comment 0

Jätkällä on saari, se oma saari on

Uusi kotimme sijaitsee Jätkäsaaressa (Busholmen), Etelä-Helsingin uudella asuinalueella Länsisatamassa. Alue on vielä täysin rakennusvaiheessa, mutta monipuolinen ja kiehtova kaupunginosa tästä tuntuu nousevan. Aluetta rakennetaan vaiheittain ja täysin valmiina sen pitäisi olla vuonna 2025.

Muistatkos, kuka megajulkkis esiintyi taannoin Jätkäsaaressa?

jatkasaari_wall


Jätkä on brändätty saari

Jätkäsaari on ollut nimensä mukaan saari tai itseasiassa se koostui kolmesta eri saaresta: Jätkäsaaresta, Hietasaaresta ja Saukosta. Jätkäsaari on toiminut aikoinaan satama-alueena, jossa satamajätkät touhusivat. Siitähän se nimikin on tullut, tosin käännettynä ruotsinkielisestä versiosta.

Jätkäsaari on brändätty ja se on saanut oman näyttävän graafisen ilmeen. Brändäyksen takana on designtoimisto BOTH. Kuten kuvista näkyy, brändäys tekee alueesta omaleimaisen ja mielenkiintoisen. Ilme on ihanan raffi, ihan minun mieleen.

Helsingin kaupunki lanseerasi Jätkäsaaren tulevan asuinalueen ja graafisen ilmeen vuonna 2009. Kampanja sai hopeaa Grafian Vuoden huiput -kilpailun sarjassa ”Innovatiivinen media tai ympäristö”. Iso käsi Helsingin kaupungille rohkeudesta tehdä asiat toisin!


Jätkällä on oma logo

Jätkäsaaren logo on kivan symbolinen. Merkki on J-kirjaimen muotoinen satamanosturin koukku, joka kertoo alueen alkuperäisestä roolista tavarasatamana. Sen muodossa on havaittavissa myös merenneito. Logon kirjasintyyppi on sabluunamainen, tyyliltään vastaava kuin satamakonttien merkinnät. Loistavaa työtä!

Jätkäsaaren_logo


Keskustan hollilla, meren äärellä

Jätkäsaaresta rakennetaan uusi asuinalue, jossa on laaja palvelutarjonta, sekä julkisen ja kevyen liikenteen kulkureitit. Sporat 9 ja 6T kulkevat jo tuosta vierestä, ja tulevaisuudessa reitit kulkevat koko Jätkäsaaren ympäri.

Keskustaan on reilu kilometri ja laivat Viroon lähtee melkein meidän takapihalta. Niin, että Tallinnaankin pääsis nyt entistä helpommin. Nopeammin sitä siellä olis, kuin Turussa, heheh!

merenneito_koukussa

Hauskoja tekstejä konteissa, joilla oli hintansa.

jatkalla_on_saari

jatkasaari_koppi

arkkitehtuuri

Pirtsakkaa arkkitehtuuria.

talo

Koti se siellä olla möllöttää ylhäällä ja Verkkokauppa.com takana.

roori

Jätehuollosta tulee erikoinen: kaikki menee putkeen! Putkikuljetusjärjestelmä kuljettaa jätteet runkoputken kautta suoraan keräysasemalle.

laiva

Risteilijä pakittamassa.

pelastusrengas

jammaavat_tolpat

Laulavia lamppuja.

itameri_plakaatti

Itämeren suojelijaksi 50 eurolla?

kontti

Helsinki Horizon 2030 -näyttelykontti.

plakaatti

Lähipubin backstagella.


Helsingin kupeessa 100-vuotta sitten

Saimme tervetuliaslahjaksi Hyvä Jätkä -kirjan, joka on kertomus vuonna 1895 syntyneestä helsinkiläispojasta ja hänen kasvuympäristöstään. Hän on asunut koko lapsuutensa ja nuoruutensa Busholmenissa eli nykyisessä Jätkäsaaressa. Tarinaa kerrotaan myös vanhojen valokuvien ja historiallisten faktojen kautta.

En ole ikinä ollut mikään lukijatyyppi, saati kiinnostunut historiasta. Jotenkin tällainen historia kiinnostaa, joka koskettaa hyvinkin läheltä. Onhan tämä nyt oma asuinalueeni. Kirja täytyy siis ehdottomasti lukea!

hyvajatka_kirja

hyvajatka

saaret

vanhat_kuvat

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s