comment 0

Isoveli kun nimen keksi

Ollaan pohdittu uudelle tulokkaalle nimeä jo jonkin aikaa. Tytölle olisi ollut valmiina koko nimi, mutta kun tieto toisesta pojanpallerosta tuli, tiesin että haasteen edessä ollaan. Ihan siitäkin syystä, että kohta mennään kolme vastaan yks eli pojat vastaan mutsi, mutta mikä nimi toiselle pojalle. Eipä ollut ensimmäisenkään kanssa ihan helpoin valinta, mutta nyt kakkosen kohdalla tuli todellinen tenkkapoo.

Nimi pitää rekisteröidä viimeistään kahden kuukauden päästä syntymästä ja laskettuun aikaan on enää 3 päivää. Siis mitä ihmettä, ei enää edes viikkoa! Aika menee todella nopeasti, joten se nimi olisi ihan hyvä jo pian olla, ettei se sitten ole paniikissa valittuna joku Pertti Ponteva. Tahtoisimme hänelle kolme nimeä, kuten isoveljelläkin on, kivasti yhteen sointuvat nimet. Haluan, että etunimi on erikoinen, mutta helppo sanoa ja kirjoittaa.

Olen ehdottanut miehelle useampaa nimeä ja myös toisin päin, mutta nikottelua on ollut puolin ja toisin. Aina joku ulkopuolinen henkilö on tullut liian vahvasti mieleen tai muuten vain ei tunnu luontevalta. Kyselin Nukaltakin, että mitä hän tykkää tästä tai tuosta nimestä, ja aina vastaus on ollut ei. Joko nimi on ollut liian tyttömäinen tai jonkun päiväkodin kaverin nimi. Mitä se 3,5-vuotias mistään nimistä voi mitään tietää, saatoin hetken ajatella. No enpä ajattele enää!

Kysäsin sitten Nukalta, että mikä voisi olla pikkuveljen nimi. Hän pohti hetken ja sanoi yhden nimen ääneen. En ollut koskaan kuullutkaan tuota nimeä ja vielä varmistin mitä hän sanoi, ettei vain tarkoittanut jotain muuta. Eipä tarkoittanut ja sanoi sitten uudelleen nimen hyvin itsevarmasti. Nimi kuulosti tosi kivalle ja katsoin nimirekisteristä mahtaako sitä edes siellä olla ja sehän oli! Nimeä on rekisteröitynä alle 50, eli juuri niin erikoinen kuin toivoinkin. Soitin heti miehelle ja kerroin minkä nimen Nuka oli keksinyt. Mies ihastui myös siihen samantien, joten päätös nimestä tehtiin siltä seisomalta.

Miten kiva juttu, että isoveli keksi pikkuveljelleen nimen! Jotenkin tosi hienoa ja merkittävää. Toinen nimikin tuli sitten aika pian, mutta kolmas on vielä työn alla. Noh, eiköhän sekin tässä keksitä. Toisten nimien ei tarvitse olla niin erikoisia, mutta kunhan tuntuu hyvältä ja sointuu keskenään. Nimiäisissä sitten paljastetaan minkä nimen pienokainen sai ♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s