comments 10

Kotoisia kuulumisia

Ei meinaa keritä ollenkaan päivittämään blogia, kun on niin paljon kaikenlaista muuta tekemistä, menoa ja tapahtumaa – niin ja lapset. Päivät ja viikot vaan hujahtavat ohi! Monet postausaiheet pyörivät mielessä, mutta ennenkuin pääsen tänne raapustamaan, tuntuu ne olevan jo menneen talven lumia. Ja lumesta puheenollen, tuo upea talvi on kestänyt jo tosi pitkään ja lumetkin pysyneet hienosti maassa! Vaikken turhan usein saa ahteria raahattua ulos asti, ikkunoista avautuva valkoinen metsämaisema ilahduttaa kovasti. Päivät pitenevät ja valoa riittää kokoajan enemmän, ihan mahtavaa!

Tänne vauva – tai siis lapsiarkeen kuuluu oikein hyvää. Neljän vuoden ikäero on tuntunut tosi hyvältä ja ainakin tähän asti homma on toiminut hyvin. Tietysti niitä arjen haasteita tulee vähän väliä, mutta muiden äitien kanssa jutelleena, se on enemmän kuin normaalia jokaisessa lapsiperheessä. Meillä tuo lastenhoito jakaantuu nyt niin, että minä pidän pääosin Nilosta huolen ja isäntä Nukasta. Luonnollisestikin minä olen se, joka heräilee öisin syöttämään ja vaippaa vaihtamaan, isäntä sitten vie Nukan päiväkotiin aamuisin. Saimme tosiaan tuon päiväkodin vaihdettua lähemmäksi ja nyt päiväkotiin ajaa sen 3 minuuuttia, kun ennen saattoi mennä puoli tuntia yhteen suuntaan eli melkein kaksi tuntia päivässä pelkkää autossa istumista. On muuten tosi iso helpotus! Meneehän tuo matka vaikka kävellen, saa samalla kivasti happihyppelyä ja vauvaa nukutettua.

Nuka tykästyi uuteen päiväkotiin heti ja viihtyy siellä erittäin hyvin. On saanut uusia kavereita ja olikin niitä meille jo kutsunut kylään – vanhoja kavereita kuitenkaan unohtamatta, kun edelleen pidetään yhteyttä niihin ja järjestetään yhteisiä leikkipäiviä. Tosi kiva fiilis, kun omalla lapsella on paljon kavereita. On tullut naapurin pojastakin tosi hyvä ystävä Nukalle ja he leikkivät paljon yhdessä, parhaillaan touhuavat ulkona.

Jotkut varmaan huomasivatkin Instan Storyssa, että oltiin alkuviikosta pienellä hotelliretkellä perheen kanssa. Meillä oli täällä kotona yhdet sisustuskuvaukset ja niiden ajaksi lähdettiin pois. Katsoin parhaaksi, että otetaan suosiolla hotelli, kun meillä molemmilla oli keskustassa muutenkin menoa. Majoituttiin Crowne Plazassa ja saatiin iso huone ylimmästä kerroksesta, josta näkymät oli kieltämättä aika upeat Helsingin ylle. Lapsi oli aivan tohkeissaan hotellissa yöpymisestä ja se oli kyllä kivaa vaihtelua arkeen (vaikka lähtiessä tulikin kotia heti ikävä, outoa?).

Isäntä piti työpalaverit hotellin loungessa samassa kerroksessa ja minä sitten lähdin illaksi bloggaajailtaan Stockmannille. Siellä lanseerattiin uusi MTV3:n sisustus- ja remontointiohjelma Kotoisa ja me pääsimme näkemään ensimmäisen jakson ennakkoon.

Ohjelma oli tosi viihdyttävä ja menihän sitä roskakin silmään jossain kohtaa. Paikan päällä oli ohjelman tekijöitä mm. sisustussuunnittelija Seija Strand ja remonttimies Ville Heino, jotka kertoivat ohjelmasta ja sen tekemisestä. Mainiot tv-kasvot ja monet naurut sai nauraa heidän kanssa. Ohjelma alkaa 22.2. klo 20.00 maikkarilla, joten kannattaa olla silloin tv-ruutujen äärellä! Itse alan ehdottomasti seuraamaan sitä.

Oli kiva nähdä samalla blogisiskoja ja vaihtaa kuulumisia. Tekee niin hyvää käydä välillä ihmisten ilmoilla ja saada edes pariksi tunniksi omaa aikaa (lapset kun olivat sen ajan isännän hoiteissa). Saimme lähtiessä goodie bagit mukaamme, jossa oli aivan ihanat Vallilan Kerttu-kulhot, Vintron kalkkimaalia, pannualunen, GreenCare-puutarhalannoite ja Timberwisen tarjoilualusta sekä lasinaluset. Tosi kiva kotiinvieminen!

Kotoisasta tuli mieleen, että olen viime aikoina kokenut meidän kotimme jotenkin erityisen kotoisaksi, jollain tapaa enemmän kuin aiemmin. Ollaan täällä alusta alkaen toki viihdytty, mutta koko ajan viihdytään paremmin. Varmasti sekin vaikuttaa asiaan, kun on päässyt laittamaan kotia, tavarat ovat löytäneet paikkansa ja kaikesta tarpeettomasta on päästy eroon. Vielä on edessä paljon sisustamista ja muutoksia, mutta kaikki aikanaan. Täytyy antaa asioiden rauhassa hautua.

Tuo ihana keväinen kukkakimppu oli pöydällä kuvausten jäljiltä, kun  saavuimme kotia. Tämmöisiä kuulumisia tänne. Kaikki siis enemmän kuin hyvin.

10 Comments

 1. Tiina Savolainen

  Tykkään blogistasi, kun oot mikä oot. Jotenkin mukava blogi, kun ei yritetä esittää mitään ihmeellistä. Tykkään.

 2. Maria

  Komppaan Tiinaa. Olen koko sen ajan, kun olen tätä blogia lukenut, ihaillut sinun luontevaa, luonnollista tapaa kirjoittaa avoimesti teidän elämästä. Mitään ei piilotella, silti kuitenkin jostain syystä ei tule sellainen tunne, että urkkisin ja kurkkisin jotain liian yksityistä. Ajattelen tämän olevan kirjoittajan luontainen lahja, joka on kyllä hieno lahja. Muistan joskus sinun sanoneen, että saat tosi vähän, jos ollenkaan negatiivisia kommentteja. Ajattelisin sen liittyvän tähän asiaan jollakin tapaa. Mutta tulin tänne kysymään siitä juuttimatosta? Onko se vielä teillä, vai osoittautuiko vääräksi valinnaksi? Mattoaihe kiinnostaa, kun ollaan varmaankin löydetty vihdoinkin oma koti, joka on tositosi ihana, mutta lattiat ei ehkä ne kaikista ihanimmat, ja mattokaupoilla surffailen nyt kaiket illat :)

  • Voi mahdoton teidän kanssa!! Ihan häkellyn tämmöisestä. Nämä teidän kommentit ovat kyllä bloggaamisen suola. Nöyrä kiitos! Ootte ihania.

   Niin siitä juuttimatosta! Olin niin varma, että kerralla löytyi täydellinen matto, mutta sitten kun tuo meidän uusi sohva saapui, ei ne mätsänneet keskenään. Luulin, että sohva on hyvin valkoinen, jolloin kombo olisi toiminut, mutta sohva onkin enemmän vaalean kitti, joten ei se matto enää sopinut sen kanssa. Myin maton sitten eteenpäin. Eipä se oikeastaan edes harmita, koska juuttimatto oli ehkä turhan karhea ja roskaa irtosi aika paljon. Näyttihän se muuten tosi hienolle ja toi kivasti lämpöä tilaan, nyt vaan ajatuksena on hommata ihan toisenlainen, sellainen pehmeä ja sileä satiinimatto. Toistaiseksi en ole asian eteen tehnyt vielä mitään, on muut hankinnat olleet enemmän mielessä.

 3. Emilia

  Täällä kans tykätään blogistasi ihan superpaljon, ja myös tällaiset arkiset kuulumispostaukset kauniiden kuvien kera ovat mukavaa luettavaa. Olen kanssasi täysin erilaisessa elämäntilanteessa, mutta saan blogistasi hurjasti inspiraatiota sisustuksellisesti ja muutenkin. Kiitos <3.

  • Oi, kiitos Emilia! Ajattelin, että nämä liirumlaarum kuulumiset ei ketään oikeastaan kiinnosta, mutta kiva kuulla, ettei näitä täysin ohiteta. Ja toi, että saat täältä inspiraatiota, lämmittää sydäntä kovasti. Tulee sellainen fiilis, etten blogia turhaan kirjoittele :)

 4. Meeri

  Yhdyn edellisiin kommentteihin, ihanan aitoja kirjoituksia, kiitos! Inspisoiva blogi, jatka samaan malliin :)

  • Mä lähetän teille virtuaalihalauksen, kiitos! On niin kiva kirjoittaa blogia, kun vastaanotto on noin ihana. Sydämellinen kiitos Meeri.

  • Tilasin tuolit aikoinaan Artekista. Sillon niitä ei saanut vielä mustilla jaloilla + mustalla istuimella suoraan, mut nykyään saa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s