comment 0

Asuntomessut 2012

Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi asuntomessuilla ollut. Vuonna 2006 kävin Espoon Kauklahdessa ja nyt sitten pyörähdin Tampereen asuntomessuilla. Messualue oli Vuoreksen kaupunginosassa, melko lähellä Tampereen keskustaa.

Matkaseurana oli sisko, mutsi sekä siskon ihanat pojat Nemo ja Verne. Majoituimme edellisenä iltana Nokian kylpylähotelli Edenissä, josta oli sitten aamulla helppo lähteä messualueelle.

Messujen tarjonta oli ihan maittava, mutta ei kovinkaan monipuolinen. Tuli käytyä melko valikoiden kohteissa. Jos talon ulkoasu ei miellyttänyt, ei sisällekkään tullut mentyä. Isot pelkistetyt kivitalot olivat minun mieleen. Niissä arkkitehtuuri, tilan käyttö ja sisustusratkaisut miellyttivät eniten silmää.


Teollisuushenkiset pinnat suosiossa

Yllätyin kuinka betoni on noussut suosioon. Ehkä johtuu tämän hetken loft-buumista, jossa isot betonipinnat ovat ehdottomia. Teräs on näkynyt jo vuosia sisustuksissa, eikä sen suosio hellitä. Miksi pitäisikään, kun kerran on erittäin toimiva ja käytännöllinen materiaali. Arkkitehdit ovat ottaneet omakseen raffit teollisuushenkiset pinnat, joita messuilla näkyi erittäin paljon. Tykkäsin!


Keittiöt

Olipas kohteissa mageita keittiöitä. Suosikkejani olivat tietty nuo yksinkertaisimmat ja linjakkaimmat versiot. Avoin keittiö, joka yhdistyy olohuoneeseen, on tullut jäädäkseen. Tai ainakin on selkeästi 2000-luvun juttu.

Olohuoneet

Olohuoneiden sisustukset eivät yllättäneet, vaikka upeita jotkut olivatkin. Takat olivat kyllä hienoja, jotka toimivat usein huoneiden tilanjakajana.Pufff… istu alas! Sohvien tilalla oli käytetty muhkeita säkkityynyjä. Olohuone näytti rennon hauskalta loungelta.


Työhuoneet

Minua kiinnosti erityisesti kohteiden työhuoneet ja työpisteet, koska oma kotitoimisto on parhaillaan rakenteilla. Hyviä vinkkejä siis silmällä pitäen. Suosikkini olivat graafisen mustavalkoiset kokonaisuudet, joita oli piristetty sähäkän värisillä esineillä.
Makuuhuoneet

Asuntomessujen makuuhuoneiden sisustukset olivat aika neutraaleja, mutta seasta löytyi muutamia oivaltaviakin helmiä, tässä muutamia niistä.

Makuuhuone neulepeitto

Makuuhuone neulottu peitto

Makuuhuone erikoinen jalusta


Kylpyhuoneet

Kylpyhuoneet, saunat ja wc-tilat tuntuivat olevan aika samankaltaisia. Yksinkertaisen linjakasta, mutta tyylikästä.

Lastenhuoneet

Muutamia veikeitä lastenhuoneita tuli bongattua. Huoneet, joissa oli käytetty rohkeasti mustaa ja kontrastina voimakkaita värejä, olivat kaikista mielenkiintoisimmat.


Lounget

Hengähdykseen ja hengailuun suunnitellut tilat. Lounget sijaitsivat yleensä yläkerrassa.

Yksityiskohtia

Sisustuksien yksityiskohdat ja esineet ovat aina mielenkiintoisia. Niillä voi helposti luoda persoonallisen tunnelman kotiin. Tässä messuilta bongauksia.


Terassit ja pihat

Lääniä ainakin piisasi näiden talojen pihoilla. Nurmikot ja terassit olivat mukavan reiluja, joista löytyi mm. poreammeita, paljuja, uima-allas, minigolf-rata, kanahäkki, kasvihuoneita…Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s