comments 10

Omaa tuotemerkkiä luomassa

Täällä ollaan jännän äärellä. Olen aiemmin vähän vinkkaillut siitä, että minulla ja ystävälläni on jotain omaa työn alla. Meillä on ollut jo reilun vuosikymmenen haaveena suunnitella yhteisiä tuotteita ja nyt se sitten viimein tapahtuu. Ollaan perustettu ihka oma tuotemerkki nimeltä Mujo.

Meidän suunnittelemat tuotteet ovat minimalistisia ja laadukkaita skandinaaviseen makuun sopivia sisustustuotteita. Ensimmäiset protomallit ovat tällä hetkellä tuotannossa ja ensi viikolla päästään näkemään suunnitelmat livenä ja testaamaan niitä käytössä! Pyrimme valmistamaan kaikki omakustanteisesti, joten todella tarkkaan saa miettiä mitä kannattaa tehdä nyt ja mitä myöhemmin.

Pantone_varit_petrol_vihrea

Viimein päästään yhdistämään meidän molempien osaaminen, näkemys sekä intohimo. Minä vastaan enemmän graafisesta puolesta ja somesta, ystäväni mallinnuksista sekä tuotteiden rakennekuvista. Tuotteiden ideointia pallotellaan puolin ja toisin, joko puhelimitse, tekstareilla, meilitse, Facebookissa tai jos hyvin aikatauluihin sopii, palaveerataan jopa ihan livenä. Hitto miten kivaa on tehdä kaikki alusta alkaen itse ja päättää linjaukset yhdessä, mitä tuleman pitää.

Jännitystä ei tästä touhusta puutu. Kaikki suunnitelmat on vielä päässä tai paperilla, mutta kohta on ihan oikeita tuotteitakin – tai ainakin protot. Mitä ne tuotteet sitten ovat, se selviää piakkoin!

Pantone_varit_petrol_roosa

Yhteistyömme on mutkatonta, koska meillä on sama ajatus siitä mihin pyrimme. Suunta kun on molemmilla sama. Ollaanhan me tunnettu toisemme jo 20 vuotta ja niihin vuosiin mahtuu paljon. Molemmille on sanomattakin selvää, miltä haluamme tuotteemme ja koko brändimme näyttävän. Kaikki on vasta alussa, moni asia tulee vielä muuttumaan ja kehittymään. Vain kokeilemalla näkee mikä toimii ja mikä ei.

Mujo_blogi

Tässä on Mujon logo, tadaa! Arvaatkaas kuinka monta nimivaihtoehtoa käytiin läpi! Tavoitteena oli löytää persoonallinen, omaleimainen, selkeä, toimiva, helppo, kansainvälinen ja kiva nimi, jonka domain olisi tietysti vapaana, eikä sitä liitettäis mihinkään muuhun merkkiin. Myös tiettyjen kirjainten mukanaolo nimessä oli toivottavaa, jotta se näyttäisi visuaalisesti hyvälle. Nimi tulee sanasta muotoilu, korkealentoisesti se koostuu design managementista eli muotoilujohtamisesta.

Tavoitteenamme on valmistaa kaikki tuotteet Suomessa, koska uskomme ja luotamme suomalaiseen työnlaatuun. Rapakon takana olisi huomattavasti edullisempaa tuottaa, mutta jos edes pienesti voimme työllistää Suomessa, on se jokaisen euron arvoista. Nythän tässä saa ensin jännittää sitä, onko ylipäätään kiinnostusta meidän tuotteille ja tuleeko tilausta.

Mujo löytyy jo Facebookista ja Instagramista. Sinne vaan seurailemaan, niin olet ensimmäisten joukossa kuulemassa tästä uutuusmerkistä. Kun olemme saaneet valokuvattua protot, päästään seuraavaksi nettisivujen kimppuun. Jospa ensi kuussa sivut olisi jo auki.

Miltäs Mujo vaikuttaa ensikuulemalta ja näkemältä?

10 Comments

  1. Hyvältä näyttää ja kuulostaa! Onnea uuteen! Mielenkiinnolla odotan tuotepaljastuksia…

  2. Hei ihan sairaan hienoa Tiina! Tosi tosi mielenkiintoista ja kiva nähdä mitä ootte keksineet.

  3. Paljon onnea oman tuotemerkin lanseeraamiseen! Todella jänniä hetkiä nuo. Omaan tuotantooni tuli pieni tauko, mutta onneksi muottihuolto ei kestä kauaa ja pääsen taas valmistamaan tuotteitani.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s