comments 4

Väliaikatietoja

Täällä on melko odottavaiset tunnelmat. Jätimme uudesta kohteesta ensimmäisen tarjouksen jo viikko sitten, jonka välittäjä päätti olla laittamatta eteenpäin! Odotimme aikamme vastausta, kunnes monen yhteydenottoyrityksen jälkeen soitimme suoraan asunnon myyjälle. Kerroimme tilanteen, että olemme todella kiinnostuneita talosta ja haluamme ostaa sen. Kerroimme myös jättämästämme tarjouksesta, josta hänellä ei ollut mitään tietoa.

Onneksi myyjä vaikutti erittäin jämpiltä ja rehdiltä kaverilta, joka osasi vastata kaikkiin kysymyksiin. Pääsimme vielä uudelleen paikan päälle tutkimaan paikkoja myyjän opastamana. Välittäjältä kun ei meinannut saada esittelyssä mihinkään mitään vastausta.

754b53cf417149bd68c37356a9cd59ce

fc47189a19854e71b06422b8366e2fdb

Vaikka tarjous olisikin alakanttiin, ammattilainen osaa myös sellaiset tilanteet hoitaa. Joko niin, että pyytää korkeampaa tarjousta tilalle tai toimittaa tarjouksen eteenpäin pyytäen vastatarjousta. Mielipiteeni tähän ammattiryhmään huononi taas kertaheitolla. Jotenkin en vaan voi uskoa korviani, miten tämä sankari toimii. Alusta alkaen ylimielinen ja välinpitämätön suhtautuminen. Päteviä välittäjiä on ihan liian harvassa.

54e8c20a8ee4f99dcf1dfaaae03131c9

Jätimme uuden kirjallisen tarjouksen eilen paikan päällä ja saimme äsken vastatarjouksen. Tadaa! Nyt täytyy pohtia, mihin hintaan tullaan vastaan ja mikä on meidän raja. Ehtona vielä ennen kauppoja on, että kohteeseen tehdään kunnollinen kosteus- ja hometutkimus. Alkuperäiskuntoinen vanha talo kun on kyseessä, on pakko tutkia pintaa syvemmältä, ettei koidu myöhemmin ongelmia. Home ei ole leikin asia.

Talo täytyy peruskorjata, eli hommaa on todella paljon. Oikein kauhistuttaa, kun kaks maallikkoa lähtee tämmöiseen projektiin. Varmasti tulee olemaan opettavainen matka. Isäntä tokaisi, että eihän sitten erota, vaikka tappeluita tuleekin :D Sitten lyötiin kättä päälle, ei erota. Joo, kyllähän tuommonen tietää muutamia vääntöjä..

aalto

c943e95acf77c44e41648088057c3b62

Ideoita talon remonttiin on jo paljon, vaikkei vielä tarkempia suunnitelmia olekaan. Vasta sitten alkaa todellinen suunnittelu, kun kaupat on lyöty lukkoon. Näissä kuvissa on elementtejä ja materiaaleja, joita uuteen kotiin haluaisin. Alvar Aallon arkkitehtuuri tulee toimimaan tässä projektissa suurimpana inspiraationa lähteenä. Kuvat Pinterestistä.

Haluatteko nähdä sneak peekin uudesta kohteesta?

4 Comments

 1. Kati/Kotilaituri

  Niin hienolta kuulostava projekti! Isot peukut teille – suosittelen!!! Oma projekti on samaa luokkaa ja kyllä tämä on ollut kaiken väärtti. Ja totta kai vähän kurkistaa halutaan … Yritän täällä hillitä intoani :D!

  • Kiitos Kati! Huh huh, kyllähän tämmöiset projektit on antoisia, kun pääsee itseään toteuttamaan oikein olan takaa :) Eniten jännittää nyt se, onko talo täysin terve. Maistiainen tulossa ;)

 2. Filippa

  No todellakin halutaan! Meillä on peruskorjausremppa menossa ja aikamoinen homma on kyllä. Ihan kokonaan uusi maailma avautunut.

  Tärkeintä on löytää oikeat tekijät, koska sekundantekijöitä löytyy todella paljon.

  • Tuo on kyllä totta, oikeiden tekijöiden löytäminen! Itselleni on tärkeää hyvä työnjälki ja muutoinkin ammattiosaaminen, että kerralla tehdään hyvin ja otetaan kaikki mahdolliset asiat huomioon. Vaikka sitten maksaisikin vähän enemmän, eipä tartteis korjailla virheitä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s