comments 4

Etenee(kö)?

Olen postaillut tänne blogiin viime aikoina hävettävän vähän. Moni on pyytänyt esittelyä uudesta kodista, mutta totuus on se, ettei ole ollut oikein mitään kuvattavaa. Tai no, keskeneräisiä nurkkia, pahvilaatikoita, tyhjiä seiniä ja viimeistelemättömiä kalusteita. Onhan tässä toki jotain edennytkin, joka viikko on jotain asennettu. Takapakkia on tullut vähän väliä, kun tilaukset ovat olleet muuta kuin pitäisi, tai sitten ei olla saatu lupaa asennukseen, kun ei ole ollut oikeanlaista sertifikaattia.

Kestän sinänsä ihan hyvin keskeneräisyyttä, koska tärkeintä kuitenkin on, että voidaan jo asua tässä kodissa. Saimme tällä viikolla pyykinpesukoneen ja astianpesukoneen asennettua, sekä keittiön ja kodinhoitohuoneen hanat. Myös keittiön ja kylpyhuoneen tasot, ja niiden myötä altaat ovat myös paikallaan. Arkea helpottavat toiminnot otti sen saralla aimo harppauksen eteenpäin.

On ollut jännittävää nähdä, miltä omat valinnat näyttävät ja miten ne toimivat. Olen ollut pääosin tosi tyytyväinen ja tekisin oikeastaan kaikki samat valinnat, muutamia asioita lukuunottamatta. Ensinnäkin pistorasioiden vähyys. Aiemmissa kodeissa ärsytti, kun pistorasioita oli ihan jokaisella seinällä ja omaan tarpeeseen aivan liikaa, joten nyt halusin varmistaa, että laitetaan vain tarpeellisimmat. Noh, turhan hillitysti niitä sijoittelin, koska tarve on selkeästi suurempi. Täytyy tiedustella sähkäriltä, miten helposti lisääminen onnistuu pariin paikkaan jälkikäteen. Muutama pistorasian paikka oli taas valmiina talotehtaan toimesta, jotka haluan vetää umpeen. Jokunen seinä täytyy enivei tasottaa ja maalata uusiksi, siinä yhteydessä sitten peitetään ja paikataan.

Sisustamisen saralla minulla on menossa jonkin sortin kriisi. Olin satavarma, että kaikki huonekalut istuvat loistavasti uuteen kotiin, eikä uusia hankintoja tarvitse tehdä. On ollut yllättävää huomata, miten uusi tila vaatiikin aivan erikokoisia ja eri mittasuhteilla olevia huonekaluja. Jotkut huonekalut on hieman liian suuria tänne. Olen siirrellyt huonekaluja muutaman sentin sinne ja muutaman sentin tänne, jotta tilassa kulkeminen olisi mahdollisimman soljuvaa.

Koen huonoa omaatuntoa, jos lähden uusimaan isompia huonekaluja. Ne on kuitenkin melko uusia ja monen niistä voi kunnostaa (kuten kulunut ruokapöydän taso), mutta ne eivät vaan palvele tässä kodissa niin hyvin kuin pitäisi. Ruokapöydän tuolien paikkoja ei voi juurikaan siirrellä, kaappien ovia ei voi kunnolla avata ja sohvan taakse peittyy pistorasia, joka olisi paljon käytössä. Myös makuuhuoneeseen suunnittelemani työpiste vaatii mitoiltaan todella paljon, kun sinne ei mikään standardin kokoinen pöytä mahdu, tila on niin pieni. Valaisimia olen pyöritellyt paikasta toiseen ja koitan löytää sopivan harmonian sitä täysin saavuttamatta.

En ole budjetoinut uusiin huonekaluihin euroakaan, koska ajattelin, ettei uusille ole tarvetta, minullahan on kaikki mitä kotiini tarvitsen. Nyt tuskailen, ettei osa huonekaluista yksinkertaisesti toimi kuten pitäisi. Paikkoja huonekaluille on oikeastaan tasan yhdet ainoat, enkä voi lähteä pyörittelemään niiden järjestystä toimivuutta parantaakseni.

Keittiö on aiheuttanut omalta osaltaan hieman harmaita hiuksia. Olen tosi tyytyväinen mittasuhteisiin ja toimintoihin, ne on juuri kuten suunnittelinkin. Keittiö on melko suuri suhteessa asunnon kokoon, mutta se ei ole ollenkaan raskas vaaleutensa takia. Tasotilaa on ihanan paljon saarekkeen ansiosta ja siihen sujahtaa valtava määrä tavaraa keittiövälineistä, astioihin ja toimistotarvikkeisiin. Kodinkoneet on integroituja ja tyyli tuttuun tapaan hyvin minimalistista ja linjakasta. Jätin yläkaapit kokonaan pois, koska halusin tilaan ilmavuutta.

Mikä sitten mättää? Ehkä tässä vaiheessa on vielä liian aikaista sanoa, koska keittiöstä puuttuu vielä liesituuletin, valaisin, oikea hana, sokkelit ja peitelevyt, ja myös kvartsitaso menee vaihtoon ja naksuvien vetolaatikoiden kiskot toivon mukaan myös vaihdetaan.

Keittiö on Noblessalta ja keittiötoimittaja oli valittu valmiiksi rakentajan toimesta, joten Noblessan valikoimista piti löytää sopiva. Sain muutaman pyörittelyn jälkeen juuri toiveiden mukaisen kokonaisuuden, ainoastaan väriksi olisin halunnut aavistuksen tummemman. En enää halunnut valkoista keittiötä, enemmänkin kitin värisen. Jos väriä vertaa vitivalkoiseen, on ero selkeä ja keittiö näyttää kitiltä. Muutoinhan se näyttää äkkiseltään valkoiselta. Laatu tuntuu hyvältä ja se on värisävyä tärkeämpi ominaisuus, joten olen värin kanssa ihan sujut, vaikka se onkin hyvin vaalea.

Kvartsitasojen kanssa veivataan vielä hieman, ainakin saarekkeen taso lähtee vaihtoon, kun oli eri erästä ja siinä ei toivomaani marmorimaista kuviota juuri näy. Olin tasojen suhteen todella varma ja tiesin mitä halusin, mutta jostain syystä valinta tuntuu väärältä. Pidän tasoista erittäin paljon, mutta jotenkin se mietityttää. Täytyy toki muistaa, että viimeistelyt ja tason vaihto on vielä tekemättä. Ehkä nuo tuosta asettuu juuri sellaiseksi kuin toivon.

Yksi tila, johon olen erittäin tyytyväinen, on kylpyhuone! Siellä valinnat meni aivan nappiin ja lopputulos on paljon parempi kuin kuvittelin. Värimaailma, materiaalit ja mittasuhteet toimii loistavasti. Kylpyhuone/kodinhoitohuone taitaa olla kaikista eniten valmiina, mitä nyt odottelee vielä valaisinta, naulakoita ja listoja. Ja uutta saunan jakkaraa, lasiseinää ja oven vaihtoa. Aina jotain uupuu.

Tämmöisiä kuulumisia tänne. Täytyy keskittyä enemmän niihin onnistuneisiin ja edistyneisiin asioihin, koska niitä on kuitenkin tosi paljon! Ja sitten vaan ratkoa haasteet ja ongelmat yksi kerrallaan. Eikä ne nyt ole tietenkään mitään first world problems, mutta odotuksia ja toiveita uuden kodin suhteen on ja koitan päästä siihen, että mikään ei erityisemmin häiritse. Näitä seiniä kun katselee kuitenkin 24/7.

4 Comments

 1. Elisa

  Ymmärrän hyvin, että isojen huonekalujen vaihto voi tuntua melkeinpä omien arvojen vastaiselta, mutta saisit ne varmasti myytyä eteenpäin, helpostikin. Loppupeleissä on kuitenkin tärkeää, että kotona on tilaa hengittää eikä huonekalut täytä jokaista vapaata senttiä. Noh, varmasti teet sulle oikean ratkaisun. Kuulostaa siltä, että ihana koti sulle on siellä valmistumassa. 🖤 Aurinkoista kevään jatkoa!

  • Kyllä, on omien arvojen vastaista, ja siksi koen huonoa omaatuntoa, jos niitä lähden vaihtamaan. Mutta näinhän se on, tärkeää että koti toimii ja tuntuu hyvälle, siihen tässä on muutenkin kaikilla valinnoilla pyritty, ja huonekalut ovat omalta osaltaan tosi isossa roolissa. Ruokapöydälle tulikin jo samantien ostaja, eli kyllähän nuo tuosta taitaa hyvin liikahtaa.

   Ja kiitos samoin, ihanaa kevään jatkoa sinullekkin Elisa!

 2. Anniina

  Tosi kaunista taas 😍 muistatko muuten yhtään mitä hintaluokkaa teidän edellisen kodin lattian mikrosementtointi oli?

  • Voi kiitos! Ja pahoittelut, että olen unohtanut vastata. Se maksoi noin 70 € / neliö ja meille laitettiin 100 m2. Tuosta on vähennetty yhteistyöalennus. En osaa sanoa mikä oli tuolloin ovh.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s