Design Wash

Talon kunnostus – ennen ja jälkeen

Tänään tuli tasan vuosi täyteen, kun muutimme nykyiseen kotiimme. Ensimmäiset kuukaudet olivat asettumista ja tunnustelua, millaisen talon olimmekaan ostaneet. Päätös ostamisesta kun tuli vähän puskista. Mitä enemmän aika meni eteenpäin, sitä varmempia olimme, että teimme oikean päätöksen. Olemme laittaneet taloa kuntoon sekä sisältä että ulkoa. Hämmentävää, mutta saimme vuoden aikana aikaiseksi jopa hieman enemmän, mitä oli aluksi edes tarkoitus!

Touhua on riittänyt ja olemme viihtyneet kodissamme erittäin hyvin. Kaikki 140 neliötä on ahkerasti käytössä, eikä turhaa tilaa ole yhtään. Oikeastaan se tässä vähän yllätti, miten toimivaksi talo onkaan muodostunut. Talo oli remontoitu tosi kivasti. Vaaleasti vanhanajan henkeen, yksityiskohtia myöten. Hienosäätöä, kunnostettavaa ja rakentamista on ollut kuitenkin jonkin verran. Ja tietysti sitä ah niin ihanaa sisustamista!

Tässä muutamia kuvia ennen ja jälkeen:

ETEINEN ennen/jälkeen. Paikkasin koloja ja maalasin eteisen kokonaan uudelleen. Söpöt naulakot hiottiin ja maalattiin mustalla. Muotoonleikkasin lattialle tummanharmaan kuramaton, ettei hiekka eksy enää eteistä pidemmälle.

_____

LASTENHUONE ennen/jälkeen. Maalisuti on ollut käytössä useammassa kohdassa. Ompelin koloihin uudet verhot.

_____

LASTENHUONE ennen/jälkeen. Keltainen kukkatapetti poistettiin ja tilalle tuli mustavalkoinen söpö tapetti.

_____

TYÖHUONE ennen/jälkeen. Paikkausta ja maalausta sieltä täältä. Vaaleanpunainen kukkatapetti kulmasta päällemaalattiin.

_____

TYÖHUONE ennen/jälkeen. Vaaleanpunainen tapetti poistui ja tilalle tuli graafisempaa mustavalkoista.

_____

KYLPYHUONE ennen/jälkeen. Allastaso maalattiin uudelleen ja uusi silikonireunus altaan ympärille. Ompelin uuden verhon alahyllyn eteen.

_____

KYLPYHUONE ennen/jälkeen. Maalasin seinät, katon, hyllyn ja pöytätasot uudelleen. Ompelin uudet verhot alahyllyjen eteen. Altaan reunaan tuli uusi silikonireunus. Kaakelit putsattu kloritilla.

_____

NAULAKKO ennen/jälkeen. Kylpyhuoneessa oli kellertävän valkoinen naulakko, joka sai uuden ilmeen mustalla maalilla.

_____

TAKAPIHA ennen/jälkeen. Rakensimme takapihalle iso terassin, joka on hyvä jatkumo katetulle terassille. Puu on lehtikuusta, joka harmaantuu komeasti ajan kanssa.

_____

TAKAPIHA ennen/jälkeen. Talo maalattiin mustalla ja ikkunoiden karmit siistittiin. Ylälaudat uusittiin kokonaan.

_____

TAKAPIHA ennen/jälkeen. Terassilaudasta rakennettiin myös isot penkit. Niitä ei tarvitse siirtää talven ajaksi varastoon. Penkeillä mahtuu pötköttelemään useampi henkiö, leveyttä on yhteensä 6 metriä. Sokkeli maalattiin mustalla.

_____

VARASTO ennen/jälkeen. Varaston seinä uusittiin sisäpuolelta, koska siinä oli havaittavissa kosteutta. Varasto ja naapurin seinä maalattiin mustalla.

_____

VARASTO ennen/jälkeen. Ylälaudat uusittiin ja maalattiin valkoisella. Ikkunan puitteet korjattiin, ikkunalauta maalattiin valkoisella.

_____

TAKAPIHAN NURKKAUS ennen/jälkeen. Kulmaan tuli istutusnurkkaus, jonne tuli rungollisia Tuijia sekä koristekiviä. Talo maalattiin mustalla ja aita valkoisella.

_____

Ensi kesänä terassiprojekti jatkuu sisustamisen merkeissä ja katettu terassi maalataan. Nurmikot kylvetään ja etupihan kivetykset laitetaan kuntoon. Rakennetaan uusi hiekkalaatikko ja kunnostetaan yläkerran parveke. Hommaa siis riittää!

Tulevan talven aikana työt jatkunee sisätiloissa, seuraavaksi olisi tiedossa tapetointia ja verhojen ompelua :)