comments 4

Painuttiin Hiiteen

Kaupallinen yhteistyö Hiisi Homes

Terveisiä täältä väliaikaismajoituksesta, jossa ollaan jo hyvä tovi asusteltu. Muutto meni mukavan leppoisasti, vaikka niin sitä tavaraa oli tälläkin minimalistilla riittämiin ja kontti täyttyi ääriään myöten. Sain kantoapua naapurin miehiltä painavimpien huonekalujen kanssa, muutenhan sain kaiken kuljetettua näppärästi nokkakärryillä tien toiselle puolelle. Kun viimeisetkin tavarat oli roudattu ja loppusiivous tehty, pakkasin vaatteet, muutamat lelut ja työkamat autoon, ja painuimme lasten kanssa hiiteen. Niin, siis Hiisi Homesiin.

Meitä odotti kalustettu asunto Espoon keskuksessa. Olemme majailleet Hiisi Homesin asunnossa aiemminkin kolmisen vuotta sitten, kun taloomme tehtiin vuosikorjauksia. Tuolloin nämä asunnot olivat juuri valmistuneet. Olimme aiempaan kokemukseen niin tyytyväisiä, että sen perusteella valitsin Hiisi Homesin uudelleen.

Hiisi Homes vuokraa koteja tilapäistarpeeseen. Heillä on lukuisia kalustettuja asuntoja Etelä-Suomen alueella ja yhteistyössä myös eri toimijoiden kanssa laajemmin Oulua myöten.

Asunnoista löytyy käytännössä kaikki tarvittava; on paistinpannut, viinilasit, silitysrauta, mausteet, kahvit, pesuaineet, astianpesukone, langaton nettiyhteys ja tässä Espoo Centerissä parin sadan metrin päässä autohallipaikka, joka on näin talvella tietysti ihan huippu. Joistakin asunnoista löytyy myös sauna.

Valmiiksi kalustettu asunto oli meille oikeastaan ihan ehdoton. Ei olisi ollut mitään järkeä muuttaa tyhjään vuokra-asuntoon vain muutamaksi kuukaudeksi. Tavarat menivät siis lämmitettyyn vuokrakonttiin, joka on uuden kotimme pihassa ja me sitten odottelemme talon valmistumista täällä täysvarustellussa yksiössä, jota lapset kutsuvat hotelliksi.

Onhan tämä vähän niinkuin hotelli, kun siivoojakin käy vaihtamassa lakanoita, viemässä roskat ja putsaamassa paikat. Mutta eipä hotellihuoneessa ole pyykinpesukonetta, uunia tai pakastinta. Hiisi Homesin asunnoissa on käytännössä kaikki samat fasiliteetit mitä kodissakin, ehkä jopa enemmän, ainakin telkkarin verran! Hah.

Tämä meidän asunto on 36 neliön perhestudio, jossa on avokeittiö, neljän henkilön ruokailuryhmä, kylpyhuone, eteinen, 3 sänkyä ja levitettävä sohva. Sisustuksen värimaailma on neutraali ja tyyliltään tosi simppeli. Levitettävä sohva toimii pääosin majana ja hitti taitaa olla liikuteltavat lasiseinät suihkussa. Muistan, että sama homma oli viimeksikin. Miten paljon iloa voikaan irrota niistä. Siis että ollaan nakuna lytyssä lasiseinien välissä. En minä, vaan pojat.

Lapset viihtyvät täällä tosi hyvin. Sisäpihalta löytyy lasten leikkipaikka, jossa pojat käy omatoimisesti leikkimässä ja tuossa vieressä on pulkkamäki. Ei ehkä virallisesti, mutta missä lunta siellä pulkkamäki.

Espoon keskuksen palvelut kauppoineen on muutaman sadan metrin päässä, mutta laiskuuttani olen sortunut Wolttiin kerran jos toisenkin. Täytyyhän niitä nyt hyödyntää, kun ei tuommoisia palveluja Kehä III yläpuolelle tarjoilla, ainakaan vielä. Siis elämäni ensimmäistä kertaa Woltitin ja koukutuin. Ihan liian helppoa.

Vahva suositus väliaikaista majoitusta vailla oleville! Asuntoja voi vuokrata pariksi päiväksi tai pidemmälle aikavälille. Putkiremppaa tai anoppia karkuun, mitä niitä syitä nyt on. Täältä löytyy kaikki majoitusvaihtoehdot.

On ollut erityisen ilahduttavaa miten selkeästi asuntoon liittyvät asiat tai ohjeet on informoitu Hiisi Homesin puolesta. Jos joku asia ei toimi tai puutteita ilmenee (esimerkiksi imurin pölypussi on täynnä ja vaihtoa vaille), se hoidetaan samantien kuntoon. Ei tarvitse kysellä perään ja odotella. Homma toimii kuin junan vessa. No ei. Paljon paremmin.

Me majaillaan tässä ainakin helmikuun puoleen väliin saakka, katsotaan sitten mikä on talon tilanne, päästäänkö uuteen kotiin. Veikkaanpa, että menee vähän pidemmälle.

4 Comments

  1. Piia

    Hei mitä tällainen asunnon vuokraus suunnilleen maksaa? Nettisivuiltakaan ei tietoja löydy..

  2. Sisko

    Kuulostaa tosi kätevältä! Ihailin jutusta kuviasi, sinä se sitten osaat ottaa tyylikkäitä kuvia mistä vain, mikä mahtava taito nähdä kauneutta kaikessa.

    • On kyllä kätevää, kun ei tarvitse ottaa mukaan käytännössä muuta kuin vaihtovaatteet. Ja voi kiitos, ihanasti sanottu!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s