comments 2

Kurkkaus vaatehuoneeseen

Viimein pääsette näkemään, miltä vaatehuoneeni näyttää. Tosin, eipä siellä ole paljoakaan mitään nähtävää, koska tila on pieni ja vaatteitakin omistan todella vähän. Jotkut epäilevät, että minimalistit jemmailevat tavaraa kaappeihin ja ne pursuaa yhtälailla kuin kenen tahansa kotona, mutta omalla kohdallani tämä ei pidä paikkansa. Osa kaapeista sekä hyllyistä saattaa olla tyhjillään.

Pohdin hyvin tarkkaan mitä ostan ja mitä tarvitsen, enkä osta mitään sellaista, mikä ei täysin kolahda, joten saatan olla sitten ilman. Rahaa toki säästyy, mutta kieltämättä tarvitsen vaatteita hieman enemmän.

Sen jälkeen, kun piti heittää monet vaatteet kaatopaikalle hometalon takia, vaatteiden ostaminen väheni huomattavasti. Tuolloin oli niin paljon muita hankittavia asioita, joten en nähnyt tarpeelliseksi panostaa omiin vaatteisiin. Kenkiä ja takkeja ostin, koska ilman niitä ei oikein pärjää, mutta muuten pitkitin ostamista kaikissa muissa vaatteissa. Ostoslistallani on siis useampi vaatekappale ollut jo pitkään.

Toisinaan käyn ihmettelemässä kauppojen valikoimaa ostoslistani kanssa, mutta harvoin mukaan tarttuu mitään. Harmittaa, että moni lempivaatekauppani on lopettanut viime vuosina, kuten Filippa K. Toki jotain saattaa saada Stockmannilta, vaikkakin suppeammalla valikoimalla. Nettiostoksia en vaatteiden kanssa tee enää, liian monta huonoa kokemusta takana. On pakko päästä kokeilemaan, miltä vaate tuntuu ja miten se istuu. Lukuunottamatta miesten t-paitoja. Niin, miesten. Katos yöpaitana.

Villapaitoja, collareita, leggareita ja (niitä miesten) t-paitoja kyllä löytyy, mutta sellaista siistimpää vaatetta minulla on todella vähän. Ja nekin vähäiset sattuu olemaan silitettäviä versioita, jolloin niiden käyttö jää vähemmälle. Helppous on avainsana.

Vaatteissa pätee sama värikoodi kuin sisustuksessakin; mustaa, valkoista, harmaata ja hiekan eri sävyjä. Nyt myös murrettu ruskea on alkanut selkeästi kiinnostamaan, vaikkei sitä vielä itselläni olekaan.

Käytän vaatteet yleensä todella loppuun. Varmaan pitäisi hävetä, miten nuhjuisissa vaatteissa joskus kuljen, mutta muiden mielipiteet ei hetkauta yhtään. Toki koitan siistimpää pukea, jos on palaveri tai joku muu meno (ööö mikä? ei ole enää muita menoja, kiitos koronan) koittaa, ja siihen tarvitsenkin päivitystä. Täytyykin ottaa oikein asiakseni, että lähden vaateostoksille. Tosin mielummin ulkoistaisin sen homman personal shopperille. Anyone?

2 Comments

  1. Mari

    Sulla on ihania vaatteita! Jännä kyllä mitenkä ihminen mieltää ”vähän vaatteita”. Musta tossa on ihan tosi paljon vaatteita, ainakin jos vertaa omaan vaatekaappiin vaikka en miellä itseäni edes kovin minimalistiksi… Mutta ihania ja kaikki ja varmaan just sopivasti sun tarpeisiin!

    • Voi kiitos! Sitten kun osa vaatteista on pesussa, on hyllyt aika tyhjillään :D Onhan noita kotivaatteita tarpeeksi, jotka näin korona-aikana on kovassa käytössä, siistimmissä vaan vajausta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s