comments 8

Ravintolan sisustusprojekti

Sain maanantaina todella yllättävän puhelun. Olen tässä vain omaa kotiani sisustellut harrastusmielessä, mutta nyt minut pyydettiin sisustamaan Turkuun ravintola! Olin ihan ihmeissäni moisesta pyynnöstä ja vakuuttelin, etten sisustamista työkseni tee, kunhan vain puuhastelen omaksi ilokseni. Sisustustyylistäni oli kuitenkin tykätty niin kovasti, että halusivat ehdottomasti minut tähän projektiin. Homma kuulosti kyllä niin huikealta, että olihan se otettava vastaan! Uuden äärellä oltiin, mutta sen takia projekti erityisen kiehtovalta tuntuikin.

Valaisimet

Sovittiin tapaaminen torstaille. Hyppäsin junaan lapsokaisen kanssa ja matkattiin Turkuun. Isäntä oli ollut siellä hommissa edellispäivästä ja oli meitä asemalla vastassa. Nuka pääsi isovanhemmille hoitoon loppupäiväksi ja minä pyyhälsin tapaamaan asiakasta, ja samalla katsastamaan ravintolaa.

Kyseessä oli pieni söpö Take Away -ravintola Sushi Panda, joka on aivan ytimessä kauppakeskus Forumissa. Vastassa minua odotti paikan omistaja, super ihana ja mukava Julia! Olin ihan hämmentynyt siitä miten hyvin meidän juttu luisti. Ja sitä juttua riitti! Oltiin ihan samalla taajuudella ja aina välillä hihkuttiin projektista, kun oltiin molemmat siitä niin innoissaan.

Sushi

Sushipaikan suosio oli yllättänyt, joten he päättivät laajentaa 16 paikkasella terassilla, joka tulee kauppakeskuksen sisälle. Tehtäväni oli siis suunnitella terassille sisustus ja myös sisätilat saisivat viimeisteltyä ilmettä. Sisätilaa oli jo jonkin verran sisustettu ja lähtökohta oli mielestäni oikein hyvä. Tyyli oli valmiiksi tosi kiva, eli siitä oli helppo lähteä jatkamaan. Terassin rakennustyöt olivat jo hyvässä vauhdissa ja samantien pääsin heittämään omia ajatuksia kehiin.

Wood

Terassin pöydät oli jo tilattu ja ne tulisi viereisestä Woobs-yrityksestä, joka valmistaa mm. mageita puusta valmistettuja aurinkolaseja käsityönä (ihan pakko saada sellaiset). Pöydät tehdään myös käsityönä ja niiden ilme tulee olemaan veikeän persoonalliset. Ideoin siinä samalla terassille muutamia muitakin puusta tehtyjä juttuja, jotka taitava ja luova Woobsin puuseppä sitten toteuttaa. Vähän helmeä! Kelatkaa miten kiva projekti tuli puskista!

Osa kalusteista tehdään siis mittatilauksena, mutta koska monta muutakin juttua pitää sinne hankkia, täytyy kulut pitää kohtuullisina. Eli täytyy keksiä edullisia, mutta kivoja ratkaisuja. Julian veljet olivat siellä auttamassa rakennustöissä ja homma etenikin huimaa vauhtia.

Taulut

Aluksi ajattelin, että olisin siellä pari tuntia, mutta meillä oli niin hauskaa ja juttua vaan riitti, joten lähdin sieltä vasta ilta kymmeneltä! Aika vierähti niin nopeasti ja olisin vieläkin voinut jäädä sinne. Vitsit miten kiva oli tavata ihminen, jonka kanssa synkkaa älyttömän hyvin. Heitettiin, että seuraavan kerran menen yökylään, eihän me yhdessä päivässä voida mitenkään selvitä! Hahah :P

Yllä olevat valokuvat on napattu Pinterestistä, jotka ovat inspiraationa projektille. Eli tuon henkistä sisustusta koitan saada ravintolaankin tuotua. Katsotaan mitä tuleman pitää, laitan sitten tänne kuvia projektin etenemisestä ja valmiista paikasta. Nyt kun ravintola on Turussa ja minä Espoossa, täytyy yrittää selvitä etänä. Ehkä jossain kohtaa menen katsomaan tilannetta, kun se on edennyt. Olisi niin paljon helpompaa, jos olisi vähän lähempänä. Mutta nyt suunnittelemaan! Viikonloppuja!

8 Comments

 1. Maarit

  Satuin käymään tuossa mainitsemassasi ravintolassa juuri tällä viikolla ekaa kertaa paikan päällä syömässä. Aiemmin olen vain noutanut kotiin syötäväksi täältä. Toivottavasti suunnittelusi myötä paikan päällä syöminen tulee mukavammaksi. Nykyisillä tuoleilla oli ERITTÄIN epämukava syödä aivan seinässä kiinni ja vielä niin, että kokit olivat aivan niskan takana. Jos pystyt tälle tekemään jotain, tee ihmeessä.

  On paljon pieniä paikkoja, jossa on huomattavasti rennompaa ja mielyttävää syödä. Kuten tänää kauppahallin sushipaikassa. Tottakai tila oli hieman isompi, mutta mukavuustaso aivan eri.

  • Kiitos arvokkaasta kommentistasi Maarit!

   Sisällä olevat tuolit saavat lähtöpassit ja uudet on tulossa tilalle. Mielenkiinnosta kysyn, söitkö sillä puolella missä seinä on? Eli oliko pöytätaso liian kapea syömiseen? Se todella näyttää siltä ja todennäköisesti voisi olla mahdollisuus vaikuttaa siihen, että pöytätason koko vaihdetaan. Kokkien puoleiset istumapaikat poistuvat kokonaan ja siihen tulee kahvi/teepiste.

   • Maarit

    Istuin seuran kanssa seinän puoleisilla tuoleilla. Kyse oli enemmänkin siitä seinässä kiinni istumisesta ja tunteesta, että istut korkealla puhumassa kuin esityksessä selän takana oleville ihmisille. Jos millään on mahdollista saada tilaan pari pientä pöytää, jossa istutaan vastakkain ruokaseuraa ja kylki on keittiöön päin, olisi tämä valtava parannus. Tila on kyllä aivan mahdottoman pieni mihinkään täydelliseen ratkaisuun. Hieman levempi taso toki auttaisi edes siihen seinässä kiinni syömiseen.

    • Ratkaisu tuohon on tulossa terassin muodossa. Siihen ulos tulee siis 16 istumapaikkaa (+ 4 varatuolia), jossa pöydät sekä tuolit ovat normaalikorkuisia. On 4-hengen pöytiä sekä 2-hengen pöytiä. Sisätilaan ei valitettavasti tule pöytäryhmään, kun tila on niin pieni. Eli sen tarkoitus on pysyä Take Away -tyyppisenä ja terassi sitten kutsuu pidempään istuskeluun. Toivottavasti pystymme luomaan sellaisen paikan, että siellä viihdytään!

     Kiitos vielä kerran kommenteista, välitän ne eteenpäin :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s