comment 0

Toimiva keittiö

Asunnossamme on monta hyvää asiaa ja yksi mainitsemisen arvoinen on ehdottomasti keittiö. Toimivan arjen kannalta se on yksi kodin tärkeimmistä tiloista, ehkä jopa tärkein. Vaikken juuri kokkaile saati leivo, tulee keittiössä touhuttua paljonkin, siksi pidän toimivaa keittiötä erittäin tärkeänä. Heti ensimmäisinä päivinä havaitsimme miehen kanssa, että onpas asunnossamme hyvä keittiö. Liikkumatilaa on reilusti, kodinkoneet on sijoitettu oikein, työskentelytilaa on kunnolla, eikä laadusta ole tingitty. Erityisen iloinen olen siitä miten viimeistelty työnjälki on, kuten koko asunnossa.

keittio

kulma_kello

mikro

Tyyliltään keittiö on mustavalkoinen ja näin ollen menee oman maun kanssa hyvin yksiin. Materiaalivalinnat olisivat itselläni todennäköisesti toisenlaiset, vaikka hyviä valintoja tässä on paljon. Erityisen ihastunut olen mustaan liesituulettimeen sekä uuniin, isoon tiskialtaaseen, laadukkaaseen astianpesukoneeseen ja erittäin toimiviin laatikostoihin. Nurkkakaapit on keittiöissä yleensä se ongelmallisin, mutta nyt kulmissa olevat hukkatilat on hyödynnetty viinikaapilla sekä pehmeästi liukuvalla kattilakaapilla. Välitilan lasilevyssä on nätti vaalea jadenvärinen sävy, joka natsaa pellavaisen Balmuirin keittiöpyyhkeen sekä muun värimaailman kanssa hyvin yksiin.

saareke

tiskiallas

kello

Pistorasioita saisi olla aina reilusti ja niiden sijoittelulla on todellakin väliä. Pöytätasoon sijoitetut pistorasiat ovat hieman haasteellisia, koska ne vievät tilaa kodinkoneilta ja muilta tarvikkeilta. Työskentelytason materiaali pitäisi olla helppohoitoinen, huoleton ja kestävä, ettei sitä tarvitsisi varoa. Haaveilen omasta vaaleasta kvartsitasosta, joka oli tulossa taloonkin. Kallis, mutta niin nätti ja kuuleman mukaan kestää vaikka ja mitä.

Odotan jo kovasti, että pääsen suunnittelemaan taas omaa keittiötä, jolloin pitää osata ajatella kokonaiskuvaa sekä kaikkia yksityiskohtia. Moni asia riippuu pohjapiirrustuksesta sekä neliöistä, että mikä ylipäätään on mahdollista toteuttaa – niin ja tietysti budjetista. Silti kaiken kodin toiminnallisuuden miettiminen on älyttömän kivaa, sopivan haastavaa ja äärettömän mielenkiintoista. Ja se, mikä on varsin mukavaa, on käyttää onnistunutta lopputulosta, eli hyvin suunniteltua ja laadukkaasti toteutettua keittiötä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s