comments 9

Sneak peek ja silleen

Voi vitsit. Mitähän nyt sanoisi. On nimittäin melko hämmentävät fiilikset. Ollaan käyty kohteessa jo viisi kertaa, joista kolme niistä pihalla pyörimässä ja fiilistelemässä mitä kaikkea taloon ja pihaan voisi tehdä. Ehdottomasti potentiaalisin kohde mitä on eteen sattunut parin kuukauden aikana. Onhan sillä ihan ookoo pyyntihintakin moneen muuhun verrattuna ja siihen, että se sijaitsee Helsingissä. Omaa epäröintiäkin on ollut matkassa, vaikken syytä siihen suoranaisesti osaakaan sanoa.

pihalaatat

Tilanne on nyt se, että tarjouksemme on hylätty. Olemme tarjonneet kohteesta nyt jo useamman kerran ja hinta alkaa olla sitä luokkaa, kuin myyjän ensimmäinen vastatarjous oli. Joku toinenkin perhe on kuulemma tarjonnut vastaavan summan, muttei mitään ole vielä lyöty lukkoon. Emme saaneet mitään vastinetta viimeisimpään tarjoukseemme, ei vastatarjousta, ei mitään. Paitsi ilmoituksen, että tarjous on hylätty. Miten tästä sitten jatkaa? Annetaan asian olla? Tarjota jotain muuta? Vaikea vastata mitenkään, kun ovi läimästiin naaman edestä kiinni.

Ehtonamme oli, että ennen kauppoja tehdään home- ja kosteusmittaukset. Ehdotimme, että maksamme kaikki mittauskulut, jos mitään sellaista ei löydy, mitä ei voisi korjata. Mutta jos löytyy pahemman laatuinen ongelma, menisi kulut myyjän piikkiin. Joten tämä onkin vissiin se syy miksi tarjoustamme ei hyväksytä. Epäillyttävää? Joo, tietysti myyjä pääsisi helpommalla, kun ei tarvitse mitään vastuuta ottaa – paitsi 2 vuoden myyjävastuu, joka voi olla sitten kinkkisempi vääntö oikeudessa.

talon_kulma

Välittäjältä ei meinaa saada juuta eikä jaata vastaukseksi. Puhelimessa hän vain tokaisi, ettei kannata mitään homemittauksia tehdä, kauppojen teko siirtyisi vain ihan turhaan ja ainahan kohteista hometta tai kosteutta löytyy. Siis mitä?? En voinut uskoa korviani! Isäntä soitti vielä myyjälle ja kertoi edeltäneestä välittäjäpuhelusta. Myyjä hämmentyi, että onko välittäjä todella sanonut niin ja sanoi kysyvänsä asiaa. Myyjän sanomiset ja toiminta ovat vaikuttaneet rehdiltä ja aidolta, ja toivon todella niin, että pysyy sanojensa takana. Hän pyysi meidät vielä kohteelle käymään jos halutaan, vaikka onkin hylännyt meidän tarjouksen. Tietysti vähän outoa, mutta toki mennään käymään ja samalla toivon, ettei se välittäjä ole pyörimässä siellä ja sekottamassa pakkaa.

En tiiä miten tässä käy. Joko niin, että saamme viimein kaupat sovittua tai sitten mennään takaisin lähtöruutuun etsimään uutta kohdetta, joita ei oikein ole. Tai on, mutta ei kuitenkaan. Niin moni asia pitäis kolahtaa, että haluaa lähteä peruskorjaamaan. Kaikella on tarkoituksensa, ja jos tuota taloa nyt ei saada, tulee vastaan varmasti parempi ja riskittömämpi versio. Siinä uskossa on hyvä elää! Hyviä uutisia kuitenkin sillä saralla, että tämän meidän asunnon viralliset kaupat alkaa olla tosi lähellä. Sitten se kiire kohteen etsimisessä vasta alkaiskin. Toivottavasti voimme asua tässä mahdollisimman pitkään, koska vuokrakodit ei niin houkuttele, jos ei remppakohdetta ole tiedossa.

Lupasin teille sneak peekit kohteesta. Ne toimittanee kuvituskuvien virkaa. BUM.

9 Comments

 1. Mirja

  Hei, kannattaa ottaa selvää, minkälainen tiiliseinärakenne on 70-luvulla ollut rakennusmääräysten mukainen. Se ei enää vastaa nykyisiä määräyksiä. Tiilet on ladottu suoraan seinää vasten. Nykymääräysten mukaan se on riskirakenne. Tiilen takana pitää olla ilmarako. En halua olla pahan ilmanlintu, mutta itse tiiliverhouillun talon rakentannuttaneena, en uskaltaisi 70-luvun taloa ostaa.

  Onnea tuleviin talokauppoihin! Jännittäviä aikoja!

  • Kyllähän noita rakennuspiirrustuksia oli, joista selviää miten talo on tehty. Tai ainakin niin tarkkaan, kuin 65-luvulla asiat kirjattiin. Nykyään määräyksiä on paljon, ja se mikä hämmentää, säännöistä ja määräyksistä huolimatta uusista taloista voi tulla hometaloja. Huolimattomuus, välinpitämättömyys ja ammattitaidottomuus syynä. 70-luvun taloissa on tilastojen mukaan eniten ongelmia ja se on valitettavasti tiedossa. Siksi tämä prosessi pitää tehdä niin hyvin kuin omalta osaltamme pystymme.

   Mutta kiitos, onhan nämä jännittäviä aikoja :)

   • Mirja

    Näin juuri! Ja yksilöitä jokainen, rakennusvuodesta huolimatta.
    Lykkyä tykö! Inspiroivia hetkiä uuden edessä.

 2. Filippa

  Voiko olla että myyjää jännittää se että jää tutkimusten maksumieheksi jos jotain löytyy? Jos ei itse pääse edes vaikuttamaan kuka tutkijaksi valitaan (niissäkin on huijareita ihan joka lähtöön – kannattaa katsoa että on pätevyys esim asumisterveystarkastaja tai kauppakamarin tavarantarkastaja) ja asialliset tutkimukset maksaa monta tonnia…ehdottakaa vaikka että maksatte puolet vaikka vetäytyisittekin tms?

  Muutoin en kyllä ymmärrä myyjän asennetta tutkimuksia kohtaan koska sehän suojaa myyjän asemaa korvausvaateita vastaan. Jos niissä käy ilmi että löytyy hometta sieltä ja täältä ja on riskirakennetta niin ostajalla on huonommat lähtökohdat vaatia hinnanalennusta myöhemmin ”ylläreistä”.
  Toivottavasti löydätte ratkaisun.

  • Näinhän se on, tai oli. Myyjä valitsi nyt toisen tarjouksen, jossa ei ilmeisestikään vaadittu mitään lisätutkimuksia. Noh, ei muutakun uutta kohdetta etsimään!

   Vaikka tuo olikin tosi potentiaalinen kohde, suotta sitä jäädä miettimään. Ei me ilman homemittauksia vanhaa taloa osteta, muuten voi joutua lopun ikää maksamaan kovaa hintaa, ei ole sen väärti ;)

 3. LA

  Kaikella on tarkoituksensa. Etsin vuokra-asuntoa monta kuukautta, ja muutamasta syystä meni useampi tosi kivan oloinen asunto ohi suun. Sitten löysin tämän nykyisen kodin, jossa vuokra on tosi hyvä, sijainti loistava ja vuokranantaja todella mukava. Eli näin sen kuuluikin mennä :) Varmasti eteenne tulee se oikea :)

  • Näinhän se on, eiköhän se oikea kohde vielä eteen tule :) Usein myöhemmin huomaa, miksi joku asia meni niin kuin meni. Tuossakin oli semmosta vääntöä heti alkuunsa, että huh huh. Hyvä homma tässä on se, että saimme oman kodin myytyä tosi nopeesti. Onpa ainakin helppo iskeä uuteen kohteeseen, jos ja kun se kohdille tulee.

 4. Mari

  No jo on, mutta näin oli tarkoitettu! Jossain odottaa vielä parempi. En minäkään olisi muuttanut ehtoja ja vanhempiin kohteisiin ollaan myös tuo teetetty ja maksettu kulut puoliksi.

  • Tuossa kohteessa sitäpaitsi oli jo nähtävissä olevaa kosteusvaurioo kuntoraportin mukaan, lisätutkimuksilla olisi selvinnyt miten pahoja ne olis ollut. Aina ei selviä niissäkään ihan kaikkea. Nyt kun olen lukenut muiden kohteiden raportteja, on jotenkin huojentavaa lukea ettei ole mitään negatiivista merkintää missään. Alkuperäinen kohde, jossa on kaikki kunnossa, tuntuu turvalliselta vaihtoehdolta, vaikka vaatiskin muuten peruskorjauksen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s