comments 17

Takapiha – ennen ja jälkeen

Välillä on kiva palata vanhoihin valokuviin, joista näkee miltä piha (sekä talo) on ennen näyttänyt ja verrata muutoksen jälkeisiin kuviin. Eipä sitä ilman valokuvia varmaan muistaisikaan, mistä lähdettiin liikkeelle. Töitä tehtiin muutama kesä ja muutos edelliseen on aika huima. Asuntonäytöstä jäi sillon mieleen sopivan kokoinen piha, mäntymetsä sekä omenapuut, ei niinkään talon ruma ulkoasu tai pihan huono kunto. Olihan se selvää, että lähes kaikki tulisi muuttumaan ja niin kävikin.

terassi

terassikulma_ennen

keinu_kohta_jalkeen

keinukohta_ennen

runkopuut

istutuskulma_ennen

keinukulma_jalkeen

keinukulma_ennen

talon_kulma

talon_kulma_ennen

terassialue_jalkeen

terassialue_ennen

Maalattiin talo, vaihdettiin reunalistat, rakennettiin terassi, tehtiin istutuspenkki, revittiin takapiha auki, vaihdettiin uudet mullat, laitettiin siirtonurmikko, rakennettiin terassikalusteet, yrttilaatikot sekä keinu, maalattin sokkeli ja leikkimökki jne. Olihan sitä puuhaa parille kesälle ja vielä muutama juttu jäi tulevallekin kesälle mm. uusi katos verannalle ja maalaushommia.

Mutta kyllähän tuolla uudella takapihalla viettää nyt hyvinkin mielellään aikaa, kun nyt ensin lumet sulaisi pois, lämmin kesä saapuisi ja paikat alkaisi taas vihertämään kunnolla :)

17 Comments

 1. Uskomaton muutos! Alkuperäinen ulkonäkö on varmaan käännyttänyt monet ostajat kannoiltaan. Mietin olisiko itsekään pystynyt visioimaan, miten kauniin talosta voisi saada…

  • Kiitos :) Jännä kyllä, kun sillon ei yhtään katsonut, että talo olisi ollut noin ruma (kaikki taloyhtiössä oli lähes samannäköisiä). Mutta ehkä siksi, kun sisätilat oli aika kivat valmiiksi.

 2. On kyllä huima muutos. Teidän terassinne ja pihanne on niin tanskalainen, että vesi herahtaa kielelle. Aivan upea. Mistä tuo pikkulapsen keinu on peräisin? Itse hieman metsästän tuollaista juuri ensi kesäksi.

 3. Voi miten ihana pihasta on tullut, hyvä hyvä :) Jotain tuon suuntaista meilläkin oli mielessä, muuta toteutus jäi puuttumaan. Ja joo, eihän sitä edes tajunnut, miten ruma tuo olikaan, ennenkuin näiden muutoskuvien myötä!
  Mukavia kevätpäiviä sinne!

  • Kiitos! No ihan varmasti oisitte saanu pihasta kivan, sulla kun on tyyli hallussa :) Sisätilathan olikin jo valmiiksi ihanat ja niihin ihastuinkin. Mut ei tää talo tosiaankaan sillon pahalta näyttäny, niin monta muuta hyvää asiaa osui silmään.

   Mukavaa kevättä teille myös!

 4. Voe elämä mikä muutos! Aivan upea, siis erinomainen esimerkki mitä voipi tehä jos on vähän näkemystä ja uskallusta, rispekt! Ja kiitos avoimesta enkelipostauksestasi, tuli itku. Kaikkea hyvää ja onnellisuutta teidän elämään toivon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s