comment 0

Uutta urbaania asumista Tampereella

Kaupallinen yhteistyö POF Interior ja SRV

Alkuvuosi on ollut tosi vilkas töiden osalta. Pyörähdin tammikuussa työmatkalla Tampereella ja samalla kävin tutustumassa vastavalmistuneeseen 16 kerroksiseen tornitaloon Tampereen Kannen Topaasiin ja sen upeaan myynnissä olevaan asuntoon.

Siitä onkin useampi vuosi aikaa, kun olen viimeksi Tampereella käynyt, joten päätin mennä hieman ennakkoon fiilistelemään miljöötä ja nauttimaan omasta ajasta. Otin huoneen upouudesta Lapland Hotellista, joka sijaitsee Nokia Arenan yhteydessä Kannen alueella. Oikeastaan oli hieman sattumaa, että valitsin hotellin juuri sieltä minne olin seuraava päivänä menossa.

Tampereen Kansi on aivan ydinkeskustassa sijaitseva SRV:n toteuttama hybridikortteli, joka on rakennettu rautatien päälle. Junat siis kulkevat suoraan näiden rakennuksien alapuolella! Kannen päälle on noussut tähän mennessä Nokia Arena, Lapland Hotel, Casino, ravintoloita sekä toimistotiloja, ja näiden lisäksi on tulossa tornitaloja, joista ensimmäinen eli Topaasi on valmiina.

Tampereen Kannen kokonaisuuden on suunnitellut yhdysvaltalainen arkkitehti Daniel Libeskind. Libeskind on tunnettu kyvystään luoda merkittävää arkkitehtuuria, joka on käytännöllistä ja kestävää. Libeskindin arkkitehtitoimistolla on kansainvälistä kokemusta monenlaisista kohdetyypeistä, kuten kulttuurikohteista ja pilvenpiirtäjistä.

Odottamattomasti hotelliyöstäni tuli uneton, vaikka puitteet tarjosivatkin parastaan. Olo oli vähäisten unien jälkeen kuitenkin yllättävän pirteä ja kahvipainotteisen hotelliaamiaisen jälkeen suuntasin Topaasiin, ensimmäisen tornitalon 66-neliöiseen asuntoon.

Tornitalon julkisivussa on näyttäviä vinoja linjoja ja ne näkyivät myös asunnon sisällä – sen pohjapiirustuksessa kuten myös ikkunoiden muodoissa. Asunnon pohja vaikutti hyvälle ja mahdollisuuksia sisustamiseen tuntui olevan reilusti, kun huonekaluja pystyi pyörittelemään monin eri tavoin. Ruokailuryhmälle oli useampi paikka, kuten sohvalle tai työpisteellekin. Epäsymmetriset vinot ikkunat toivat asuntoon vahvaa persoonallista ilmettä, olematta kuitenkaan liian hallitsevat. Jännittävä ja kiehtova ratkaisu, joka poikkesi totutusta.

Asunnon sisustuksesta vastasi POF Interior, jonka sisustusalan ammattilaisista koostuva tiimi toteuttaa uudiskohteiden myyntisisustuksia ympäri Suomen. Sisustettu asunto havainnoillistaa tilojen käyttöä ja mahdollisuuksia usein paremmin kuin tyhjä asunto.

Tykkään itse visioida ja suunnitella tiloja pelkän pohjapiirustuksen pohjalta. On kiva ideoida miten pohjaa voisi muuttaa, tilan käyttöä hyödyntää tai miten siitä voisi saada mahdollisimman toimiva sekä esteettisesti miellyttävä. Näitä asioita pyörittelen parhaillaan tietysti uuden kodin suhteen, joka minulle on rakentumassa. Sen pohjapiirustus tuntui samantien todella hyvältä ja toimivalta, ainoastaan yksi pieni muutos tehtiin.

Topaasin asunnon neliöt oli käytetty niinikään hyvin. Lasiset siirrettävät seinät tekivät tilasta valoisan ja avaran, ja sisustamisen puolesta mahdollisuuksia oli monia – huoneita pystyi rajaamaan tai jättää yhtenäiseksi isoksi tilaksi. Asunto sopii täydellisesti kodin ja työn yhdistämiseen tai edustusasunnoksi sen keskeisen sijainnin ansiosta. Vaikka oltiin ihan ytimessä, liikenteen melu ei kuulunut 9. kerroksen asuntoon juuri lainkaan. Kahteen ilmansuuntaan avautuvan ikkunarivistön maisemat ylettyivät pitkälle horisonttiin. Rauhaa rakastavalle cityihmiselle tämä on varmasti ihan nappi valinta.

Asunto oli sisustettu maskuliinisen tyylikkäästi, urbaanin trendikkäällä, mutta ajattomalla otteella. Inspiraationa toiminut musta väri, Tikkurilan Lakritsi, ohjasi sisustuksen linjaa vahvasti, jota oli pehmennetty hiekan ja beigen värisillä tekstiileillä. Mustavalkoisuus on ollut itselläni pitkään vahvimpina väreinä kodin sisustamisessa ja mukaan on tullut hiljalleen myös ruskeaa sekä hiekkaa. Väripaletti on edelleen niukka, enkä usko että laajennan sitä tulevaisuudessakaan kovinkaan paljoa. Olen enemmän kiinnostuneempi materiaaleista, kuin väreistä. Marmorin, kromin, tammen sekä villan yhdistelmä ihastutti Topaasin asunnossa.

Asunnon sisustus oli tummista väreistä huolimatta ilmavan kepeä. Omat suosikkini, jämäkät kromiset Bertoian Knoll ja Diamond tuolit antavat valon kulkea vapaasti, kuten Samsungin design-televisio, joka siro jalusta tekee siitä helposti sijoiteltavan. Vastaavaa kaavailen myös omaan kotiini. En halua telkkaria seinälle, vaan mielummin pidän sen omalla jalustallaan, jotta paikkaa voi tarvittaessa siirrellä huoneesta toiseen.

Iskin silmäni olohuoneessa olevaan mustaan marmoriseen sohvapöytään, joka saattaisi koon puolesta sopia uuteen kotiimme paremmin kuin nykyinen. Katsotaan vielä sitten, kun saadaan muuttokamat siirrettyä sisälle, miten mikäkin toimii. Olen pyöritellyt huonekaluja pohjapiirustuksen päällä ja sen perusteella laitoin tavaroita myyntiin. Vaikka neliöitä on vähän, tilan pitää olla avara ja hengittävä. Oikean kokoisilla huonekaluilla on iso merkitys toimivaan kokonaisuuteen.

Sanotaan, että myytävän asunnon tärkeimmät kriteerit on sijainti, sijainti ja sijainti. Mielestäni näin ei kuitenkaan ole. Omalla kohdalla tärkeimmiksi kriteereiksi nousevat asunnon pohja, toimivuus, näkymät, arkkitehtuuri ja esteettisyys. Toki sijainnilla on merkitystä, kuten budjetillakin, mutta silti näistä monet joustaa, että saa nuo edellämainitut. Tämän huomasin kesällä, kun myin taloamme. Oltiin valmiita muuttamaan huomattavasti kauemmaksi tai maksamaan enemmän, koska maisemat.

Asunnon huolella tehty viimeistely tekee oman vaikutuksen, eikä sitä kannata ollenkaan aliarvioida. Myös hyvän harkitun sisustuksen puolesta liputan, sillä on yllättävän iso vaikutus myynnin yhteydessä. Itseasiassa talon uudet omistajat halusivat ostaa osan huonekaluista. Talo teki kauppansa, kuten sisustuskin.

Tärkeintä asuntokaupoilla taitaa kuitenkin olla se tunne. Itsehän olen tehnyt ostopäätöksen jo eteisessä. En kerran, vaan useamman kerran. Eikä siihen viimeksi tarvittu edes sitä eteistä, hädin tuskin oli seinät pystyssä. Sen vaan tietää, kun oikea osuu kohdalle.

Kannattaa käydä pyörähtämässä Tampereen Kannen alueella visiitillä tai ihan majoittua. Sitä saattaa vähän yllättyä, miten uudella tavoin vaikkapa nykypäivän tekniikka on otettu mukaan. Kansi on erittäin upea, näkemisen ja kokemisen arvoinen kokonaisuus, josta on tainnut tulla jo kaupungin uusi maamerkki.

Uusin POF sisustuslehti on nyt julkaistu, käy tilaamassa itsellesi oma digiversio täältä.

Sisustus Atte Helenius / POF Interior
Valokuvat Samu Kaipio / POF Interior

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s