comments 7

Viikonlopun villit kuviot

Saimme viettää ruhtinaallista kahdenkeskeistä aikaa viime viikonloppuna miehen kanssa, kun lapsokainen lähti Turkuun sukuloimaan. Toki vähän silläkin ajatuksella, jos lähtö sairaalaan tulisi, olihan vauvan laskettu aika jo tullut ja mennyt.

Perjantaina oli tiedossa VIP-ilta MIA Designin uudessa ihanassa Helsingin myymälässä, jonne halusin kovasti mennä pyörähtämään. Pyysin miestä varmuuden vuoksi mukaan, vaikkei tuommoset sisustusiltamat taida hänen juttuja oikein ollakaan. Suostuttelu meni läpi, kun ehdotin siihen samaan ravintolaillallista. Done deal.

Olipa kiva käväistä edes hetken aikaa ihmisten ilmoilla, nähdä tuttuja ja shoppailla jotain pientä tarpeellista kotiinkin. Nautimme kiireettömän illallisen Brondan upeassa miljöössä, olihan meillä juuri 7-vuotispäivä ja se jos jokin, on hyvä syy viettää yhteistä aikaa muuallakin kuin kotisohvalla.

Viime viikot on mennyt pääosin neljän seinän sisällä, enkä ole oikein mihinkään jaksanut lähteä – tai malttanut, miten sen nyt ottaa. Kunnon lepo onkin ollut nyt tähtäimessä, olla tekemättä yhtään mitään ja maata ihan vaikka vaan sohvalla. Haaste näyttäisi sekin olevan, kun koko ajan olisi jotain duuniprojektia tiedossa. Nyt päätin, etten ota vastaan enää yhtään mitään, vaikka kuinka kivalta vaikuttaisi. Oma pää tai kroppa ei ole enää samanlailla toimintakykyinen, tuntuu että unohdan jatkuvasti asioita ja sitten tuo väsymys meinaa viedä voiton jatkuvien supistusten ja kipujen kera. Keskityn tällä hetkellä fiilistelemään vikoja päiviä pallomahana ja valmistautumaan h-hetkeen, johon on enää maksimissaan viikko. Nyt on mennyt jo 9 päivää yli lasketun, eli ihan koska tahansa alkaa tapahtumaan!

No mutta, saatiin pitkästä aikaa rauhallinen lapseton viikonloppu miehen kanssa, johon taitaa tulla kohta monen kuukauden breikki. Sisustamisen ja illallisen lisäksi katsottiin pari huonoa leffaa sekä Napakymppiä (olipas viihdyttävä!), saunottiin ja pötköteltiin sohvalla. Kun laps lähtee pois kotoa, on mutsilla ja faijalla sokka ihan irti, huh huh!

Kruunattiin koko viikonloppu vielä laittamalla takka ekaa kertaa tulille. Ainut toivomus ennen sitä meikäläisellä oli, ettei koko kämppä olisi savussa, kuten edellisellä kerralla kävi. Ja vartti myöhemmin koko asunto oli savussa, eikä tuli ottanut tuulta purjeisiin. Ovet auki, ilmastointi täysille ja liesituuletin päälle. Tosin homma vaikutti näillä toimilla vaan pahenevan ja tunnelmalliset takkatulet oli kaukana.

Aikamme siinä ihmeteltiin ja säädettiin, kunnes huomattiin, että juurikin ilmastoinnin lisääminen ja liesituulettimen päälle laittaminen oli virhe. Urpo ja Turpo vauhdissa, oh my. No eipä meillä takkaa ole aiemmin käytetty – paitsi sen yhden kerran vuosi sitten, jolloin lopputulos oli täysin sama. Ehkä ensi kerralla paremmalla tuurilla ja taidolla, takkatuli on nimittäin aivan ihana. Täytyy vaan muistaa, ettei saa sitten kokkailla samaan aikaan. Muutama päivä tuuleteltiin ja savun haju viimein häipyi. Ei se nyt mikään paha ollut, mutta kodin raikas tuoksu on paljon parempi.

7 Comments

 1. Hauskasti kirjoitettu! Itsellä tullut tehtyä muutaman kerran sama virhe, että laittaa liesituulettimen päälle samalla, kun takka päällä. Ei ruoanlaiton tohinassa muista, että takassa tuli.. Sen kyllä huomaa, kun alkaa takan kautta vetämään korvausilmaa tiiviissä talossa ja talo täyttyy savusta. No muistaa aina hetken. Pitäis kyllä olla joku lukitus liesituulettimessa, että jos takkakytkin on ilmastoinnissa päällä, ei vois laittaa liesaria päälle.. Mukavia viimeisiä raskaushetkiä!

  • Ei tosiaan tullut yhtään mieleen, ettei tuli pala, jos liesituuletin on päällä! Mies kun sattumoisin kokkas samoihin aikoihin. Olis pitänyt saada kunnon käyttöohjeet ennen aloitusta :D Noh, ei sen enempää vahinkoa tullut eikä edes palovaroittimet huutanut.

   Kiitos paljon! Täällä puuskutetaan vikat hetket ;)

 2. Ninni

  Apua, eikö takan mukana tullut käyttöohjeita ollenkaan? Meillä oli oikein joku takka-kirjakin jossa opastettiin miten ensimmäinen kerta pitää tehdä. Ei liian isoa tulta tms ettei hormit halkea tms.

  • No eipä löydetty! Mä kyllä muistelin, että jotain esitettä tai ohjetta takasta olisi ollut, mutta tuossa hässäkässä sitä ei löytynyt. Yritettiin selvitellä myös netistä käyttöohjetta, mutta taisi vain keskustelupalstojen vinkit osua eteen. Tosin olihan niistä jotain hyötyä, kun moni muukin oli ihmetellyt samoja asioita kuin me.

 3. Vinkkinä, että meillä avataan myös terassin ovi raolleen takan sytytyksen ajaksi ja ilmastointi ”takka-asento”. Näillä ollaan vältytty ensimmäisten sähläysten jälkeen savustukselta.

  • Tuon rakennuttajakin sanoi, että ainakin takan käyttöönoton yhteydessä ovi raolleen. En sit tiiä pitääkö jatkossakin sytytyksen ajaksi laittaa ovea auki. Koklataan.

 4. Jenny

  Meidän takan muurannut takkamaestro suositteli pitämään uudessa takassa lämpökynttilää muutaman päivän ja sen jälkeen aloittamaan lämmityksen varovaisesti. Koneellisen ilmanvaihdon kanssa pitää tosiaan olla takkakytkin päällä, niin ettei savut tule sisään.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s