comments 6

Parvekkeen uusi ilme

Yläkerran parveke on ollut omissa oloissaan jo pari vuotta, en edes siivonnut sitä muuttomme jälkeen. Siellä lojui vanhaa tavaraa pressujen alla ja oli ilmeisesti muutenkin alkuperäisessä kunnossa 70-luvulta. Olen käyttänyt parveketta ainoastaan petivaatteiden tuulettamiseen, muuten en ollenkaan. Mies ei varmaan koskaan parvekkeella ole edes käynyt – paitsi nyt. Laitettiin nimittäin parveke viimein kuntoon!

Ensin oli tiedossa suursiivous ja rojun hävittäminen. Kerkesin napsasta vanhasta ilmeestä muutaman kuvan, on kiva vertailla näin jälkikäteen miten ilme on muuttunut.

maisema

ennen

tyhja

likainen

valot

vanhaa

nurkka

vanha

kulmassa

likainen

Kuten kuvista näkyy, oli parveke aika kauhean näköinen. Ihmekös kun ei tuolla viihtynyt yhtään. Ja miten paljon ilme muuttui pelkästään maalaamalla! Maalikerroksia piti pari kerrosta sutia, jottei vanha ruskea hohkaa läpi. Tuon värinen tämä koko talokin on ollut. Kohta alkaa olla viimeisetkin nurkat maalattuna uuteen ilmeeseen.

Piti laittaa uusi puulautalattiakin tuonne, mutta heti kun seinät ja katto oli maalattuna, alkoi kulunut (ja putsattu) lattia näyttämään jotenkin aika kivalta. Mukava kontrasti valkoisen rinnalla, joten annetaan toistaiseksi laittian olla kuten nyt on.

nautintoa

takaa

edesta

makkarista

Pääsemme parvekkeelle suoraan meidän makuuhuoneesta. Maisemat ovat silmiä hivelevät, ihana luonto mäntypuineen ja kallioineen. Kun terassilta aurinko häipyy puiden taakse, siirtyy iltapäivän aurinko parvekkeelle paistamaan useammaksi tunniksi. Täällä voi vaikka nakuna ottaa aurinkoa, jos haluaa. Ihan omassa rauhassa saa olla.

Parvekkeelta puuttuu vielä kokonaan sisustus. Kävin aiemmin ostamassa parvekkeelle ihanan aurinkotuolin Stockmannilta, mutta se osoittautui ihan hepposeksi, joten palautin sen. Täytyy metsästää vastaavaa jämäkämpää tuolia jostain, koska sellainen sopi tuonne ihan älyttömän hyvin.

Ajattelin, että siirrän sisustamisen ensi kesään, mutta mitä ihmettä, kesä tuli sittenkin tänne! Eli saamme nauttia hellelukemista vielä monta päivää tai hyvässä tapauksessa monta viikkoa! Ihan mahtavaa, tätä on todella odotettu. Siispä aurinkotuolien metsästykseen, jospa vaikka alennusmyynnit suosivat tällä kertaa.

6 Comments

  1. No hei, ihan samoissa hommissa! Hih, käys kato! Mielenkiinnolla odotan, miten sisustat. Meillä oleskelu on ollut niin pihapainotteista, että helteinen parveke on jäänyt tuuletus/pyykkikäyttöön. Siellä on myös säilötty stigat ja pulkat…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s