comment 0

Habitare 2015

Kävin eilen katsastamassa Habitaren ammattilaispäivänä. Varasin hyvin aikaa kiertämiseen sekä mielenkiintoisten juttujen tutustumiseen, mutta kuinkas sitten kävikään. Olin sopinut tapaamisen muotoilijaystäväni kanssa ja mehän tietysti hyödynsimme yhteisen aikamme omien tuotteidemme suunnitteluun – kyllä vain, meillä tosiaan on työnalla pari ideaa lastenhuoneen sisustukseen! Kun messut sulkeutuivat, jatkoimme käytävällä vielä kaksi tuntia ideoimista ja kuulumisten vaihtoa. Sen kerran kun näkee, niin juttua riittää. Ja paikkahan näköjään inspiroi melkolailla, hah.

Jäi siis varmaan puolet koko messuista koluamatta, mutta onneksi muutamat kivat jutut tallentuivat kuitenkin kameralle. Tosin kamerasäädöt oli ihan vinksallaan ja osa kuvista on häiritsevän epätarkat, mutta eiköhän ideat tule esille.

saanaollitapetti

harrikoskinenworks

marimekko

kellot

hyllyt

kube

protoshop

aino

hakola

hakolanaulakko

hakolahylly

Ammattitauti vaivasi ja kiinnitin jatkuvasti huomioni siihen, kuinka tuotteet tai yritys oli brändätty. Hakola on hyvä esimerkki onnistuneesta brändäyksestä, joka on viimeistelty ja harkittu nettisivuja, esitteitä ja tietysti sitä messuosastoa myöten. Upeat ja laadukkaat tuotteet ovat saaneet arvoisensa ilmeen ympärille, joka vakuuttaa joka suunnasta tarkasteltuna. Hinnat ovat korkeita, mutta perusteltuja. Tällaisesta sitä hyvin mielellään maksaisi.

muotsikka

muotsikkaistuin

lapset

laatikosto

avakerrossanky

artekkahvila

Tämän hetken kuumin trendi materiaalissa on ehdottomasti vaneri. Vanerista oli väännetty yhtä sun toista ja vähintään joka toisella osastolla. Siis itseäni kiinnostavilla osastoilla. Vaneri on materiaalina todella kivannäköistä ja se taipuu moneen, joten en ihmettele yhtään, että moni yritys tai merkki oli ottanut se omakseen. Luulen, että parin vuoden päästä jengillä on jo ähky koko vanerista, koska sitä on nyt tarjolla niin monessa tuotteessa. Vaneria käytetään isoissa pinnoissakin nykyään paljon, että kyllästyminen saattaa tulla nopeammin kuin arvataankaan. Ellei sitten betonin tavoin pysy vuodesta toiseen suosiossa.

Väreissä näkyi uusia hauskoja yhdistelmiä, jotka ensi silmäyksellä vähän yllättikin. Olen silti enemmän muotojen ja materiaalien perään, kuin värien. Ihan suosiolla jätän värit pois omasta sisustuksesta, koska tiedän kyllästyväni niihin alta aikayksikön. Eri materiaalien pinnat, muodot ja käyttö on niin paljon mielenkiintoisempaa, kuin kausivärit.

Vaikka olisi voinut katsastaa messutarjontaa paremminkin, sain silti jotain irti. Noh, ainakin inspiraatiota meidän omaan pikku projektiin, joka on juuri alkanut. Saa nähdä mitä saadaan aikaiseksi, ehkäpä meidän tuotteet on joskus Habitaressa esillä! Who knows.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s