comments 10

Takaisin lähtöruutuun

Niin siinä sitten kävi, että remonttikohde meni toiselle ostajalle. Tämähän oli jo ennakoitavissa, koska toinen ostaja ei vaatinut home- tai kosteusmittauksia. Pääsee myyjä helpommalla. Huonompi homma ostajalle, jos talosta ilmenee merkittävä vaurio. Toivon heidän puolesta, että selvittävät asian perinpohjin ennen remonttia.

Toki harmitti, kun kohde meni, mutta yllättävän vähän kuitenkin. Ei me voida missään nimessä ostaa taloa ilman lisätutkimusta, jota kuntoraportin mukaan suositeltiin monessakin kohtaa. Siellä oli siis jo näkyvää kosteusvauriota, joten tietoa ei ole, miten syvälle vaurio on päässyt. Mielummin ostetaan terve talo, kuin että eletään epätietoisuudessa ja epävarmuudessa riskeeraten oma terveytemme.

12eeefe90b4705b2648f3b5d8e11c50c

Palaamme etsinnän kanssa siis takaisin lähtöruutuun. Harmittaako? No ei, asunnon etsiminen on hauskaa puuhaa! Jännittävää, mielenkiintoista ja jopa huvittavaa. On nimittäin harkittu sellaisia mörskiä, ettei tiedä pitäiskö itkeä vai nauraa. Todella rumia tönöjä ja järkyttävän huonoja asuntoilmoituksia, mutta koska kohde tulee olemaan sijoituskohde, pitää katsoa sillä silmällä. Pitää nähdä kohteen potentiaali ja kaikki mahdollisuudet. Toki myös siitä näkökulmasta, että siellä itse asuisimme pari vuotta. Saattaa tulla itsellekin yllätyksenä millainen päädytään ostamaan.

5f744da0172f2e4ec2ebd718fdbf5814

Kotimme viralliset kaupat on tässä kuussa. Vielä ei olla sovittu muuttopäivää, mutta ainakin syyskuun olemme tässä. Jos ei uutta muuttovalmista kohdetta ole, menemme vuokralle. Alustavasti katselin vuokra-asuntoja ja varmaan ihan perus asunto menee. Kerrostalo ei nappais ollenkaan, mutta ei se poissuljettu täysin ole. Täytyy miettiä taloudellisesti järkevästi.

Eräs ystäväni tokaisi, että onpas stressaavaa tuommoinen projekti. No eihän ole! Jollekin saattaa olla, että joutuu etsimään asuntoa, muuttamaan, remontoimaan tai rakentamaan, mutta sehän se juttu tässä just on! Sitähän nimenomaan haluan tehdä ja syy miksi päätin myydä kotimme. Nämä kyseiset asiat kiinnostaa ja innostaa. Intohimon äärellä ollaan, joten miksi moinen stressaisi? Stressaavaa on se, kun asiat ei etene tai toimi.

f54262280284d45da13a541d11df481f

Mahtavaa, että te lukijat myötäelätte kanssani! Kiitos tsemppaavista viesteistä ja kommenteista, olette bloggaamisen suola. Muiden kokemuksia ja vinkkejä on kiva saada, niistä on varmasti monelle muullekkin hyötyä, kun asiat mietityttää.

Koska asunnon remontista haaveilen päivittäin, kuvituskuvien virkaa toimittanee taas ihanat inspiraatiokuvat Pinterestistä.

10 Comments

 1. Hyvä kun ette riskeeranneet ! Tänäänkin törmäsin töissä ikävään homejupakkaan, ei ole kivoa juttuja ei.
  Uskon vahvasti, että kaikella on tarkoituksensa. Oikea tulee kohdalle kun on sen aika :)

  Mukavaa viikonloppua :)

  • Tarinat hometaloista on kyl tosi ikäviä… Ei semmosta kohtaloa halua kenellekkään. Kaikella taitaa tosiaan olla tarkoituksensa ja eiköhän jotain uutta kivaa tule tilalle. Remonttikuume on niin älyttömän kova, että toivottavasti pian! :P

   Viikonloppuja myös sinne!

 2. Huh, millainen myyjä uskaltaa myydä talon ilman noita lisätutkimuksia?! Itse ainakin eläisin myyjänä pelossa, että mitä sieltä mahdollisesti joskus tulee vielä esiin.

  No, ehkä hyvä juttu teille, sillä se unelmien koti voi olla vielä edessä! Tsemppiä projektiin!

  • Niinpä! Onhan myyjällä tuossa tapauksessa 2 vuoden vastuu talosta, mutta se voi olla hieman ikävämpi vääntö jälkikäteen. Eniten välinpitämätön oli välittäjä, joka sanoi ettei todellakaan suosittele homekoiraa eikä muitakaan tutkimuksia. Perustelut: koska kaupat venyvät ja aina löytyy jotain ongelmaa. Aivan mahtava välittäjä kertakaikkiaan!

 3. stiamp

  Hei! Tiinalle ja kaikille seuraajille remppa- tv ja some-vinkit, mikäli ette ole jo löytäneet: Katsomossa aussi-reality Remontilla rahoiksi, 67 osaa silkkaa mannaa kaikille remppakuumeisille (vanhimmat jaksot saattavat jo olla poistuneet Katsomosta tosin) ja sitten kalifornialainen sisustussuunnittelija Emily Henderson seurattavaksi (blogi, FB, Instagram) – värikäs mutta hienostunut tyyli ja osti juuri 100-vuotiaan talon jota alkaa remppaamaan ja blogaa siitä koko syksyn.

  • Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! Remontilla rahoiksi on itselleni tuttu ohjelma, jota edellisen kauden vähän seurailin, nyt vaan pari ekaa jaksoa katsoin. Emily on telkkarista tuttu, mutta blogia ei ole tullut seurailtua. Upean talon ovat ostaneet, mielenkiinnolla seuraan mitä tuleman pitää. Hänellä on omintakeinen (juu, jenkkimäinen) tyyli sisustaa, ja vaikkei tyyli täysin kolahdakaan, ideat ovat olleet tosi hyviä!

 4. Taru

  Harmi, että sinulla on noin ikäviä kokemuksia kiinteistönvälittäjistä. Itsellämme on ollut ihan hyviä ja mieluusti jätän kaiken sen työn näyttöineen ja sudenkuoppineen hyvälle välittäjälle.:) Olithan muuten tietoinen, että myyjän vastuu kiinteistökaupasta on 5 vuotta ja 2 vuotta asunto-osakekaupasta.

  Tsemppiä asunnonhakuun, eiköhän se oikea vielä osu kohdalle!

  • Niinpä. Kyllähän sitä toivoisi vähän (tai reilusti) parempaa kokemusta välittäjistä, mutta hyvä puoli tässä on se, että aina voi itse myydä jos haluaa :) Ostajan puolella ei valitettavasti voi valita.

   Juu, olen myyjän vastuusta tietoinen. Monia asioita tässä matkalla onneksi oppii. Toivottavasti ihana kohde tulee pian eteen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s