jäätä, jos lähtisin parin kympin tuotelahjoitusta vastaan tekemään heille promokuvia. No en lähde. Välillä vähän huvittaa, mitä vastineeksi tarjotaan. Onneksi jotkut ymmärtävät ja työtä arvostavat.

Kodin sisustamiseen kuuluu ihan hyvää. Tilasin uuden sohvapöydän olohuoneeseen ja sen olisi määrä saapua 5 viikon päästä. Vähän sneak peekkiä olikin jo Insta Storyssa, kun käytin mallipöytää kotona testattavana. Ajattelin, että uuden pöydän etsimisestä tulee pitkä projekti, mutta niin vain passeli löytyi hyvinkin nopsaan. Aikalailla nykyisen pöydän oloinen, mutta mittojen ja materiaalin puolesta uusi on varmasti parempi. Nopeasti nämä viikon menevät, joten eiköhän tuo odotusaikakin hujahda huomaamatta ohi ja pöytä pääsee paikalleen.

Etsiskelen vielä eteiseen sopivaa kuramattoa, mutta olohuoneeseen löytyi sattumalta matto! Ei ollut tarkoitus vielä sitä hankkia, mutta mallipaloja testatessa löytyikin heti sopiva. Hintaa matolla on sen verran paljon, etten ihan vielä uskalla pistää tilausta eteenpäin.

4 Comments

  1. Hh

    Ootko ikinä esitelly teidän makkaria? :) mua kiinnostais nähdä miltä siellä näyttää

    • Makkarista onkin välillä kyselty. En ole sitä esitellyt erikseen, joskus olen kuvan tai pari tänne laittanut heti muuton jälkeen. Makkarissa ei ole muuta kuin patjat, tuoli ja valaisin, joten vähän suppea esitys olisi vielä tässä kohtaa :D Sisustusmyssyn alla se koko ajan kuitenkin on, kuten päiväpeiton etsintää, verhojen pohdintaa sekä sänkyrungon suunnittelua (se kun pitäisi puusepältä tilata). Mutta kuvia on kyllä tulossa jossain kohtaa :)

  2. Anna

    saisiko lähikuvaa ripustuksesta? Miten saitte kaksi lamppua yhteen pistokkeeseen? Saako lamput päälle myös erikseen, että olisi valo vain toisessa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s