comments 5

Tonttihaaveilua

Ei tämä kuume meinaa hellittää ei sitten yhtään. Eikä tilannetta helpota Grand Designs -ohjelma tai Etuovi.comin sivuilla pyöriminen. Kyllä, kyseessä on talonrakennuskuume, josta en saa mielenrauhaa. Olen järjestäen kateellinen kaikille omakotitalon rakentajille, joilla seinää nousee ja pintoja valmistuu.

Bongasin viime syksynä myytäviä tontteja netistä ja käytiin miehen kanssa niitä katsastamassa. Silloin oli vielä vihreää ja maisemat olivat todella upeat. Minulla ei ollut mitään hajua millaista aluetta vastaan tulisi, kunhan nyt vilkaistaan. Yllätyin todella paljon siitä, mitä sitten löytyi, nimittäin juuri sellainen paikka, mistä olen haaveillutkin: meri, kalliota, mäntypuita, kiva asuinalue, siisti ympäristö ja reilu puolen tunnin ajomatka Helsinkiin.

WWW_FULL-14

WWW_FULL-15

WWW_FULL-16

Kaunis ja hyvin hoidettu omakotitaloalue golfkartanon ja -keskuksen välittömässä läheisyydessä. Pääkaupunkiseudun tuntumassa, hyvien yhteyksien varrella. Alue suunnitellaan yhtenäiseksi edustamaan suomalaista modernia nykyarkkitehtuuria. Seudun luonto muodostaa rikkaan ja monipuolisen toiminta- ja asuinympäristön. Suosittu asuin- ja vapaa-ajan alue tarjoaa monipuoliset harraste- ja ulkoilumahdollisuudet. Golf- ja tenniskentät sekä meri aivan vieressä. Ympärillä hienot ulkoilumaastot kallioselänteineen ja alavine laaksoineen merenlahden äärellä sekä oivat veneily- ja kalastusalueet. Uimarannatkin alueella.

Luin tämän tekstin ennen alueelle menemistä ja ajattelin, että siinä on kyllä välittäjä käyttänyt hieman värikynää, mutta kun pääsimme tuonne, olin aivan hämmentynyt ja huokailin ihastuksesta. Sitä se todella oli. Tuntui, kuin olisi ollut lomalla. Sellainen loma resort kaikkine mahdollisuuksineen. Olin aivan myyty ja niin oli mieskin.

WWW_FULL-13

Kyseessä on Pickala, joka sijaitsee Kirkkonummen kupeessa. Todella upea alue ja vieläpä tontteja myytävänä. Tonttien koot ovat 2 000 m² molemmin puolin eli aika sopivia. Eikä hinnatkaan ole pahoja tai sitten olen vain sokeutunut hintoihin ajan myötä.

Itselläni on vahva mielikuva siitä, että tontti olisi kallion päällä ylhäällä ja sen verran suuri, että omaa metsää olisi talon ympärillä. En todellakaan halua, että naapuri olisi kyljessä kiinni. Ja ne maisemat, ne saisi olla henkeäsalpaavan upeat. Pickalasta löytyi juuri tällainen kalliopaikka ja vieläpä merinäköalalla, muttei näyttänyt olevan tonttia myynnissä siltä kohtaa – ainakaan vielä.

WWW_FULL-4

WWW_FULL-8

WWW_FULL-11

Löysin äsken netistä taas yhden upean tontin, joka löytyy Kirkkonummelta, vain puoli tuntia Helsinkiin ja peruspalvelut hyvinkin lähellä. Tosin hintaa ja kokoakin on hieman enemmän, nimittäin 1,2 hehtaaria. Ihan vaan. Kait sen voisi lohkota kahteen osaan. Ai että mieli lepää näissä syksyisissä kuvissa. Korkeammalta näkyy järveä ja meri olisi vain kilometrin päässä, eli aika lähellä. Vesi on elementtinä sellainen, jota on pakko olla lähellä. Muuten happi loppuu.

WWW_FULL-3

Olen piirtänyt jo paperille ajatuksen talon arkkitehtuurista ja tuonne se istuisi kyllä hienosti. Huoh, ei auta kuin lotota tai ihan vaan tehdä töitä ahkerasti, jotta jonain päivänä pääsisi toteuttamaan tämän haaveen.

Onko muita tontti- tai raksahaaveilijoita?

5 Comments

  1. Näyttää todella mielettömältä paikalta, ai että! En yhtään ihmettele, ettet saa ajatuksiasi irti tuosta. Itse en suuremmin haaveile rakentamisesta, mutta olisihan se upeaa, jos joskus vielä voisi asua noin upealla paikalla, itse suunnitellussa talossa – vaikka järven rannalla. :) Lottovoittokaan ei kovin lähellä ole, en nimittäin ikinä lottoa. Pitäisi varmaan alkaa.

    • Noi on kyllä upeat! Eipä sitä itsekään tule lotottua, ehkä kerran vuodessa, hah. Ehkä se on varmempaa vaan tehdä töitä, ja se vasta palkitseekin, jos/kun unelmansa omalla työllä pääsee toteuttamaan.

  2. Aikamoiselta näyttää tuo paikka! Aina välillä haaveet nousevat täälläkin, välillä taas haaveilen jostain ihan muusta; ullakkohuoneistosta kaupungin sykkeessä. Tosin järvinäköala mullakin on selllainen, johon olen tottunut ja jota tarvitsen. Karsii jonkusen verran tarjontaa ;)

    • Ullakkohuoneisto on täällä kans ollut pitkään haaveena, mutta lapsen tulon myötä kaipasi omakotitaloa. Unelmatalo on aina ollut vanha tehdasrakennus, mutta siinä saa olla sen verran cääshiä, että uuden talon rakentaminen on tuntunut paremmalta vaihtoehdolta. Helkkarin iso projekti sekin, kun aloittaa tyhjältä pöydältä. Mut jos sais kerrankin jotain totaalisen omaa, niin ei olis kiire muuttaa taas. Nim. Muuttohaukka

  3. Mekin olemme jo pidemmän aikaa katselleet tontteja sillä silmällä. Nyt olemme löytäneet yhden mikä voisikin olla varteen otettava vaihtoehto, tosin siihen täytyy ensin tehdä luontoselvitys, sillä alueella on epäilty esiintyvän viitasammakoita. Ihanan näköinen alue tuo Pickala, alue onkin itselleni ihan vieras vaikka Kirkkonummella on tullut useastikin käytyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s