comment 0

Turistina Dubaissa

Kirjoittelin edellisessä postauksessa kuulumisia Dubain reissusta ja tässä tulee vielä vähän koostetta, miltä Dubai turistin silmin näytti. Reissumme kesti viikon, joista vietimme Dubaissa 5 päivää. Matkustamiseen meni siis 2 päivää, joka lohkoaa ison osan koko viikon reissusta. Hassua, että silti ulkomaanreissut tuntuvat paljon pidemmiltä, kuin ne oikeasti ovat. Maisemanvaihto vaikuttanee asiaan.

maisema_dubaista

Dubaissa on paljon nähtävää, joista me näimme vain murto-osan. Dubain maamerkkejä ovat 7 tähden hotelli Burj Al Arab, hiekasta rakennettu palmusaari sekä The World -saaristo, joka muodostaa ylhäältä katsottuna maailmankartan. Dubaista löytyy myös maailman korkein rakennus, Burj Khalifa.

potski

Dubaissa oli pääosin kaikki kalliimpaa kuin täällä meillä Suomessa. Siksipä jätin kunnon shoppailut vähiin, enkä halunnut ostella mitään pelkästään ostamisen ilosta, vaikka tarvetta tietysti uusiin vaatteisiin on suuri. Tarjontaa olisi ollut vaikka kuin ja paljon maailman suurimmassa Dubai Mall -ostoskeskuksessa, mutta tyydyin vain muutamaan uuteen asuun ja bikineihin.

palmusaari

Kävimme yhdessä The World -saaressa, Libanonissa. Siellä oli uima-allas, aurinkotuoleja, lentopallokenttä ja ravintola. Saaret on rakennettu keinotekoisesti hiekasta ja niitä on voinut ostaa ulkopuoliset sijoittajat. Näkymät saaresta oli ihan absurdit, tuollainen pilvenpiirtäjien siluetti vaan taustalla!

island

lentopalloa

Meille oli järjestetty saaressa lentopallomatsi, jossa suomalaiset, ruotsalaiset, eestiläiset, islantilaiset, tanskalaiset, norjalaiset ja jenkit ottivat mittaa toisistaan. Taisi tuo Islannin joukkue olla tällä kertaa vahvin. Itselläni oli heikko happi edellisillan railakkaasta pubireissusta, joten liiat aktiviteetit jäivät minulta suosiolla pois.

puut

Dubaissa oli valtavan siistiä. Ei roskan roskaa missään ja kaikki paikat kiilsi puhtauttaan. Eräänä iltana kävelimme hotellille illallisen jälkeen. Heitin vaan korkkarit kainaloon ja tallustelin paljain jaloin. Eipä ollut pelkoa, että lasinsirua tai muuta epämääräistä olisi tarttunut jalkaan.

hayatt_park

hotelli_lentokone

huone

luistelu

Hotellimme oli tosi hieno ja huoneet oikein kivat. Kun kävin kiertämässä ensimmäistä kertaa hotelliamme, piti oikein hieraista silmiä, kun näin siellä luistelukentän! Nii-in. Eikä ollut edes mikään pieni.

Aamupalalla oli aina paljon erilaisia tuoreita hedelmiä ja herkullista sämpylää. Lounasbuffet oli monipuolinen ja jälkiruokapöytä herkullinen. Meille tarjotut ruoat oli käyty jopa koemaistamassa ennen reissuamme! No juu, kyllähän ne ruoat oli ihan sairaan hyviä, joka ikinen kerta.

burj_khalifa

Moni meidän matkaporukasta kävi tuossa maailman korkeimmassa rakennuksessa Burj Khalifassa, jonka korkeus on jopa 828 metriä! Me kävimme vain sen juurella. Ensi kerralla sitten täytyy mennä katsomaan maisemia tuonne korkeuksiin. Näköalatasanne ei aivan huipulla ollut, vaan reilussa puolessa välissä.

Kuulemma suunnitteilla on entistä korkeampi pilvenpiirtäjä, josta kaavaillaan lähes 2 km korkuista. Ihan hullua. Kaikki rakennukset näyttivät muutenkin ihan älyttömiltä valtavine lasi-ikkunoineen ja kultaisine karmeineen. Sopivat kyllä Dubain profiiliin kuin nakutettu.

olli

mina

mall

Järjestelyt ja puitteet olivat kyllä mielettömät, kaikki oli vimpan päälle. Viikon aikataulu oli silti turhan tiukka, eikä omaa vapaa-aikaa ollut juuri ollenkaan. Koulutuksia oli paljon, joka on tietysti ymmärrettävää. Itse en koulutuksille osallistunut, koska en tee Zinzinon liiketoimintaa. Olisin varmasti noista koulutuksista jotain inspiraatiota omaan työhönkin saanut, mutta halusin käydä salilla treenaamassa ja se oli tietysti kivaa se!

me_vesi

Odotin matkalta sitä kahdenkeskeistä aikaa ilman mitään tiukkaa aikataulua. Muutama tunti ennen kentälle lähtöä päästiin nauttimaan rentouttavasta vaahtokylvystä ja toisistamme. Sentään! ;)

Vielä lisäksi muutama mieleenjäänyt asia Dubaista:

Erikoista – Luistelukentät hotellissa ja ostoskeskuksessa
Mukavaa – Olo oli hyvin turvallinen, koska kameroita oli joka paikassa
Outoa – Julkinen halailu ja pussailu oli kiellettyä!
Hienoa – Vanhat rakennukset ja niiden ympäristö
Ihailtavaa – Niin puhdasta ja siistiä joka puolella
Ahdistavaa – Liian paljon ihmisiä ja liikennettä
Älytöntä – Tyttöbaari hotellissamme, joka oli todellinen lihatiski
Arvattavaa – Moni asia oli överiä ja ökyä, reipas rahankäyttö näkyi
Yllättävää – Kaikki puhuivat hyvää englantia
Loistavaa – Palvelu oli ERITTÄIN hyvää joka paikassa!
Parasta – Pehmeä ja lämmin ilma, ei koskaan liian kuuma

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s