comment 0

Tukholman risteilyllä

Viimein koitti meidän perheen miniloma eli Tukholman risteily! Ou jes. Lähdettiin Olympia terminaalista Silja Serenadella. Tällä kertaa ei majailtu autokannen alla, kuten joskus on ollut tapana, nyt oli ikkunallinen hytti 11. kerroksessa, josta oli näkymät merelle.

kartta

Hytistä löytyi mielenkiintoinen iso merikartta, jota Nuka tutki isin kanssa.

grande_buffet

Heti kun laiva starttasi satamasta, me startattiin buffetissa. Grande Buffet tarjosi monipuolisen kattauksen alku-, pää- ja jälkiruokia. Kova oli nälkä, mutta onneksi osasi hillitysti ottaa ruokaa, eikä kylläisyyttä pidemmälle päästy. Tarjolla oli myös jouluruokia, mutta niitä vähän vähemmän tuli otettua, kuitenkin jouluna niitä saa vedellä huolella.

nuka_syottotuolissa

buffet_ruoka

buffet_salaatti

kakkua

mutsi_nuka

venla_nuka

Naapuripöydässä oli kaksi ihanaa lasta, Venla ja Rasmus, jotka naurattivat Nukaa. Hetken vilkuttelun jälkeen uskaltautuivat tekemään lähemmin tuttavuutta, eikä kauaa mennyt kun kaikki kolme painoivat yhdessä käytäviä pitkin. Hauskaa seurattavaa :)

lapset

lapset_yhdessa

nuka_tahtoo_palloilee

Ruokailun jälkeen katsastettiin pallomeri. Nuka seurasi tarkasti, kun muut lapset laskivat liukumäkeä ja hyppivät pallojen seassa. Toinen oli niin söpö.

tahtoo_mereen

pallomeressa

Sitten Nuka pääsi itsekin pallomereen ja siellä viihtyi mainiosti tunnin jos toisenkin. Liukumäkeäkin laskettiin monta kertaa. Meidän pieni hurjapää.

pallomeri_silja

pallomeri

kello_boss

isanta_boss

Isäntä kello-ostoksilla. Mukaan tarttui Bossin hieno rannekello, jonka jälkeen saatiin nautiskella lasilliset kuohuviiniä.

prosecco

Nukuttiin laivalla tosi hyvin ja ihanan pitkään. Käytiin vielä aamupalla ja sitten lähdettiin käymään Tukholmassa. Käynti oli tosin sellainen supernopea 3 tunnin läpijuoksu jouluostoksilla olevan ihmismassan keskellä. Eipä keritty käymään kuin muutama putiikki, kun piti lähteä jo takaisin laivalle. Jotain joulukoristeita tarttui mukaan Åhlénsilta.

fermliving

tavolata_ulko

ravintola

Laivalle päästyämme oli kova nälkä. Valitsimme tällä kertaa uuden Siljan ravintolan, italialaisen Tavolatan. Tosi kiva tunnelmallinen paikka ja aivan super hyvät ruoat! Seura tietysti paras mahdollinen.

olli

nuka_boss

ruokalista

salaatti

Valitsin alkupalaksi Radicchio con gorgonzolan, jossa oli punasikuria, gorgonzolaa ja pistaasia. Voi jösses oli hyvää!! Annos oli reilunkokoinen ja erittäin maukas.

polenta

Pääruuaksi otin Pollo con polentan, eli maissikanaa, tomaattiragua ja polentaa. Reilu oli sekin annos ja oikein maittava, varsinkin polenta.

tavolata_lista

jalkiruoka

Jotta makuelämys sai arvoisensa päätöksen, otin jälkiruoaksi suosikkini Irish Coffeen ja Sorebetto o gelato del giarnon eli päivän sorbetti- ja jäätelövalikoiman; suussa sulavaa tiramisujäätelöä ja sitrusbanaanisorbettia. Huh huh, nyt oli sellainen kattaus että. Vatsa ja mieli kiitti.

iti_nuka_ravintola

nuka_painaa

nuka_sohvalla

Nuka siellä taas lähti painamaan. Toinen kun on oppinut juuri kävelemään, niin täytyy päästä treenaamaan uutta taitoa vähän väliä.

muumishow

show

nuka_naksuilee

Sitten alkoi Muumi-disco ja tanssishow! Nuka mussutti omia naksuja ja seurasi tarkkana ohjelmanumeroita. Välillä kikatteli ja vilkutteli ihmisille.

pose_silja

Perhepotretti MyPose-taululla. Piti lähettää terkut facessa, mutta meni vähän ohi tuo juttu. Otin sitten oman kuvan muistoksi.

Nuka_kattoo_maisemia

Aamulla saavuttiin Helsinkiin ja Nuka ihmetteli maisemia ikkunasta. Olipas mukava reissu. Vähän erilainen kuin ennen vanhaan, hyttibileet on vaihtuneet pallomereen ja yökerhot muumidiscoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s