comments 31

Pieni on syntynyt

Niin kauan häntä toivoimme, niin kauan häntä odotimme, nyt hän on täällä. Suuri pieni ihmeemme saapui maailmaan aurinkoisena lokakuun pakkaspäivänä 22.10.2017 kello 13.22.

vastasyntynyt

Pienokaisen strategiset mitat olivat 3 400 g ja 52 cm. Hän syntyi raskausviikolla 41+6 kivuliaiden supistusten saattelemana täydellisenä ja terveenä tummatukkaisena poikavauvana.

Synnytys käynnistyi spontaanisti, sitä vain vauhditettiin oksitosiinilla. Pääsin kuin pääsinkin synnyttämään alateitse! Se oli toivomukseni, mutta siinä kohtaa kun ponnistusvaihe alkoi, taisin hetken jos toisenkin katua tuota toivomusta. Olin ihan varma, etten selviä siitä kivusta. Ehkä elämäni äänekkäin huuto taisi päästä tuossa hetkessä ja sillä osastolla kuuli varmasti jokainen, että nyt syntyy. Ja niin syntyi. Se saatiin omin silmin tällä kertaa todistaa, kun pieni tuli viimein ulos ja itkeä parkaisi alkajaisiksi, ja pissasi.

Sain vauvan samantien rinnalle ja siinä ihmeteltiin yhdessä uutta elämän alkua. Isi sai leikata napanuoran. Kivut jatkuivat hyvin voimakkaina vielä synnytyksen jälkeenkin ja vaikka tuota kyseistä hetkeä olin odottanut tosi pitkään, oli vaikea nauttia siitä ihan täysillä, kun kivut veivät mukanaan. Hetken päästä pääsin parsittavaksi leikkausosastolle, paikat kun oli tuossa rytäkässä vähän revenneet. Sitä ennen sain morfiinia ja muuta kivaa turruttajaa, jotta ihana operaatio pääsi alkuun. Sen jälkeen minut vietiin hetkeksi heräämöön palautumaan. Olin koko ajan hereillä ja täysin tietoinen kaikesta mitä tapahtuu. Oli hieman pöpperöinen olo, ehkä juurikin niistä lääkkeistä, mutta kävihän se kroppa juuri äärirajoilla.

Kivuista viis, koska kaikki oli pienellä oikein hyvin, eikä aiempaan epäilyyn ollut enää mitään syytä. Varmistin asiaa vielä monta kertaa, että onko mahdolliset ongelmat nyt poissuljettu, kun sanoivat silloin ultrassa, että vain syntymän jälkeen voi tietää vauvan todellisen kunnon. Kyllä vain, kaikki hyvin. Hän on täysin terve. Miten huojentavaa kuultavaa tuo onkaan. Kotiuduttiin sairaalasta toissapäivänä. Täällä on paranneltu haavoja ja ihmetelty haltioituneena uutta tulokasta, sekä opeteltu uutta kahden lapsen arkea. Siinä hän nyt on, meidän rakas pieni vauva ♥

31 Comments

 1. Leena

  Hän on vaan niin <3 Tuli tippa linssiin tätä lukiessa… Kaikki ne huolet ja murheet, mistä täälläkin päässä oltiin tosi huolissaan teidän puolesta ja nyt tämä pieni ihanuus on terveenä teidän uudessa kodissa <3 Pitää sopia pian treffit, että päästään kylään teidän vauvakuplaan ;)

  • Nyt aukes kyynelkanavat huolella… Matka tähän pisteeseen on ollut kyllä erityisen rankka, henkisesti ja fyysisesti. Ollaan saatu tuo niin kauan toivottu nyytti viimein syliin. Ihan epätodellista.

   Joo, tulkaa kylään mahdollisimman pian ♥ Kaipaan meidän jutusteluja.

   • Leena

    Niin minäkin kaipaan! Sovitaan päivä mahdollisimman pian ❤

 2. Miten liikuttava teksti ja ihanat kuvat. :’) Suuren suuret onnittelut teidän perheelle! <3 Oma 5-viikkoinen tummatukkainen poikavauva tuntuu jo niin isolta, vaikka pieni mies hänkin edelleen on…

 3. Ellu

  Onnea kovasti! ❤ Tuli mieleen oma kokemus 22v sitten. Niin samankaltaiset kokemukset myös minulla. Nauti lapsista ja ole armollinen itsellesi 😊

 4. Onnea koko perheelle! Otahan iisisti ja keskity vastasyntyneestä nauttimiseen! Se on lyhyt hetki vain…

  • Kiitos Nonna, tuo hetki on todellakin liian lyhyt. Kunpa näitä hetkiä voisi purkittaa ja nauttia uudelleen myöhemmin.

 5. En kestä, miten täydellisen ihana vauva, niin kaunis! Ja ihana kuulla, että kaikki meni lopulta hyvin. Paljon onnea teille ja nauttikaa vauvan tuoksuisista päivistä!

 6. Terhi

  Onnea koko teidän perheelle ❤️ Ihanaa että kaikki on hyvin. Synnytys on kyllä sellainen suuri voima ja se kipu..ei sitä pysty mitenkään kuvitella ennen kuin kokee itse. Lopputulos onneksi palkitsee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s