comments 6

Tyylikäs ja turvallinen syöttötuoli

Kaupallinen yhteistyö / OZBaby

Nilo oppi lyhyen ajan sisällä istumaan, konttaamaan, kiipeämään ja seisomaan tukea vasten, ja siinä samassa rytäkässä pullahti kaksi ensimmäistä hammastakin! Alkoi tulla käsille se hetki, kun piti alkaa etsimään pirpanalle sopivaa syöttötuolia. Harkitsin samaa syöttötuolia kuin aikoinaan Nukallakin oli, mutta taas tuli semmoinen jännä tunne, etten halua samanlaista. Vaikka kyse on vaan yhdestä tuolista, vuoden takainen palautui liiankin herkästi mieleen, kun piti heittää kaikki vauvatavarat kaatopaikalle – Nukan syöttötuoli mukaanlukien. Oli helpompi lähteä etsimään jotain ihan uutta mallia, joka toimisi entistä paremmin ja pidempään.

Koska meidän pöytäryhmä on täysin musta, saisi syöttötuolikin olla musta. Kun näin mustan Stokke Steps -syöttötuolin OZBabyn sivuilla, ihastuin siihen välittömästi! Tiesin heti, että tahdon sen meille. Nilolla on myös Stokken vaunut ja ne ovat olleet kyllä todella hyvä ostos, joten tuntui kivalta, että syöttötuoli olisi samaa merkkiä, onhan se hyväksi todettu. Vaikka syöttötuoli onkin asetta arvokkaampi, menee se pikkuvauvasta koululaiseen, jos vaikka miettii miten moni syöttötuoli on käytössä vain pari vuotta ja sitten pitää erikseen ostaa juniorijakkara.

Päätös oli selkeä. Tilasin Stokke Steps -syöttötuolin ja siihen sopivan Stokke Steps Baby Set -vauvaistuimen, jossa on säädettävät valjaat sekä Stokke Steps Baby Set -tarjottimen. Tilaus tuli muutamassa päivässä ja kun otimme tavarat paketista ja kokosimme ne, näytti kokonaisuus tosi hienolta, mutta isohkolta ja ihmettelimme hetken, ettei tuolia saa tarjottimen kanssa pöydän ääreen, kun se on pöydän kanssa samalla tasolla. No eihän sitä siihen ole tarkoitus laittaakaan! Vauvallahan on tarjottimen ansiosta nimenomaan oma pöytä ja on miljoona kertaa helpompi syöttää, kun voi istua itse suoraan vauvan edessä! Näin ollen ruokapöytään jää paljon enemmän tilaa meille muille.

Kun ensimmäinen vauvaruokailu uudessa syöttötuolissa oli suoritettu, hehkutin sitä varmaan pari tuntia. Olin niin innoissani, miten helposti ja mutkattomasti homma toimi. Tuolille löytyi vielä täydellinen paikka seinän vierestä, eikä sitä tarvitse siirrellä mihinkään siitä. Käänsin vielä ruokapöytää hieman, jotta joka puolella mahtuu istumaan väljästi syöttötuolista huolimatta. Ai että kun olin tyytyväinen valintaani.

Syöttötuoli näyttää ja tuntuu tosi hyvälle, mutta erityisen tyytyväiseksi minut tekee se, että se myös toimii hyvin. Kokonaisuus on tyylikäs ja siinä on laadukas muotoilu, materiaalit ovat vimpan päälle, valjaat sekä istuimen koko on säädettävissä vauvan kasvaessa ja se mikä tuommoisessa syöttötuolissa on erityisen tärkeää, se tuntuu erittäin jämäkältä ja näin ollen myös turvalliselta. Sitä paitsi Nilo viihtyy tuolissa mainiosti.

6 Comments

 1. Jii

  Meillä on sama syöttötuoli (erivärinen kylläkin) ja olen kyllä tykännyt kovasti! Lapsi ei pääse pyörimään ja hyörimään eikä tuoli ole kiikkerä. Meidän lapsi siis nyt kohta puolitoistavuotias :) Plussaa tietysti tyylikkäästä ulkonäöstä ja pitkästä käyttöiästä lapsen kasvaessa…

  • Stokken syöttötuolit on ollut pitkään suosittuja, enkä ihmettele, nyt kun itselläkin on lyhyt kokemus siitä miten hyvin tuo toimii! Väri ja materiaalivalikoimaakin kivasti.

 2. Ee

  Ja mikä parasta, tuo on ihan tosi helppo pitää puhtaana kun muovi-istuimen ja tarjottimet voi pestä! On meinaan iso plussa verraten niihin perinteisiin puisiin pinnasyöttiksiin :D meillä tarjotin ollut ehdottomasti paras juttu, myös pyöreän pöydän vieressä! Ja hinta ei tunnu pahalta kun tuolla on tosi hyvä jälleenmyyntiarvo..

  • No en edes tajunnut, että nehän voi helposti irroittaa pesuun! Hah. Pyyhkimälläkin lähtee liat tosi hyvin, puisesta ei noin hyvin irronnut. Ja kyllä, jälleenmyyntiarvo on varmasti hyvä, jos joskus päättää myydä.

 3. Maarit

  Jo kauan olen ihaillut blogissasi tuota ruokapöytää. Miten pöytä on kestänyt käytössä? Ja kuinka paljon on matkaa (cm) pöydän tason reunasta tuohon jalkaan? Lähinnä mietin että mahtuuko pyöreän pöydän äärelle enemmän kuin 4 istujaa ettei sitten tarvii olla jalat solmussa. 😃

  • Pöytä on kestänyt siihen nähden tosi hyvin, että on lapsiperheessä. Pintanaarmut näkyvät silloin, jos aurinko osuu pöytää suoraan, muutoin ei. Koska taso on puuta, se saa elää ja tason voi aina tarvittaessa käsitellä uudelleen, eli hioa ja petsata.

   Reunasta jalkaan on 23 cm ja pöydän ympärille menee vaikka 8 tuolia, tosin jalat kyllä osuvat hieman, väliaikaisesti tuskin haittaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s