comment 0

Uutta kotia kohti

Viimein se tapahtuu: muutto uuteen kotiin! Heinäkuun ensimmäisenä päivänä pitäisi täräyttää Jätkäsaareen. 40 kpl muuttolaatikoita saapui juuri ja pakkaaminen voi alkaa. Karskia muuttoapua on tulossa ja pakettiautokin saadaan lainaan. Toivottavasti muutto saadaan mutkattoman nopeasti hoidettua.

muuttolaatikot


Täyttyivätkö asunnon kriteerit?

Olen tarkka asumisen suhteen ja uusi asunto pitää luonnollisesti olla puitteiltaan edellistä parempi. Vaikka loistavia kohteita matkalla nähtiinkin useampi, en tyytynyt mihin vaan vaihtoehtoon. Listasin tammikuun blogissa kriteereitä, joita uuden asunnon piti täyttää. Tässä vielä lista ja perässä kuittaus, jos kriteeri täyttyi:

  • Vuokra-asunto, hinta 2 000 € hujakoilla > ok
  • Sijainti: Ullanlinna, Eira, Punavuori, Töölö, Kruunuhaka, Katajanokka > Jätkäsaari
  • 3 h – 4 h + oma sauna > ok, 3 h + sauna
  • 60 m2 – 100 m2 > ok, 96 m2
  • Ylin kerros, talossa hissi > ok, 7.-8. krs
  • 1900-luvun alun talo tai uusi > ok, uusi
  • Täysin remontoitu tai uusi > ok, uusi
  • Materiaalit laadukkaita, aito puulattia > ei, mutta aito puulattia on
  • Tyyliltään skandinaavisen yksinkertainen > ok
  • Autopaikka vuokrattavissa > ok

Kuten listasta näkyy, uusi asunto täytti oikeastaan kaikki listaamani kriteerit. Itseasiassa vielä vähän päälle, koska asunnossa on mm. 2 terassia, 2 wc:tä ja 2 suihkua. Budjetti paukkui hieman yli, mutta puitteet olivat sen verran hyvät, että muutama satanen suuntaan tai toiseen ei haitannut. Asunto on uusi ja valmistuu nyt heinäkuun vaihteessa.

Valokuvia asunnosta ei vielä ole, koska se oli esittelyssä vielä kovin vaiheessa. Mutta terassilta nappasin maisemakuvan. Rakennustyömaata ja merta, tadaa! Kauempana näkyy Lauttasaari.

terassilta


H
uonoja puoliakin löytyy

Vaikka kuinka kriteerit täyttyivätkin, aivan täydellistä asuntoa saa vielä odotella, jos nyt sellaista koskaan edes löytää. Miinusta tulee siitä, että asunto ei ole tyyliltään aivan sellainen, mikä olisi täysin mieleinen. Keittiö ja pesutilat ovat vähän liian tavallisia. Tykkään persoonallisista ratkaisuista ja laatu saisi olla tietysti aina parasta mahdollista. Uuden asunnon materiaaleissa on selkeästi tingitty.


Väärä asunto

Isoin miinus tulee siitä, että asunto ei ole se, mikä pitäisi olla. Nimittäin silloin kun ko. asunnot tulivat nettiin tarjolle, varasin heti mieleisemme asunnon. Mitäs sitten kävikään! Meille varattiin VÄÄRÄ asunto. Varmistin asuntoa useamman kerran ja joka kerta vakuutettiin, että oikea asunto oli varattu nimellämme. Intuitioni sanoi muuta, kunnes selvisi, että varattu asunto oli tosiaankin väärä!

Tässä varaamassani asunnossa oli 3 terassia, joista yksi oli todella iso kattoterassi. Enemmän neliöitä, ikkunoita ja valoa, reunimmainen kämppä. Noh, se asunto meni ja me muutamme sitten viereiseen asuntoon. Vitustus oli aika huima, koska varaus oli väärä. Laitoin haloon pystyyn ja reklamoin asiasta. Hyvityksenä varausmokasta saimme 500 € arvoisen lahjakortin, joka ei vienyt vitutusta pois, mutta saimme sentään jotain korvausta. Vieläkin ärsyttää suunnattoman paljon, toivottavasti tämä suuttumus häipyy jossain kohtaa.

Jos kyse olisi omistusasunnosta, en olisi kauppoja tehnyt. Tämä on vuokra-asunto ja väliaikainen, tähän elämäntilanteeseen sopivin. Tyhmää olisi maksaa vuosia tuollasta vuokrahintaa, kun omaan voisi satsata aivan eri panostuksella.

Emme ole vielä tähänkään edes muuttaneet ja katselen jo Espoon Westendistä omakotitaloa merenrannalta. Heheh. Taidan olla melkonen muuttohaukka, pystyykö sitä asettumaan ikinä mihinkään? Noh, sen mukaan mennään, mihin on milloinkin tarve. Paljastettakoon, että vuoden lopussa on perheenlisäystä tulossa, joten jossain vaiheessa asunnon kriteerit saavat aivan uusia ulottuvuuksia :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s