comments 11

DIY – taaperon puukeinu

Nukalla oli hetken aikaa käytössä kirkkaan vihreä muovikeinu, jonka olin ostanut rautakaupasta. Näin muotoilijana nuo halpismuovikeinut eivät silmää miellytä, joten pitäähän sitä tehdä keinu itse. Suunnittelin Nukalle oman puukeinun, joka sopii meidän terassille ja koko ympäristöön. Onhan keinu kuitenkin aika keskeisellä paikalla.

jappinen

piirros

pahvimalli

Piirsin suunnitelmat paperille ja väänsin pahvista nopean protomallin, jotta koko, muoto ja mittasuhteet hahmottuvat paremmin. Testasin pahvimallia vielä pikkumiehen kanssa, että mahtuu hyvin siinä istumaan. Toinen jo kovasti yritti pahviversiolla keinua, mukkelis makkelis mentiin monta kertaa.

vanerimalli

protomallit

Isäntä rakensi seuraavan protomallin mustaksi maalatuista vanerilevyistä, joista itseasiassa piti aiemmin tulla keittiön saarekkeen kaapinovet. Se projekti meni pilalle, joten hyödynnettiin vanerit keinun protomallissa. Vaneri kun oli samanpaksuista puuta, kuin lopullisen version puu.

Vaneriproton ansiosta malli ja mitat hahmottuivat vielä tarkemmin, koska pahvista oli vaikea laskea todellisia mittoja. Vanerimallista tuli aika hauskan näköinen ja sekin olisi ollut keinuksi kiva. Noh, olin jo ostanut tammipuumateriaalin keinua varten, joten niistä keinu tehtiin.

keinu

tammipuukeinu

puu

keinun_paikka

keinu_takaa

Hioin kaikki terävät reunaosat ja suojasin valmiin keinun värittömällä öljyvahalla. Laitoimme mustat narut, jotka viimeistelivät keinun ilmeen. Siitä tuli kyllä aika kiva ja ihan ite tehtiin! Kyllä tuo mies näköjään kaikkea taikoo, mitä vaan suunnittelen.

keinu_terdella

jappine_keinussa

ilmeella

kiikkuu

keinuja

naurattaa_keinussa

naurua

Keinun käyttäjä oli erityisen onnellinen uudesta keinusta! Nuka haluaa keinua tuossa huomattavasti pidempään ja useammin, kuin aiemmassa muovikeinussa. Sitäpaitsi se köykänen muovikeinu meinas keikata muutaman kerran ympäri. Oli vähän vaarallinen. Puukeinu painaa itsessään jo niin paljon, että tuskin lähtee alta yhtä helposti. Toivottavasti.

11 Comments

 1. Upea keinu ja mikä parasta, samanlaista ei ole kellään muulla. Ellette sitten ala tehtaileen :D Tuo protomallikin on hyvännäköinen. Kyllä kelpaa pikkumiehen keinua :)

  • Kiitos, juu eipä ole toista samanlaista :) Kyllähän tuota keinua on kovasti kehuttu ja muutama sitä jo itselleen kyseli, saa nähdä jos mies alkais niitä tehtailee :D

 2. Pingback: Terassin sisustus pikkubudjetilla - Marulla

 3. Hei! Törmäsin postaukseen ja blogiisi etsiessäni nimenomaan keinua taaperolle. Lillagungenin keinun hinta tuntuu suolaiselta juuri nyt. Keinusi on hieno! Blogisi on äkkivilkaisulla mielenkiintoinen muutenkin. Hyvää kevättä!

  • Kiitos Sanna! Mietin myös Lillagungaa, mutta hinta oli tosiaan suolainen. Kyllähän tällekkin keinulle tuli loppujen lopuksi hintaa, mutta saatiinpa sellainen ettei muualta löydy :) Aurinkoista kevättä!

 4. Hello, I found this swing via google search. I really loved the design and wondered if you have any measurements you could provide.I would really appreciate that :)
  Thanks in advance
  Johannes

 5. Georgina

  A wooden tree swing seat for babies is a good thing for us moms when we are trying our best to give and fulfill the happiness in the face of our children. I love the design for my fancy vintage it looks stunning. I bought it recently from the Tree Swing Store https://treeswingstore.com/treeswingseats/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s