comment 0

Vuosi yritystoimintaa takana

Heinäkuussa 2012 syntyi Design Ilmavirta, yhden hengen pieni suunnittelutoimisto Helsingin Ullanlinnaan. Vuosi yritystoimintaa takana ja matka vain jatkuu! Aika on vierähtänyt vauhdikkaasti, eikä tylsää päivää ole ollut. Olen nauttinut täysin siemauksin kaikista niistä eduista ja mahdollisuuksista, mitä tämä on tuonut tullessaan.


Ensiaskeleet

Fiilis oli viime kesänä kutkuttavan jännittävä. Mitä tästä tulee, vai tuleeko mitään? Kuinka löydän asiakkaita, löytääkö ne minut? Pärjäänkö taloudellisesti? Joudunko palaamaan takaisin toimistohommiin? Kysymyksiä leijui paljon ilmassa.

Vaikka hieman mietitytti, mihin tämä tie vie, en jäänyt enempää murehtimaan mahdollisia uhkia tai haasteita. Ainahan niitä tulee, ennemmin tai myöhemmin. Kilpailu on tällä hetkellä erittäin kovaa meidän alalla, enkä itsekään ole koskaan helpolla päässyt. Pitää vain uskoa itseensä ja tehdä työ niin hyvin kuin pystyy. Mietin, että jos tämä ei nyt jostain syystä toimi, voin aina palata takaisin perus toimistohommiin. Enpä ole palannut, hyvin siis on mennyt :)


Arki muuttui täysin

En olisi arvannut, mutta arjesta tuli kerta heitolla juhlaa, tai siltä tuntui. Ei aikaisia heräämisiä, ei kellokortteja, ei raportointia menemisistä tai tekemistä. Työpäivät pyörähtävät helposti kellon ympäri, mutta työ ei ole tuntunut työltä, vaan enemmänkin kivalta harrastukselta. Tuntuu, kun olisi meneillään pitkä viikonloppu, joka vain jatkuu ja jatkuu. Vaikka päivät ovat olleet todella pitkiä, ei ne siltä ole tuntunut. Usein päivät menee niin, ettei millään malta lopettaa. Vaikka ruusuilla onkin tanssittu, pari piikkiä on osunut jalkaan.

Yllättävintä on ollut se, että yritykseni on todella löydetty. Jaa, että mistäkö? Netistäpä tietenkin! Vaikka aluksi puskaradio lauloikin, alkoi pian tulla muitakin asiakkuuksia. Design Ilmavirta löytyy Facebookista, Behancesta, Grafian sivuilta, blogista sekä tietysti omilta www-sivuilta. Näiden sivujen ansiosta yritykseni on löytynyt ja työtä on ollut kiitettävästi.


Työhuone uudessa osoitteessa

Haaveilin pitkään kunnon työtilasta. Omasta työhuoneesta, jossa koneet ja laitteet ovat käden ulottuvilla, eikä pyörimässä sekaisin ympäri asuntoa. Tämä ihme tapahtui nyt. Kuukausien etsinnän jälkeen löysimme uuden kodin, jossa on lisäksi toivomani työhuone. Oikeastaan työhuoneen tarve oli muuttomme syy.

Design Ilmavirta toimii nyt Jätkäsaaressa, Rionkadulla. Uusi kehittyvä asuinalue Länsisatamassa, joka on vielä pitkään työmaata. Kehitystä näkyy päivittäin ja Hyväntoivonpuisto edessämme alkaa pian vihertämään.


En vaihtaisi, ellei ois aivan pakko

Kotoa käsin on kaikista kivointa tehdä hommia. Vaikka isoissa toimistoissa tapaakin ihania ihmisiä ja siellä on tekemisen meininkiä, on se silti jotenkin ahdistavaa kotitoimistoon verrattuna. Kelloa tulee vilkuiltua useammin ja huomaa odottavansa  lounastaukoa aamun ekoista tunneista lähtien. Työteho on kotitoimistossa parempi ja  keskittyneempi, silti rento fiilis. Taukoa työnteosta voi pitää vaikka blogia kirjoittamalla :)

Olen otettu siitä, että minua on kosittu useampaan kertaan töihin Suomen suurimpaan viestintätoimistoon Milttoniin. Olen tehnyt heidän kanssa yhteistyötä vuoden sisällä jo jonkin verran, ja välillä viettänyt työpäiväni siellä. Milttonissa on loistavaa porukkaa ja ihanan kunnianhimoista meininkiä jokaisessa projektissa.

Vaikka onkin mukava olla osana tiimiä, joka on todella periksiantamaton ja lahjakas, ei tuollainen toimistotyö minua enää kiinnosta. Saman työn tekisin mielummin kotitoimistollani. Yhteisiä palavereita on välillä toki pidettävä, mutta itse suunnittelutyö on mukavampi pukertaa omalla työkoneella.

Olen erittäin tyytyväinen, että taannoin uskoin omaan vaistooni. En ottanut vastaan minulle tarjottua työpaikkaa, vaikka oheen luvattiin melkein kaikkea mitä vain voi toivoa. Aiemmat kokemukset ovat tehneet minusta hieman skeptisen. Lupauksia ei ole ennenkään pidetty, joten en uskonut runoiluun enää. Kieltäydyin siis pestistä.


V
oita 50 € lahjakortti Finnish Design Shop -verkkokauppaan!

Vuosi on lyhyt aika, mutta oikein hyvä alku. 1-vuotis synttäreiden kunniaksi Design Ilmavirta arpoo kaikkien tykkääjien ja kommentoijien kesken 50 € arvoisen lahjakortin Finnish Design Shop -verkkokauppaan.

lahjakortti_finnishdesign

Kuinka arvontaan voi osallistua?

Tykkää tai kommentoi Facebooksissa synttäripäivitystä, niin olet mukana design-arvonnassa! Tästä Facebookin synttäripäivitykseen.

Arvonta päättyy 31.7.2013. Onnea kaikille osallistujille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s