comment 0

Matkakuulumisia Maltan reissulta

Käytiin heittämässä viikon lomareissu Maltalla perheen kanssa, joka olikin synttärilahja mieheltä. Reissuun lähteminen touhukkaan taaperoikäisen kanssa vähän mietitytti, ei voinut tietää miten lentomatkat sujuisi tai miten kivuttomasti homma toimisi kohteessa ollessa.

Varauduttiin viihdyttämään lapsokaista piirretyillä ja muutamalla lelulla. Ostettiin reissuun myös taitettavat matkarattaat, jotka sai ottaa matkustamoon mukaan, pääsi sitten lentokentällä sutjakkaammin etenemään. Meillä oli välilaskut molempiin suuntiin ja pallura pääsi välillä jalottelemaan, energiaa kun toisella riittää. Lentomatkat meni siis yllättävän hyvin. Ehkä uskaltaa pidempiäkin matkoja tehdä jatkossa.

kaide_meri

puut

tolli

tyrsky

meitsi_muurilla

kivenheitto

Ensimmäiset päivät sateli vettä ja keli oli melko viileää. Tietysti moinen harmitti, kun kovasti odotti että päästään viettämään hotellin altaalle aikaa. Vuokrattiin sitten punainen pikku pirssi neljäksi päiväksi, joka osoittautui mainioksi peliksi. Päästiin kiertämään saarta omaan tahtiin, käymään ostoskeskuksessa ostoksilla ja nähtiin Maltaa muutenkin sieltä täältä. Itse en olisi selvinnyt vasemman puoleisessa liikenteessä, mutta onneksi isäntä otti tiet heti haltuun. Pää oli koko ajan ihan pyörällä, miten siellä olisi pitänyt ajaa.

puistoon

mustekala

nuka_kiipeilee

liukumaessa

iso_mustekala

isi_monkii

isi_uhrautuu

isi_nuka_kiikkuu

nuka_pompeli

puistomato

kiikkuu

pojat

Meidän hotellin lähettyvillä oli kiva meriaiheinen lasten leikkipuisto, jossa käytiin muutaman kerran. Nuka painoi siellä ihan villinä ja isi yritti pysyä perässä :D Puistossa oli paljon muitakin lapsia, joihin Nuka teki innoissaan tuttavuutta. Oli kiva huomata, miten lapset kommunikoivat keskenään vaikka puhuvat ihan eri kieltä. Heillä oli kuitenkin heti omat leikkinsä ja juttunsa. Aurinkokin alkoi pikku hiljaa ilmoittamaan olemassaolostaan!

pallura_painaa

nuka_vesisuihku

tuhkis

seashells_resort

parveke

pallura_ihmettelee

Asuttiin Seashells Resort at Suncrest -hotellissa, joka oli ihan meren äärellä. Hotelli oli juuri remontoitu ja aika kiva, vaikka joitain puutteita löytyikin. Aamupala oli hyvinkin kattava ja kerittiin joka aamu siitä jopa nauttimaan (harvinaista meille). Erikoisinta oli ehkä aamupalarannekkeet, joita olisi pitänyt pitää koko viikko kädessä! Outoa, vaikkakin ihan ymmärrettävää, kun sitä populaa pyöri hotellilla melko paljon. Kysyihän ne vielä aina huoneennumeroakin syömään mentäessä.

Yleensä hotellien sängyt tai tyynyt eivät ole hääppösiä, mutta nyt oli kyllä ihan mieletön setti! Mahtavan leveä sänky, joka oli juuri sopiva kovuudeltaan sekä kunnon tyynyt, joissa mahduttiin ihanan tilavasti nukkumaan. Siellä oli vielä pussilakanat! Eihän missään muualla kuin Suomessa ole pussilakanoita, paitsi näköjään Maltalla. Ai jai, kyllä uni maittoi. Tuli otettua useasti päiväunetkin Nukan kanssa.

Hotellin netti ei toiminut ei sitten yhtään, joten somettaminen ja sähköpostit jäivät suosiolla unholaan. Olisi ollut kiva käydä välillä tsekkaamassa uutisia ja kuulumisia, mutta turha toivo. Mutta oikeastaan ihan hyvä, lomalla kun oltiin.

Tien toisella puolella oli muutama ihana ravintola ja muutama ei niin ihana. Ensimmäiset ravintolakokemukset olivat.. noh, sanottaisko, että mielenkiintoisia. Niistä tuleekin sitten ihan oma postaus.

pallura_auto

isille_pusu

uimahousut

kylmaa_vetta

uimassa

autoilua_vedessa

vesileikit

altaalla_pyyhkeessa

nuka_sylissa

meitsi

Niin ne aurinkoiset kelit tulivat ja päästiin kuin päästiinkin altaalle plutrailee. Altaiden vesi oli tosi kylmää, mutta kyllähän siihen tottui vähitellen. Itse en uskaltautunut uimaan, mutta pikkumies kävi polskimassa.

Hotellin yhteydessä oli Carisma-kauneushoitola. Otin Luxury Anti-Aging Facial -kasvohoidon, jossa tehtiin 1,5 h syväpuhdistus ja -kosteutus. Teki kyllä niin hyvää, että huh! Kasvot tuntuivat hoidon jälkeen tosi pehmeiltä ja tasaisilta. Pakotin isännänkin samaan hoitoon, suostui onneksi menemään :D Ja olipa vielä tykännyt. Täytyy alkaa käymään noissa kasvohoidoissa säännöllisesti, tai jos nyt edes välillä. Maksaahan ne aika paljon, mutta on kyllä iso vaikutuskin.

Kävin muutaman kerran salillakin treenaamassa. Tuli syötyä ja juotua sen verran hyvin, että vähän vastapainoa piti saada. Ihan kiva siisti sali oli, vaikka paikallisia outouksia taas olikin matkassa mukana. Salillakin piti olla oma ranneke. Ja siellä salilla oli aina joku vahti, joka katsoi että kaikilla on se ranneke kädessä. Siellä se vahti istui nurkassa, eikä tehnyt mitään muuta.

snacks_kyltti

penkki

meri_kavelylla

mina_nuka_meri

meri_portaat

pool

tafradaben

meriallas

pitkula_talo

valkovihrea_talo

Piti ottaa enemmänkin kuvia talojen arkkitehtuurista, mutta sain otettua vain muutaman. Moni talo oli vähän heikossa hapessa, mutta kyllähän siistejä ja kivojakin seasta löytyi.

Maltalla on selkeästi halvempaa kuin Suomessa, ehkä jotain 20 % edullisempaa. Shoppailut jäi kuitenkin hyvin vähiin, koska sopivaa valikoimaa ei juuri ollut. Ostin nahkatakin ja yhdet housut, enpä sen enempää. Tarvetta olisi vaatekaapin päivitykselle, muttei sieltä oikein muuta löytynyt. Suotta sitä ostamisen ilosta ostaa, mielummin sitten tarpeen mukaan.

linna

piikkilanka

city_yolla

Yllätyin Maltan palvelukulttuurista, jota ei oikeastaan ollut. Siellä ei tervehditty, toivotettu hyvää ruokahalua, kiitetty tai sen kummemmin oltu palvelualttiita. Aina piti erikseen mennä pyytämään apua, jos sitä tarvitsi. Kerrankin menin erääseen ravintolaan varaamaan meille pöytää ja seisoin aulassa odottaen pöytiinohjausta. Huomasin pöydissä istuvan vain henkilökuntaa ja tajusin sitten kysyä ovatko sattumalta kiinni (vaikka paikka näytti olevan erittäin auki). Viimein vaivautuivat katsomaan minuun ja ilmoittivat olevansa kiinni. Kuinka tyhmä olo tulikaan. Onneksi löytyi kutenkin paikkoja, joissa oli todella miellyttävää henkilökuntaa hymyjen kera!

meitsie

Tänään on isänpäivä, joten oikein paljon onnea kaikille isille! Meidänkin isi juuri heräsi. On  meillä kyllä maailman paras isi. Järjesti ihanan matkan ja piti huolta perheestä koko reissun ajan

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s